Dacă vrei să pregătești un prânz delicios care să îi bucure pe toți membrii familiei, alege să faci paste cu carne tocată. Pentru această rețetă poți folosi ce formă de paste vrei, chiar și cele colorate arată foarte bine în farfurie. Cât despre sos este unul cu adevărat delicios, este delicat și aromat iar dacă vrei poți să îi dau și o tentă de picant. Strângeți familia la masă și savurați împreună aceste paste cu carne tocată într-o zi de week-end. Sunt ușor de făcut și cu siguranță un prânz consistent și bun vă face ziua mult mai frumoasă.

Iată care sunt ingredientele pentru sos:

  • 200 grame carne de porc
  • 100 grame piept de pui
  • 2 cutii de roșii decojite
  • 200 ml bulion
  • o ceapă
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei roșii
  • ulei de măsline
  • oregano, busuioc
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Pui o cratiță la foc în care ai turnat un pic de ulei de măsline apoi adaugi ceapa tocată mărunt. Lași câteva minute la foc mic, după care pui și ardeii tăiați cubulețe. Lași totul la călit apoi adaugi carnea tocată. Eu de preferință cumpăr pulpă de porc pe care o toc acasă dar puteți să cumpărați carnea tocată însă aveți grijă să fie proaspătă și de calitate.Amestecați carnea de pui cu cea de porc pentru ca preparatul să fie mult mai ușor de digerat.

Citeste si:  Sfaturi de frumusete neasteptate de la Margot Robbie

Carnea trebuie să se pătrundă foarte bine cu legumele astfel că va sta la foc mic pentru minim 20 de minute. Puneți apoi roșiile decojite și bulionul pentru a fierbe în acest sos dens. Nu uitați de condimente, acestea îi oferă un gust desăvârșit mâncării. Iar dacă vă place mâncarea ușor picantă, puneți un pic de chilli în sos. Această cantitate este suficientă pentru 500 grame de paste, respectiv 4-5 porții. Până când e gata sosul vă puteți ocupa de paste. Nu le fierbeți mai mult decât vă indică pe pungă.
Eu de obicei le folosesc pe cele în 3 culori, roșii, albe și verzi însă puteți folosi orice paste vreți. Aveți grijă că acestea vor absorbi foarte repede sosul de aceea trebuie consumate atunci când le pregătiți. Tocmai de aceea nu se încălzesc a doua zi. Acum aveți un motiv în plus să împărțiți aceste paste cu carne cu cei dragi.

Citeste si:  5 semne că partenerul te înșală

După ce sosul a fiert suficient, opriți focul, adăugați pastele și lăsați puțin acoperit să se pătrundă. Această combinație de legume și carne se potrivește perfect cu pastele și le oferă un plus de savoare. Acum nu vă mai rămâne decât să luați 4 farfurii și să împărțiți mâncarea în mod egal. Dacă aveți la masă și copii atunci s-ar putea să rămâneți cu o porție în plus. Indiferent cum ar fi, o să vedeți că este o mâncare foarte bună și apetisantă care se potrivește perfect pentru orice zi.

Articolul precedentNu te simți vinovată că nu eșți o mamă perfectă
Articolul următorCum evitam ca purtarea mastii de protectie sa provoace acnee

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau