Mananci, dar slabesti. Aceasta este deviza dietei volumetrice. Destul de simplu, fara multe calcule, restrictii sau stresul de a trebui sa tii o dieta stricta. Poti slabi cu usurinta fara sa fie nevoie sa te infometezi. Dieta are avantajul ca slabesti fara sa ti se faca foame sau sa  simti mereu  dorinta ori nevoia de a manca in timpul zilei.

Aceasta dieta este indicata persoanelor care vor sa-si pastreze silueta sau care nu vor sa slabeasca foarte mult. Poti slabi pana la 1kg pe saptamana si sa te mentii intr-o forma buna, daca respecti regulile simple impuse .

Dieta nu te restrictioneaza sa mananci mai putin, ci sa reduci anumite mancaruri din alimentatia zilnica, mai ales grasimile. Ideea de baza este sa consumi mai multe alimente care au putine calorii. Cu aceasta dieta slabesti intr-un ritm mai lent, dar ireversibil si te obisnuiesti cu o alimentatie sanatoasa.

Modul cum functioneaza dieta volumetrica

S-a observat ca printr-o dieta prea severa nu se obtin beneficii si rezultate pe termen indelungat , iar aceasta nu ar fi buna nici pentru sanatate. Uneori, dupa incetarea unei diete stricte, persoanele se ingrasa din nou, grasimile se acumuleaza iarasi in organism pentru ca nu exista continuitate, si nici dieta nu a fost naturala, fireasca, ci a fortat organismul.

Ideea revolutionara a acestei diete este sa te axezi pe alimentele care pastreaza senzatia de satietate pentru mai mult timp, care dau energie si nu au multe calorii. Asa poti manca mai mult, poti sa iti restrictionezi doar calitatea alimentelor, nu si cantitatea. De aici vine si numele dietei, sa mananci o cantitate mai mare, sa te saturi, dar sa consumi putine calorii, printr-o hranire inteligenta si planificata. Acesta este un artificiu psihologic: de fapt cantitatea de alimente din farfurie satura, nu caloriile.

Citeste si:  Dieta alternativa - The Alternate Day Diet

Exista mai multe modalitati de a folosi aceasta dieta. Un mod de baza al dietei consta in servirea inaintea felului principal a unei salate de legume care iti va crea impresia de satietate. Astfel vei manca mai putin din felul porincipal. Salata, avand putine calorii, va impiedica luarea in greutate, dar in acelasi timp mananci si mancarea preferata, insa intr-o cantitate mai mica.

Un alt fel de a folosi dieta presupune inlocuirea unui aliment care e bogat in calorii cu altele, mai multe la numar, dar care sunt bogate in fibre sau apa. De exemplu, in loc de biscuiti, chipsuri, sticksuri, mananca 2-3 fructe, pentru ca te vei simti mai repede satula. E de preferat sa mananci mancare gatita de tine pentru ca e mult mai sanatoasa, e bine sa eviti fast-foodurile si sa fii constient(a) de ceea ce mananci. O atentie trebuie acordata si felului de combinare a alimentelor. De exemplu, poti servi paste integrale cu legume, dar nu cu branza sau cu carne.

Alimente permise, alimente interzise in dieta volumetrica

Prin dieta volumetrica ajungi la starea de stomac plin, devii satul(a) fara sa consumi multe calorii, dar cu conditia sa consumi acele alimente cu o densitate energetica mica.

Mancarurile aflate in top sunt legumele si fructele care au un continut ridicat de apa, legumele fara amidon. Cu ele te poti satura si nici nu consumi multe calorii la o masa. Sunt admise produsele lactate, care nu trebuie sa fie grase, ci degresate. Mancarurile bogate in fibre, cereale integrale, sunt indicate, la fel si carnea slaba, pestele, supele, proteinele slabe in general. Consumand aceste alimente ajuti digestia, nu iti ingreunezi organismul si te simti bine.

Citeste si:  Solutia doctorului Amen: Dieta cerebrala

E preferabil a se evita ciocolata, bomboane, uleiuri, nuci, chipsuri, care au multe calorii si nici nu sunt hranitoare. Dupa putin timp de la consumarea lor simti din nou senzatia de foame, mai ales nevoia de dulce.

O viata sanatoasa

Cu aceasta dieta iti impui un stil de viata sanatos, eviti fluctuatiile mari de greutate, slabesti intr-un ritm normal, fara artificii daunatoare pentru organism, cum ar fi infometarea, si nici nu te simti demoralizat(a) ca esti la regim si nu poti iesi in oras, la restaurant, cu prietenii.

In aceasta dieta nu trebuie uitata activitatea fizica, pentru o slabire armonioasa. Miscarea este importanta, se poate face atat acasa, cat si in aer liber. Este indicat mersul pe jos cat mai mult, deplasarea cu bicicleta, sa faci jogging sau iesiri in natura. Efort fizic se poate face si acasa, prin intermediul treburilor casnice sau a aparatelor de sport. Se imbina astfel utilul cu placutul. Apa este si ea un factor important, trebuie consumata constant pentru a ajuta digestia si eliminarea rezidurilor din organism.

Pentru rezultate vizibile sunt necesare doar atat: mese regulate, doua gustari in timpul zilei, chiar si un desert, miscare si consumul unei cantitati suficiente de apa, pentru a te hidrata corespunzator.

Deoarece prin aceasta dieta consumi alimente cu un continut scazut de calorii, grasimi si proteine, vei contribui din plin si la pastrarea starii de de sanatate, printr-o nutritie echilibrata si benefica. Acesta este rezultatul dietei volumetrice. Mananci sanatos, slabesti sanatos.

Articolul precedentCum trebuie ingrijita pielea copiilor in sezonul cald
Articolul următorDieta Ornish, o dieta pentru o inima sanatoasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau