Nu exista nicio indoiala vizavi de faptul ca mentinerea hidratarii este cruciala pentru sanatatea noastra, insa nu multi stiu ca exact consumul de apa calda poate oferi beneficii exclusive pentru corp si piele. De fapt, expertii spun ca apa este mult mai buna din punct de vedere al beneficiilor pe care le ofera atunci cand este bauta calda, iar temperatura perfecta este undeva intre 49 °C si 60 °C. Avand in vedere cati bani cheltuim pe tratamente scumpe de infrumusetare, nu oferim credite unui lucru atat de simplu precum apa potabila.

Eu am decis sa analizez mai atenta modul in care consumul de apa calda imi poate afecta pielea. Hai impreuna sa vedem despre ce este vorba si cum poate apa calda sa ne faca pielea sa arate mult mai bine si mai frumoasa.

1. Consumul de apa calda in fiecare zi ne curata pielea


Apa calda ajuta la detoxifierea corpului. Deoarece consumul de apa calda determina cresterea temperaturii corpului, te face sa transpiri. La randul sau, acest lucru te ajuta sa scapi de toxine si usureaza eliminarea impuritatilor pentru organele digestive. Curatarea corpului din interior trateaza acneea din interior spre exterior si ne face pielea sanatoasa si stralucitoare.

Citeste si:  8 alimente ce pot repara o zi în care ai mâncat nesănătos

2. Consumul de apa calda in fiecare zi previne imbatranirea prematura


Pe langa faptul ca ne pot produce eruptii, toxinele imbatranesc pielea mai repede si pot provoca cearcane si pungi sub ochi. Consumul de apa calda, ajuta la repararea celulelor pielii care sunt deteriorate de radicalii liberi daunatori si face pielea sa fie neteda.

3. Consumul de apa calda in fiecare zi tine mancarimea scalpului la distanta


Apa calda ne mentine scalpul hidratat, ceea ce inseamna ca este mai putin probabil sa facem matreata. Cand pielea scalpului este sanatoasa si umeda, parul tau va fi stralucitor, aerisit si moale. Ca bonus suplimentar, apa activeaza terminatiile nervoase din radacinile parului, ceea ce favorizeaza cresterea parului.

4. 3. Consumul de apa calda in fiecare zi lumineaza pielea


Consumul regulat de apa calda ajuta corpul sa descompuna depunerile de grasime, relaxeaza muschii si imbunatateste fluxul sanguin. Cresterea circulatiei sanguine intinereste celulele pielii si le mentine hranite. Ofera oxigen celulelor pielii care lucreaza si elimina deseurile, revigorand si reinnoind pielea.

5. Consumul de apa calda in fiecare zi te ajuta sa profiti la maxim de produsele de ingrijire a pielii.


Consumul de apa calda este cel mai simplu mod de a incepe metabolismul, care la randul sau ajuta pielea sa beneficieze de toate cremele hidratante pe care le aplici. Deoarece problemele intestinale nu iti permit sa obti suficiente vitamine si substante nutritive din alimente, iti poate impiedica pielea sa arate mai bine si sa inrautateasca conditiile exiente ale pielii. Un pahar cu apa calda iti mentine intestinul fericit si iti ajuta pielea sa obtina toti nutrientii de care are nevoie pentru a ramane mai nult timp tanara.

Citeste si:  Cele mai rele 8 alimente din frigiderul tău

6. Consumul de apa calda in fiecare zi hidrateaza pielea


Indiferent cat de scump este hidratantul tau, acesta nu iti poate pastra pielea fara riduri daca nu bei suficienta apa. Ceva la fel de simplu, precum consumul zilnic de apa calda te poate ajuta sa iti uniformizezi tonul pielii, sa reduci umflaturile si sa tonifiezi pielea.

7. Consumul de apa calda iti protejeaza pielea de infectii


Consumul de apa calda iti va proteja rinichii si te va ajuta sa combati inflamatiile. Cand organele sunt curate, pielea este mai putin vulnerabila la infectii. Pentru rezultate mai bune, adauga cateva picaturi de suc de lamaie.

Bei apa rece sau apa calda?

Articolul precedentDe ce ne amortesc mainile cand dormim si cum sa oprim asta?!
Articolul următorReteta ciocolata vegana cu alune facuta in casa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau