A fi femeie nu este echivalent cu a fi doamnă pentru că, sunt anumite detalii în înfățișarea și atitudinea persoanelor de sex feminin, care le diferențiază. Aceste detalii fac diferența dintre o femeie oarecare și o adevărată doamnă, care câștigă respectul celor din jur, prin felul ei de a fi.

Aspectul fizic

Aspectul fizic este primul lucru care sare în evidență, iar doamnele adevărate știu acest lucru, motiv pentru care au grijă de felul în care arată. Ele nu au părul nespălat sau cu fire despicate, nu au machiaj strident și nici nu încearcă să iasă în evidență, purtând haine prea mulate, prea colorate și nepotrivite pentru vârsta și structura corpului lor. Doamnele știu că ce este simplu este și frumos.

Îmbrăcămintea lor nu va fi niciodată plină de pete sau de scame, nu va fi plină de cute, ci din contra, piesele vestimentare vor fi alese cu grijă, se vor potrivi, iar încălțămintea le va fi curată și bine aleasă, în funcție de haine și de eveniment.

Citeste si:  Tipuri de aparate fitness ce pot fi utilizate cu usurinta si acasa

Manichiura și pedichiura le va fi mereu curată și îngrijită. Chiar dacă nu va fi dată cu ojă, nici nu va avea niciodată oja sărită, unghiile nu vor avea diferite lungimi sau alte asemenea detalii importante.

Atitudinea

Dacă o femeie oarecare nu ține cont de acest aspect, o doamnă va ține cont. Aceasta va fi demnă, va avea o postură corectă și va ține cont de regulile bunelor maniere. O doamnă se va recunoaște din o mie, ea va fi sigură pe ea, va știi când să vorbească și când să asculte, va știi că nu este indicat să ridice tonul în public și va avea o purtare ireproșabilă.

Citeste si:  Pui fraged cu usturoi și pătrunjel- o rețetă plină de savoare

Vocabularul

O doamnă nu va face greșeli gramaticale, precum dezacorduri, cacofonii, pleonasme și nici nu va folosi neologisme fără să le cunoască semnificația, doar pentru a părea ceva ce nu este. De asemenea, în vocabularul unei doamne nu există înjurături și cuvinte de ocară la adresa celor din jur. Acesta nu se va feri să-și expună niciodată punctul de vedere, dar o va face frumos și elegant.

Pare dificil, dar nu este. Toate aceste lucruri îi intră în reflex unei doamne și, pentru ea, aceste detalii nu îi cer nici un efort. Ea, pur și simplu, așa este. O doamnă. Începând de la rădăcina părului și până la vărfurile degetelor de la picioare. Începând cu felul de a se comporta cu ceilalți și până la modul în care știe să se respecte pe ea însăși.

Articolul precedentPlante din grădină care reduc stresul
Articolul următorCum sa dai jos din burtică

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau