Trebuie sa incep prin a spune ca eu sunt, de felul meu, o persoana practica si foarte ancorata in realitatea imediata. Sunt cu picioarele pe pamant si putin workaholica, asa ca toate zilele mele (inclusiv sambata si duminica!) constau in trezit, baut rapid o cafea, munca, antrenament, masa de pranz (rapida si ea), iar munca, citit, alt antrenament, cina si, eventual, un film seara – asta in zilele in care ma rasfat. Traim intr-o societate care se misca intr-un tempo extrem de alert si adesea suntem atat de indarjiti sa ne miscam in ritm cu ea incat uitam de noi insine, de placerile si de sufletul nostru.

Calatoria mea spirituala a inceput atunci cand am citit „Secretul”, de Rhonda Byrne. Era prima carte din acest gen pe care o citeam, asa ca m-am gasit fata in fata cu o lume complet necunoscuta mie. Acela a fost primul moment din viata mea in care am realizat ca, inainte de toate, trebuie sa ma gandesc la mine, la dorintele si la pasiunile mele; sa imi acord atentie, sa imi permit sa ma rasfat din cand in cand, sa imi acord timp ca sa meditez la viata pe care mi-o doresc, sa ma dedic mie inainte sa ma dedic altui lucru sau altei persoane.

Astfel, am decis astazi sa iti ofer si tie cateva dintre titlurile care pe mine m-au marcat si care au contribuit la vindecarea spiritului meu si la imbunatatirea relatiei mele cu mine insami.

Mananca, roaga-te, iubeste, de Elizabeth Gilbert

In urma unui divort dureros, autoarea Elizabeth Gilbert si-a luat un an sabatic in care scopurile ei erau sa calatoreasca si sa isi vindece inima ranita. Astfel, a vizitat Italia, unde s-a infruptat din cele mai gustoase mancaruri si din cele mai dulci placeri trupesti. A mers apoi in India, pentru a intreprinde propria ei calatorie spirituala. In cele din urma, a ajuns in Bali, unde a gasit un echilibru intre cele doua si a intalnit iubirea.

Citeste si:  Celulita? Spune-i ADIO! Vara te așteaptă la colț de stradă

„Mananca, roaga-te, iubeste” detaliaza calatoria spirituala a unei femei cuprinse de o durere imensa, care reuseste sa lase raul in spate si sa devina o persoana echilibrata si iubitoare. Cititorii de pe tot globul au rezonat cu povestea ei, asa ca romanul a devenit un bestseller in nenumarate tari si a beneficiat de o ecranizare cu Julia Roberts in rolul principal.

Profetiile de la Celestine, de James Redfield

In anul 1993, James Redfield publica prima sa carte, „Profetiile de la Celestine”. De la prima publicare, cartea a devenit unul dintre cele mai de succes romane self-published din lume si a petrecut nu mai putin de trei ani pe lista de bestseller-uri a New York Times.

„Profetiile de la Celestine” este atat o carte de aventuri, cat si un roman spiritual New Age. Cartea povesteste calatoria unui barbat prin Peru, calatorie in cadrul careia acesta afla cele mai importante noua adevaruri spirituale.

Arta fericirii, de Dalai Lama al XIV-lea si Howard C. Cutler

Inspirat de temperamentul vesel si deschis al lui Dalai Lama, in ciuda nefericitei situatii politice din Tibet, autorul Howard C. Cutler si-a dorit sa scrie o carte despre acest personaj placut si intelept, care sa fie adresata publicului din vest.

„Arta fericirii” este o carte care te invata cum sa obtii fericirea si cum sa o pastrezi intacta in viata de zi cu zi. Scopul vietii este gasirea fericirii, iar aceasta este determinata de modul in care gandeste fiecare dintre noi, in pofida circumstantelor exterioare. Aceasta carte va trece mai mult ca sigur testul timpului, pentru ca atinge cotloanele cele mai adanci ale sufletului uman, fara a se folosi insa de principii spirituale sau de credinte religioase.

Citeste si:  “Pastila de a doua zi” – are sau nu efect dacă eşti supraponderală?

Cere si ti se va da, de Esther si Jerry Hicks

„Cere si ti se va da” prezinta invataturile provenite de la o entitate imateriala pe nume Abraham. Cartea isi propune sa isi invete cititorii cum sa atraga tot ceea ce isi doresc, astfel incat sa se bucure de viata implinita la care aspira.

Cei doi autori iti explica cum relatiile, sanatatea, cariera, banii si multe altele sunt influentate de legea universala care guverneaza realitatea ta spatiu-timp. De asemena, ofera exemple de modalitati prin care te poti programa sa gandesti pozitiv, atragand astfel numai bine asupra ta. Este dreptul tau sa duci o viata fericita, iar aceasta carte iti va demonstra ca poti face asta in fiecare zi.

Secretul, de Rhonda Byrne

Asa cum va spuneam, „Secretul” este cartea mea de capatai in ceea ce priveste cunoasterea propriei persoane, dar si a legilor universale. Cartea australiencei Rhonda Byrne vorbeste, la fel ca si cartea sotilor Hicks, despre legea atractiei si incearca sa te invete cum sa ceri universului ce iti doresti, cum sa crezi in ceea ce iti doresti si cum sa fi deschis si sa primesti ceea ce iti doresti.

Avand bazele intr-o miscare spirituala a secolului al XIX-lea, „Secretul” a devenit un fenomen mondial, ocupand pentru mult timp primul loc pe lista bestseller-urilor New York Times.

Articolul precedent8 secrete împărtășite de un specialist în încălțăminte
Articolul următorYoga si vedetele de la Hollywood

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau