În momentul de faţă eşti singură? Tocmai ai trecut prin momentele triste ale unei despărţiri sau pur şi simplu se face că nu ai prieteni foarte apropiaţi? E bine să ştii că acest aspect nu este un capăt de lume şi citind cele ce urmează, poate te ajuta să vezi viaţa cu alţi ochi. Singurătatea nu te însoţeşte toată viaţa, ci doar în anumite momente. De tine depinde să profiţi din plin de ea.

În toate studiile care determină factorii ce conduc la fericire, oamenii declară că a fi conectat la familie şi prieteni este cel mai important, aşadar iubirea, intimitatea, afilierea socială sunt pe primul loc. Mai sus de prestigiu şi bunăstare, chiar şi de sănătate. Asta nu ar trebui să ne surprindă, pentru că suntem fiinţe sociale, ne place să dăruim şi să primim, să interacţionăm cu ceilalţi. Singurătatea oricum nu se referă numai la a nu avea un partener. Poţi să fii la fel de singur când ai pe cineva sau când eşti căsătorit. A te simţi singur într-o relaţie este poate mai rău decât a fi singur, convieţuind cu tine însuţi. Singurătatea poate fi considerată negativă sau pozitivă, în funcţie de cum ne simţim. Poţi să fii singur, să nu ai partener, dar să nu te simţi singur. Dar poţi fi singur şi te poţi simţi izolat, devastat, marcat de un sentiment al izolării.

Citeste si:  6 alimente care te pot ajuta să trăiești mai mult

Singurătatea are cu siguranţă o parte bună, prima fiind gândită ca o opţiune în anumite momente ale vieţii. Solitudinea este starea de a fi singur şi a te simţi bine. Este o stare pozitivă şi constructivă, un angajament al tău cu tine însuţi. Solitudinea este de dorit când te simţi minunat în compania ta. Sentimentul libertăţii este puternic şi îţi poate da aripi să zbori. Singurătatea este un timp folosit pentru reflecţie, sondare interioară, creştere personală sau bucurie de orice fel. Studiul, cititul, admirarea naturii sunt activităţi ce necesită solitudine. La fel şi gândirea, şi creativitatea de multe ori.

Nu trebuie să uiţi că solitudinea sugerează pace şi împlinire personală. Momentele de singurătate sunt absolut necesare pentru a ne limpezi, a ne încărca pozitiv, cu energie, a ne înnoi şi reinventa. Singurătatea poate fi bună ca să te aduni un pic după o perioadă de suprasolicitare, după o relaţie eşuată sau după ce ai fost prea ocupată cu cariera.

Citeste si:  Dacă vreţi să trăiţi 100 de ani...

Pentru a te simţi bine şi fericită, chiar şi singură, pune în aplicare metodele următoare – fii activă, nu sta pe loc, ieşi în cât mai multe locuri care îţi plac; conectează-te la site-uri de întâlnire a oamenilor singuri; nu îţi fie ruşine să spui că eşti singură, pentru că nu se ştie niciodată de unde sare iepurele, dacă ai întâlniri, sfătuieşte-te cu cineva de încredere, care are suficientă experienţă în viaţa de cuplu şi te-ar putea sfătui sau gândeşte-te că dacă nu ţi-ai găsit perechea înseamnă că nu ai găsit ce ţi se potriveşte şi e mai bine aşa, decât să stai într-o relaţie neîmplinită .Nu uita că un animal de companie este o opţiune bună împotriva singurătăţii;) Ce zici acum? Nu simţi deja că eşti ceva mai optimistă în ce priveşte singurătatea? Capul sus pentru că viaţa e frumoasă!

Articolul precedentVarza acra cu rata sau cu gasca
Articolul următorVarianta Covid-19 Lambda ar putea fi rezistenta la vaccin, conform studiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau