Fericirea este acea stare de bine care ne face să zâmbim și să fim mai optimiști și despre care credem că este ceva de vine din exterior, dar conform specialiștilor din domeniul endocrinologiei, noi singuri suntem responsabili de propria fericire.

Există câtiva hormoni care ne cresc nivelul de fericire, așadar, este posibil să ne creștem fericirea din vene. Pentru acest lucru, trebuie să depistăm acei hormoni responsabili de această stare de bine și să învățăm cum să creștem nivelul acestora.

Serotonina

Acest hormon se găsește în creier, trombocite și intestine, trimite mesaje între celulele nervoase și contribuirea la starea de fericire. Serotonina reglează apetitul sexual și ajută digestia. Pentru a ridica nivelul acestui hormon, este indicat să faceți exerciții fizice, să stați cât mai mult timp la lumina soarelui și să consumați alimente bogate în proteine precum brânză, carne de curcan, produse din soia, somon și banane.

Citeste si:  Sfaturi de frumusete neasteptate de la Margot Robbie

Endorfine

Endorfinele sunt ca niște calmante naturale, pe care le secretă corpul nostru. Acestea sunt produse de celulele nervoase ca un răspuns la stres sau durere, dar sunt eliberate și atunci când mâncam sau facem sex.

Endorfinele reduc nivelul de stres și de anxietate, crescând fericirea din vene, iar ca să stimulăm eliberarea de endorfine putem consuma ciocolată neagră, putem să apelăm la maseje, putem consuma alimentele noastre preferate, putem face meditație și, în general, trebuie să facem ceea ce ne place.

Melatonina

Melatonina este un hormon produs de glanda pineală din creier și are mai multe funcții, printre care și menținerea ritmului carcadian, acel ritm care este ca un ceas intern care ne spune când să dormim și când să ne trezim. Se consideră că atunci când nivelul de melatonină este scăzut, pe lângă altele, există și semne de anxietate.

Citeste si:  Urina vorbește despre sănătatea ta

Pentru a crește acest hormon, trebuie să consumați nuci, ouă, struguri, ciuperci și căpșuni.

Dopamina

Dopamina, ca și serotonina, este un neurotransmițător care joacă un rol important în modul în care resimțim plăcerea. De asemenea, acest hormon influențează capacitatea de a ne concentra, procesarea durerii, circulația, funcția rinichilor și multe altele.

Acest hormon este stimulat de consumul de cafeină, Ginko biloba și de procesul de creație. Muzica, sportul și meditație ajută, de asemenea, la stimularea acestui hormon.

Fericirea nu este greu de atins, așa că putem să avem grijă ca hormonii fericirii să aibă un nivel crescut prin consumarea de alimente care conțin acești hormoni și făcând ceea ce ne place. În acest fel, putem să ne creștem nivelul de fericire din vene.

Articolul precedentReutilizarea jucăriilor de plus
Articolul următor3 retete chinezesti pe care le poti incerca acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau