Depresia este o tulburare psihica ce afecteaza 264 de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta boala schimba nu numai psihicul ci si corpul. Afecteaza sanatatea fizica si poate provoca boli grave.

1. Depresia afecteaza rinichii


Depresia afecteaza atat persoanele care sufera de boli renale cronice, cat si pe cele care au rinichi sanatosi. De asemenea, depresia accelereaza dezvoltarea bolilor. Unul dintre motivele posibile poate fi cresterea proteinelor inflamatorii care declanseaza procesele autoimune.

2. Probleme ale tractului intestinal

Creierul nostru este strans legat de tractul gastro-intestinal. Este sensibil la emotii, il declanseaza si poate produce disconfort. Depresia poate influenta contractiile si miscarile tractului. Persoanele care au deja probleme cu tractul gastro-intestinal pot simti si mai multe dureri abdominale.

3. Diabet

Depresia creste nivelul hormonilor de stres iar acestia la randul lor pot afecta nivelul zaharului din sange si al rezistentei la insulina. Aceasta conexiune functioneaza in ambele sensuri, iar persoanele cu diabet sunt mai susceptibile la a suferi de depresie.

Citeste si:  4 feluri prin care să reduci pierderea de memorie după menopauză

4. Riscul de infarct

Persoanele care sufera de depresie pot avea tensiune arteriala crescuta. Asa se ajunge la bolile de inima. Hormonii de stres pot avea un efect negativ asupra inimii.

5. Probleme cu vasele sanguine

Acest lucru este periculos pentru inima. Tensiunea arteriala ridicata reduce fluxul de sange in vase. Acestea se micsoreaza si devin casante. Astfel transportul de nutrienti si oxigen la celule si tesuturi este din ce in ce mai slab.

6. Dureri de spate

Durerile de spate, evident, nu sunt intotdeauna legate de depresie. O postura proasta, muschi slabiti, sunt motive mai frevente pentru durerea de spate. Problema este ca depresia poate provoca dureri cronice. Se poate intampla din cauza inflamatiei ca raspuns al corpului la depresie.

Citeste si:  S-a descoperit un nou test de sange ce poate salva vieti prin detectarea mai devreme a cancerului ovarian

7. Pierderi de memorie si dureri de cap

Depresia poate provoca pierderi de memorie pe termen scurt si confuzie. Aceasta afectiune ne face sa uitam si ne inhiba capacitatea de concentrare. De asemenea, poate provoca o durere de cap cronica, in special in zona sprancenelor.

8. Depresia cauzeaza artrita

Ambele conditii sunt strans legate intre ele. Depresia poate provoca artrita si invers. Principalul factor este inflamatia care se intampla din cauza acestor boli. Depresia poate influenta, de asemenea, evolutia si poate agrava artrita.

Te rog sa reti: o stare proasta o putem avea cu totii si nu inseamna o tulburare mentala. Dar daca ai mai multe simtome de depresie, iti recomand sa consulti un medic.

Ai suferit de depresie? Vrei sa povestesti comunitatii verzuliu mai multe?

Articolul precedentVarza acra cu ciolan afumat
Articolul următorVarza acra cu rata sau cu gasca

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau