Exista o dieta dedicata femeilor?
Ei bine, da. Nutritionista Cynthia Pasquella a creat un astfel de regim alimentar, care transforma femeile in persoane puternice, cu un tonus muscular de invidiat, un corp bine structurat si o stare psihica excelenta. Aceasta dieta se numeste dieta P.I.N.K. (putere, intensitate, nutritie, cardio) si se adreseaza in exclusivitate femeilor; presupune multa miscare si respectarea unui regim alimentar strict.

Principiile si etapele dietei P.I.N.K.

In aceasta dieta se pune mare accent pe calitatea alimentelor (se prefera cele bio, in detrimentul produselor procesate mecanic, imbogatite cu diverse substante); este un regim bazat pe legume si fructe, insa nu lipsesc nici proteinele (pui, curcan, peste). Este interzis consumul indulcitorilor, exceptie facand zaharul brun si mierea de albine; acestea pot fi consumate, insa in cantitati mici. Nu este permis consumul de paine, prajeli, mezeluri, alcool si cafea (aceasta poate fi inlocuita de ceai verde). Zilnic este necesar un program fizic, care sa contina 30 de exercitii.

Dieta P.I.N.K. are 4 faze:

Citeste si:  Cum sa slabesti usor dupa nastere

1 Prima faza dureaza 14 zile si este faza de resetare a metabolismului; presupune consumul a 1200 de calorii pe zi si promite o scadere in greutate de 5-7 kg. La micul dejun se poate consuma un shake (lapte cu fructe), la pranz o portie mare de salata, iar la cina carne (pui, curcan) cu legume inabusite sau la cuptor; intre pranz si cina se pot consuma 2 fructe proaspete. In aceasta etapa sunt interzise cerealele, orezul, cartofii, ciupercile. Recomandare: 30 minute de exercitii fizice, in special cardio.

2 Faza a doua este faza de initiere si dureaza 10 zile. In aceasta etapa sunt introduse treptat alimentele interzise pana acum: ciuperci, oua, cartofi, peste, orez, cereale. Aceasta faza se bazeaza pe consumul a 1600 calorii, in paralel cu 30 de minute de exercitii fizice. La micul dejun se poate consuma un ou fiert tare sau un shake proteic, la pranz peste cu legume inabusite, iar la cina tocana de ciuperci sau o supa de legume; intre mese se pot consuma fructe sau batoane proteice.

Citeste si:  9 lucruri care te împiedică să slăbeşti la 20, 30 şi 40 de ani

3 Faza a treia (dureaza 10 zile) este faza de fortare a slabirii, este o etapa usor mai dura, deoarece se vor inlocui carbohidratii si grasimile cu supe de legume. Datorita aportului caloric scazut, se va reduce timpul alocat exercitiilor fizice la jumatate, deci doar 15 minute. Un meniu adaptat acestei etape ar arata asa: mic dejun format din gulie, ardei, branza degresata, pranz alcatuit din supa de legume sau salata de legume, iar la cina se poate consuma tot o supa de legume.

4 Faza a patra este faza pastrarii siluetei, este etapa ce trebuie urmata intreaga viata, pentru a pastra silueta obtinuta. Este important consumul a 1400-1800 de calorii pe zi si alocarea a 15-30 de minute pentru exercitii fizice. Se va opta doar pentru alimente sanatoase (legume proaspete, carne preparata termic), fiind interzise, in continuare, cafeaua (poate fi consumat ceai verde), painea, mezelurile, sucurile dulci, acidulate, indulcitorii, preparatele prajite.

Inainte de a incepe o astfel de dieta este recomandata vizita la medic, pentru o evaluare a sanatatii.

Articolul precedentRețetă simplă și gustoasă de ciocolată făcută în casă
Articolul următor9 remedii naturale contra firelor albe de par

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau