Indiferent dacă încerci să îţi alini stomacul supărat, sau să găseşti un leac pentru picioarele care îţi zvâcnesc, încearcă aceste soluţii naturale înainte să vină ziua cea mare.
Trebuie să recunoaştem, deşi sarcina, călătoria de-a lungul celor nouă luni, este o perioadă frumoasă, nu este lipsită de disconforturi. Odată ce greţurile de dimineaţă încep să apară şi începi să iei în greutate, schimbările prin care corpul tău trece, pot fi neplăcute şi cel puţin ciudate. Din fericire, ai la îndemână câteva remedii naturale care să te ajute. Multe dintre acestea sunt mai sigure în comparaţie cu intervenţiile medicale, sunt ieftine şi uşor de pus în aplicare. Iată câteva remedii simple care te vor ajuta să treci mai uşor de câteva dintre cele mai întâlnite neplăceri ale sarcinii.
Greaţa şi răul de dimineaţă
Greţurile de dimineaţă care încep să apară în jurul celei de-a şasea săptămâni şi care pot ţine până în a 14-a săptămână de sarcină, sunt cauzate de mai mulţi factori, printre care şi glicemia scăzută, un stomac gol, sau prea multe grăsimi şi alimente dulci. Pentru a avea mereu un stomac plin şi pentru a îţi meţine nivelul zahărului din sânge regulat, alege snack-uri care să conţină proteine şi carbohidraţi, cum ar fi humusul sau produsele din făină integrală şi mănâncă-le la fiecare câteva ore. De asemenea, dacă vei consuma proteine înainte de culcare, cum ar fi câteva nuci ori un iaurt grecesc, te vei păzi de foamea din timpul somnului, care poate cauza greţurile de dimineaţă. Deşi ar trebui să eviţi să faci asta dacă suferi de pirozis. Chiar dacă lichidele îţi provoacă greaţă, deshidratarea poate aduce complicaţii, aşa că hidratează-te corect, bând apă sau ceaiuri, pentru a avea un nivel constant al zahărului din sânge. În situaţia în care greaţa a apucat să îşi facă simţită prezenţa, poţi încerca un amestec din 20 de picături de rădăcină de păpădie diluate într-un pahar cu apă.
Stresul şi anxietatea
Odată cu sarcina, încep să apară şi nerăbdarea, emoţiile şi din păcate stresul. Pentru a preveni anxietatea pre-natală, specialiştii recomandă să îţi creezi un obicei în ceea ce priveşte relaţia minte-corp, care să se potrivească personalităţii tale şi pe care să îl incluzi în rutina ta. Se recomandă relaxarea progresivă a muşchilor, ceea ce presupune încordarea şi relaxarea fiecărei grupe musculare, ca să înveţi cum să îţi monitorizezi şi să controlezi tensiunea din corp. Încearcă acest exerciţiu de mai jos o dată pe zi- cu cât vei învăţa mai bine să eliberezi tensiunea, cu atât îţi va fi mai uşor să ai o stare relaxată de-a lungul întregii zile.
Întinde-te pe spate (aşează perne sub şolduri, astfel încât să nu fii complet întinsă). Respiră adânc şi începe prin a încorda muşchii ambelor picioare, menţinându-i aşa câteva secunde, după care relaxează-te. Continuă să faci asta cu toate grupele majore de muşchi-încordându-le, menţinând şi apoi relaxându-le. Următoarele sunt gambele şi coapsele, pelvisul, partea dorsală, abdomenul şi umerii. Apoi strânge puternic pumnii, în acelaşi timp încordându-ţi şi antebraţele şi braţele. Relaxează-le iar apoi treci la muşchii faciali. Încordează-i şi relaxează-i. Mişcă maxilarul înainte şi înapoi, ridică din sprâncene, apoi încruntă-te. În cele din urmă încordează tot corpul odată, apoi relaxează-te.
Constipaţia
Fiindcă micul omuleţ care se dezvoltă în corpul tău îţi apasă pe intestine şi rect, inhibând astfel mişcarea intestinală, constipaţia este una dintre neplăcerile cu care vei avea de a face în timpul sarcinii. Din fericire şi această problemă se poate rezolva uşor. Specialiştii recomandă să faci plimbări la pas rapid, care îţi vor îmbunătăţi digestia. De asemenea, poţi încerca să îţi masezi abdomenul într-o direcţie a acelor de ceasornic timp de cinci minute, în timp ce stai întinsă în pat (sau în timp ce faci o baie caldă), înainte de a merge la toaletă. Consumă mai multe fructe şi legume bogate în fibre, cum ar fi merele şi varza kale, pentru o digestie mai bună. Dacă ai vreun disconfort, specialiştii mai recomandă şi un laxativ natural cu o mulţime de fibre, pe care îl poţi obţine punând o lingură de huşte şi 4 prune uscate fără sâmburi( sau 2 prune şi 2 smochine uscate, dacă vrei să fie mai dulce), într-o cană de suc cald de mere. Lasă-le la înmuiat timp de 15 minute. Consumă fructele şi sucul o dată pe zi, dimineaţa.
Crampele de la picioare
Dacă ai probleme cu durerile cauzate de crampe, în partea de jos a picioarelor, specialiştii spun că s-ar putea să ai nevoie de mai mult magneziu în dietă. Acesta ajută nervii şi muşchii să se relaxeze, iar dacă magneziul nu se regăseşte în organism, muşchii vor începe să se contracte. Pentru a mări aportul acestui mineral, consumă mai multe legume verzi, cum este varza kale sau brocoli-ul dar şi nuci şi seminţe (migdale şi seminţe de dovleac). Dacă nu crezi că vei include astfel de alimente în dietă, mai există varianta în care să îţi întrebi doctorul dacă ai voie să iei suplimente cu magneziu, pe lângă vitaminele pre-natale. Dacă acesta este de acord, va trebui să iei între 2 şi 6 capsule pe zi. 150Mg de glicinat de magneziu sunt minunate contra crampelor musculare şi sindromul picioarelor neliniştite, care este adesea întâlnit în cazul femeilor însărcinate.

Citeste si:  Exercitii pe care le poti face impreuna cu copilul tau
Articolul precedentUlei de Masaj Anticelulitic
Articolul următorCum să creşti un copil recunoscător

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau