Nu e vorba doar de iuţeală: cercetătorii au descoperit că şi ardeii graşi ajută la pierderea în greutate. Deja se ştie că substanţa activă din ardei care le da iuţeala specifică, este numită capsaicină şi că aceasta poate face metabolismul să funcţioneze mai bine şi în acelaşi timp ajută la senzaţia de saţietate. Noile studii au descoperit însă o componentă similară şi în ardeii graşi care ajută în lupta cu kilogramele. Specialiştii din domeniu au testat teoria cu ajutorul a 34 de bărbaţi şi femei, care au consumat timp de 28 de zile doar mese lichide cu un conţinut scăzut de calorii. Jumătate dintre voluntari au luat şi suplimente ce conţineau dihidrocapsaicină, celorlaţi fiindu-le administrat un tratament placebo.
Astfel, cercetătorii au observat că voluntarii care au luat acele suplimente, au avut mai multă energie, aproape de două ori mai multă decât cei cărora li s-a dat tratamentul placebo, pentru cel puţin câteva ore după masă.
În vreme ce există multe studii care dovedesc eficienţa ardeilor iuţi în accelerarea metabolismului şi în crearea senzaţiei de saţietate, noile studii dau o şansă şi celor care nu pot suporta prea bine mâncărurile picante. Cei care au efectuat studiul avertizează însă că în cazul persoanelor supraponderale, efectul ardeilor graşi ar putea fi mai scăzut. Pe lângă asta, ei nu au testat teoria pe voluntari care aveau o dietă normală, ci doar în situaţia în care aceştia au consumat acei înlocuitori lichizi alimentari.
Concluzia? Sunt necesare mai multe cercetări în cazul ardeilor graşi, însă nu e nimic greşit să îi consumi chiar şi aşa, fiindcă aceştia conţin puţine calorii. Dacă papilele tale gustative suportă, poţi încerca să pui fulgi de ardei iute în paste, chili, tocăniţe, sau poţi să adaugi nişte ardei proaspăt tocat în sosul salsa pentru a îi da o notă mai specială. Studiile au arătat că prin consumul de ardei iute în timpul mesei, caloriile acumulate se vor reduce cu 10 până la 16%

Citeste si:  Lista alimentelor pe care le poti si nu le poti manca din dieta Keto.

Iată 3 feluri în care te poţi bucura de beneficiile ardeilor

1Acceptă iuţeala

Dacă nu te încântă mâncarea picantă, poate încă nu ai nimerit nivelul potrivit de iuţime al acesteia. Există mai multe variante între “Sigur ai pus piper în asta?” şi “Mi-a luat gura foc”

înapoi
Articolul precedentQuinoa cu pui şi mix de legume
Articolul următor3 shake-uri delicioase (şi foarte sănătoase) cu vin

1 COMENTARIU

  1. Despre ardeii iuti stiam ca au destule beneficii, dar nu stiam ca fratele lui mai gras este la fel de folositor pentru organism! Sa trecem la rontait, deci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau