Licoarea magică, indispensabilă multora dintre noi, cafeaua, aproape că nu lipsește din nici o casă. Dacă aroma ei ne încântă pe toți, despre zaț nu putem să spunem același lucru, însă, acesta este foarte util.

Atunci când spălați ceștile de cafea și aruncați zațul, încercați să vă gandiți de două ori înainte să o faceți pentru că, zațul de cafea este util și îl puteți utiliza pentru mai multe lucruri decât vă imaginați.

1. Cosmetică

Multe dintre noi deja folosim zațul de cafea pentru a ne face diverse măști faciale. Amestecăm zațul cu miere, uleiuri și alte diverse ingrediente, iar rezultatele sunt pe placul nostru, însă zațul de cafea poate fi folosit ca exfoliant pe întregul corp și se poate aplica și pe păr, cu efecte la fel de plăcute. Trebuie să țineți cont de faptul că zațul poate da o tentă mai închisă culorii părului.

Citeste si:  Bucură-te de soare, de ploaie dar și de vânt

2. Îngrășământ pentru grădină

Zațul de cafea se poate folosi ca îngrăsământ pentru florile din grădină și florile la ghivece pentru că acesta conține diverși nutrienți. Pe lângă asta, el va ține dăunătorii departe de plante.

3. Curățarea veselei și a mobilierului

Zațul vă poate ajuta să redați strălucire mobilierului dacă îl ștergeți cu o cârpă înmuiată în apă cu zaț și lăsați să acționeze câteva minute, înainte de a-l îndepărta. Puteți proceda la fel cu faianța și gresia. De asemenea, zațul îndepărtează cu ușurință crustele formate pe farfurii și tigăi.

4. Poate proteja animalele de purici

După șamponare, trebuie să aplicați zațul de cafea pe blana animalului de companie și să lăsați să acționeze puțin, înainte de a-l îndepărta. Pe lângă faptul că zațul de cafea nu este pe placul puricilor, acesta dă și strălucire blănii.

Citeste si:  Ce faci când se depune praful pe o relație?

5. Neutralizarea mirosurilor

Puteți îndepărta mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini dacă, pe lângă săpun, vă spălați pe mâni și cu zaț. De asemenea, un bol cu zaț de cafea, introdus în frigider, va elimina mirosurile.

6. Reduce pungile de sub ochi

Cofeina este un bun anticearcăn, un bun produs anti-îmbătrânire și reduce pungile de sub ochi. Zațul de cafea, aplicat periodic sub ochi, vă va scuti de mulți bani pe care-i dați pe creme, grație cofeinei și antioxidanților pe care îi conține.

Acestea sunt doar câteva dintre întrebuințările zațului de cafea. Așadar, nu doar cafeaua în starea ei lichidă ne este de folos, ci și simplul zaț de cafea, pe care obișnuiam să îl aruncăm.

Articolul precedentIdei și sfaturi pentru o piele minunată
Articolul următorAlege să fii sănătos! Prepară burrito mexican

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau