Mai puţin decât crezi, spun unii specialişti.

Cât mănâncă bebeluşul?- Noul mâncăcios
6-8 luni: 2-3 linguri pe zi

În cazul bebeluşilor cu vârsta între 6 şi 8 luni, caloriile ar trebui să provină din laptele de sân sau laptele praf, aşa că nu te chinui să îl faci pe cel mic să mănânce prea mult. Tot ce trebuie să faci este să pui faţa de “Mmmm ce bun e” şi să îi dai ceva nou să încerce la fiecare două, trei zile. Pentru a putea identifica eventualele reacţii alergice, sau probleme digestive, nu introduce mai multe feluri de alimente odată. Dacă de abia a pus limba pe morcov şi se strâmbă, asta nu înseamnă că urăşte acel morcov, Înseamnă “Frate, mâncatul e ciudat! Am nevoie de ceva timp să mă obişnuiesc cu asta”. Diversificarea se face cu răbdare.

Citeste si:  Ingrijirea postnatală, cum să te dezvolţi cu adevărat ca mamă şi femeie


Cât mănâncă bebeluşul?- Pregătit pentru mâncare

9-11 luni: ½ -3/4 cană pe zi

Între 9 şi 11 luni, aproape jumătate dintre caloriile copilului ar trebui să vină din mâncare şi cealaltă jumătate din laptele de sân sau laptele praf. Chiar dacă şi piureurile sunt bune, dă-i copilului şi alimente cum ar fi afine, bucheţele de broccoli fiert la abur, fâşii de pui şi paste. La această vârstă cei mici tind să dorească să încerce gusturi noi şi acesta este unul din lucrurile pe care diversificarea le presupune. Au învăţat că mâncarea are gust bun aşa că să nu îţi fie teamă să îi dai bucăţele din farfuria ta cu mâncare mai condimentată. Dacă mai cere, îi poţi da, însă dacă refuză, nu o lua prea personal.

Cât mănâncă bebeluşul?- Să vină mâncarea!

12 luni: Cam o cană pe zi
După împlinirea acestei vârste, când diversificarea este aproape completă, cele mai multe calorii pe care copilul le consumă, ar trebui să vină din mâncarea bine mărunţită. Ca să îi asiguri cantitatea de calciu necesară, dă-i şi un păhărel mic de lapte integral la fiecare masă. Copiii mici ar trebui să bea cam două sau trei căni pe zi. Formează un program de masă şi unul de gustări astfel încât celui mic să aibă timp i se facă foame şi să vrea să încerce lucruri noi.

Citeste si:  Cum să îl ajuţi pe cel mic să poată dormi singur
Articolul precedent14 mamici dezvăluie regulile de parenting pe care le încalcă cel mai des
Articolul următorTop 9 balsamuri de păr făcute în casă pentru un păr moale şi mătăsos

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau