Unele persoane zic ca daca faci putina miscare inainte de culare iti strici somnul iar tu ar fi bine sa te gandeti putin. Stiinta sustine practicarea antrenamentelor de seara si demonstreaza ca sunt la fel de sanatoase si eficiente ca cele de dimineata. Deoarece nu toti avem timp pentru antrenamente dimineata, hai sa aflam in continuare care sunt beneficiile sportului facut seara.

Te motivez sa lucrezi la corpul tau noaptea fara sa iti compromiti somnul.

Poti alerga la apusul soarelui

Daca ai simtit vreodata o explozie brusca de energie dupa-amiaza tarziu, exista un motiv pentru asta. Aminteste-ti cat de activi eram inainte de culcare cand eram copii. Acest lucru se datoreaza faptului ca temperatura corpului creste intre 14:00 si 18:00. Acest lucru ne face sa depunem mai mult efort cand alergam.
Acum cu pandemia si salile de fitness inchise nu ne mai ramane decat sa facem exercitiile fizice in casa sau in parc. Eu, de exemplu, alerg incepand de la ora 21:00 cand parcul se goleste si am sanse mici de a ma infecta cu covid. Seara aerul este mai curat, parcul este mai liber, totul pare mult mai linistitor.

Citeste si:  10 lucruri care se intampla cu corpul tau atunci cand devi vegan

Daca faci sport seara vei dormi mai bine


Contrar informatiilor din popor, exercitiile fizice inainte de culcare iti imbunatatesc, de fapt, calitatea somnului. Vei avea un somn mult mai profund, potrivit cercetatorilor ETH Zurich. In plus, nu au existat dovezi ca exercitiile fizice afecteaza negativ calitatea somnului. Cu toate acestea, este mai bine sa stai departe de antrenamentele HIIT (High Intensity Interval Training), deoarece acestea chiar iti pot efecta somnul.

Muschii tai se vor forma mai repede

Raportul dintre testosteron si cortizol este cel mai bun seara pentru cresterea musculara. Desi este mai mare dimineata, efectele de construire a muschilor functioneaza la maxim cand apune soarele. Este mai bine sa te concentrezi pe alergari pe distante lungi sau pe antrenamente intinse pe o seiune de timp mai indelungata dar mai usoare, pentru a beneficia la maxim.

Citeste si:  Cand trebuie sa faci testul de sarcina

Sportul de seara te ajuta sa eliberezi stresul acumulat

Uneori este greu sa adormi din cauza tuturor gandurilor pe care le-ai strans de-a lungul zilei. In acest caz, antrenamentul inainte de culare sau yoga sunt cele mai bune optiuni. Practicarea yoga inainte de somn ajuta prin reducerea anxietatii si a stresului, precum si pentru a incetini mintea prin tehnici de respiratie.

Tu cand te antrenezi de obicei? Crezi ca este mai bine sa faci miscare seara?
Dupa cum spuneam, eu alerg o ora, seara dupa ora 21:00, cand parcul este liber. Tu?

Articolul precedentCat timp dureaza imunitatea dupa vaccinarea impotriva COVID-19?
Articolul următorSe poate intarzia cu a doua doza de vaccin COVID-19?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau