Programul de lucru este stresant pentru amândoi, însă pentru a reuși să evitați discuțiile în contradictoriu sau frustrările este bine să vă așezați la masa rotundă și să împărțiți sarcinile. Probabil tu ca femeia ai încercat toate tertipurile pe care le ai în dotare, dar soțul tău nu se lasă convins. Faptul că merge zilnic la serviciu îi provoacă destul stres încât în weekend consideră că are dreptul de a sta comod pe capanea, eventual cu o bere în mână, în timp ce tu te învârți de colo-colo asigurandu-te că treburile casnice sunt rezolvate până la începutul săptămânii următoare.

Războiul tacit dintre bărbați și femei a reprezentat mereu cauza neînțelegerilor și a dus de cele mai multe ori la deteriorarea unor relații care păreau sudate. Și toate aceste lucruri au la bază un singur motiv: lipsa de communicare. Poate că nu mereu avem toate resursele necesare însă un lucru e cert: avem multe cuvinte și cu ajutorul lor putem da rezolvări celor mai puțin plăcute probleme. Într-o familie, totul se împarte la doi. Chiar și treburile casnice.

Citeste si:  Bucură-te de flori și adulmecă mirosul lor

Pentru că te înțeleg azi ți-am pregătit câteva moduri prin care îl poți motiva pe soțul tău. Iată care sunt acestea:

Fii directă. Da, bărbații, vor să audă clar și răspicat ce te macină. Spune-i concret cum stau lucrurile. Nu-l plictisiți cu argumente obositoare și sintetizați cât mai mult. Cel mai important: mulțumiți pentru ajutorul oferit. ÎI va mângâia orgoliul și se va simți apreciat. Ei au nevoie să li se amintească mereu cât contează și cât de apreciat le este efortul. Sunt încă băieței în trupuri de bărbați și așa funcționează. Nu încerca să iei atitudinea mamei ci încearcă să le fii prietenă pentru a putea colabora în mod eficient cu ei.

Încercați să aveți o atitudine echidistantă și nu lăsăți că el să vadă că în tonul vocii voastre resentimentele sunt la cote maxime. Caută să îți măsori cuvintele și să folosești inflexiuni pentru a pune accent pe ceea ce îți dorești de la el, dar încearcă să nu-i impui asta. Fă în așa încât să pară că decizia e la el.

Citeste si:  Beneficiile  miraculoase ale uleiului de cătină

Încercați să purati discuția atunci când el nu este preocupat de alte lucruri sau când abia a ajuns acasă de la serviciu. Aveți mare atenție atunci când alegeți cadrul pentru această discuție.

Atenție la cuvintele potrivite. Fiți atente la frazele pe care folosiți. Nu îl întrebați dacă vrea întrucât atunci va avea impresia că poate refuza, sau că nu aveți destulă încredere în el. Desi își doresc să se simtă folositori, bărbații nu trebuie să se simtă obligați. Aveți multa răbdare cu ei întrucât va fi un proces lung și de durată. Importantă este perseverența

Nu uitați, dragi femei, că bărbații, ca și noi de altfel, simt nevoia de le fi apreciate meritele. Încercați să îi faceți să se simtă importanți și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Articolul precedentZâmbet marca Angelina Jolie. Iată cum îl obții!
Articolul următorCum să previi tensiunea arterială

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau