In perioadele stresante, perioadele grele din punct de vedere financiar, sentimental, in perioadele in care avem parte de un esec, o despartire, o dezamagire si orice altceva care ne da o stare proasta si ne impiedica sa zambim si sa ne bucuram de viata, trebuie sa luam atitudine.

Asa cum corpul nostru are nevoie de ajutor, asa are nevoie si psihicul nostru si, daca nu ii oferim ajutor la timp, putem ajunge la depresii, stari de panica, anxietate si chiar afectiuni psihice mai grave. Pe langa asta, emotiile negative si o stare proasta ne vor influenta in rau relatiile, ceea ce este foarte nedrept atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.

Pentru a depasi aceste momente de tristete, trebuie sa fim proprii nostri colaci de salvare si sa avem diverse activitati care sa ne stimuleze secretia de hormoni care sunt responsabili de dispozitia noastra sau, altfel spus, sa ne ajutam sufletul sa zambeasca.

Citeste si:  Ce puteți face cu cojile fructelor

Muzica

Oricat de suparati suntem, muzica ne inveseleste. Nu ezitati sa dati drumul la melodia voastra preferata si sa dansati in camera. Puteti chiar sa savurati un pahar de vin, in timp ce asculati muzica. Mai mult de atat, puteti sa va documentati despre terapia prin muzica si sa incercati sa puneti in practica.

Lectura si activitatile artistice

O buna modalitate de a uita de griji este lectura. Procurati-va carti ale caror subiecte sa va intereseze, retrageti-va in locul preferat din casa, cu o cana de limonada si bucurati-va de lectura. La fel puteti proceda si cu desenul si chiar cu scrisul, fie ca este vorba despre un jurnal sau chiar poezii sau proza.

Plimbarile

Plimbarile in aer liber va vor oxigena creierul si se vor elibera hormoni ai fericirii. Efortul fizic va va face sa uitati de griji. Puteti combina aceasta activitate cu ascultarea muzicii la casti sau puteti apela la prieteni dragi care sa va insoteasca.

Citeste si:  Cum să-ți transformi defectele în calități

Daca nu sunteti adeptul plimbarilor, puteti incerca yoga, gimnastica, alergare usoara, mersul pe bicicleta sau inot.

Pasiunile

Sunt convinsa ca viata si incercarile ei v-au facut sa renuntati la anumite pasiuni pe care le aveti. Acum este momentul sa va redescoperiti pasiunile si sa invatati sa va bucurati de ele.

Niciodata nu uitati ca sunteti propria lumina, propriul stapan. Nu renuntati nici o clipa la voi si la fericirea voastra, infruntand si trecand peste orice obstacol, neobositi. Iar atunci cand obositi, doar dati-va o mana de ajutor, astfel incat sa o puteti lua de la capat, cu cel mai stralucitor zambet pe fata.

Articolul precedentTotul despre delicioasele cirese
Articolul următorDe ce sa aveti un jurnal

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau