Acneea este una dintre cele mai comune afecțiuni ale pielii pe care o întâmpină foarte mulți oameni din întreaga lume. Cercetările arată că aproximativ 85% din populație se confruntă cu această afecțiune la un moment dat în decursul vieții.
Tratamentele convenționale pot fi foarte scumpe iar uneori au reacții adverse cum ar fi piele uscată, roșeață și chiar iritații.
Foarte mulți oameni sunt interesați să afle cum se poate trata acneea în mod natural de acasă. În mediul online găsiți tot felul de sugestii însă este important să urmați doar sfaturile specialiștilor care sunt apreciați pentru veridicitatea informațiilor expuse.
Convingeți-vă și singuri că tratamentele naturale funcționează cu adevărat și îndepărtați acneea cât mai rapid. Toate aceste remedii sunt susținute de știință și nu sunt spuse la întâmplare, astfel că merită să vă îndreptăți toată atenția către aceste aspecte.

Acneea apare atunci când porii din piele se înfundă cu celule de piele moartă. Se știe că porii produc sebum iar când se formează un exces de sebum apare această bacterie, sub denumire de acnee.
Unele cazuri de acnee sunt mai severe decât altele însă dintre  simptomele comune amintim punctele albe, punctele negre și coșurile. Sunt foarte mulți factori care contribuie la apariția acestei bacterii, cum ar fi ereditate genetică, stres, dietă, schimbări hormonale sau alte infecții.

Iată câteva remedii naturale cu care puteți să îndepărtați acneea fără să fiți nevoiți să mergeți la medic.

1.Aplicați oțet de mere

Oțetul de mere este obținut prin fermentarea cidrului de mere sau a sucului nefiltrat provenit din presarea merelor.
Acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta în mod eficient împotriva mai multor tipuri de bacterii și viruși. Oțetul de mere conține acid organic care retrage inflamația și distruge acneea. De asemenea, ajută la uscarea excesului de sebum care reprezinta principala cauză a apariției acestei bacterii.
Faceți un mix dintr-o parte de oțet de mere și 3 părți de apă iar dacă aveți pielea mai sensibilă puteți să mai puneți încă o parte de apă în plus. După ce vă curățați fața, aplicați acest amestec pe piele cu ajutorul unei dischete demachiante. Lăsați să acționeze pentru 20 de secunde apoi clătiți cu apă. Repetați procedura de 2 ori pe zi.
Diluați întotdeauna oțetul de mere cu suficientă apă pentru a nu apărea iritații pe piele.

Citeste si:  5 Semne că ești dependent de partenerul tău

2. Luați suplimente de zinc

Zincul este un nutrient necesar pentru dezvoltarea normală a celulelor și funcționarea în limite normale a metabolismului. Este demonstrat însă faptul că zincul ajută și la tratarea acneei. Cercetătorii arată că oamenii care suferă de acnee au un nivel mult mai scăzut de zinc în sânge decât cei care nu suferă de această afecțiune. Studiile arată că suplimentele de zinc va ajută să reduceți în mod evident simptomele acneei.
Luați 35-40 mg de zinc de 3 ori pe zi pentru câteva săptămâni și veți observa o reală îmbunătățire. Nu depășiți doza recomandată de zinc pentru că s-ar putea să apară efecte adverse cum ar fi dureri de stomac sau iritații la nivelul intestinelor. Zincul nu se absoarbe prin piele de aceea nu se aplică pe zona cu probleme.

3. Faceți-vă o mască din miere și scorțișoară

Mierea și scorțișoara sunt surse excelente de antioxidanți. Studiile arată că aplicarea antioxidanților pe piele este foarte eficientă pentru reducerea acneei. Aceștia acționează mult mai bine decât peroxidul de benzoil și retinoizii, substanțe de bază a medicamentelor celor mai comune cu proprietăți antibacteriene folosite pentru acnee.
Antioxidanții din miere și scorțișoară au un efect mult mai bun și luptă împotriva bacteriei reducând inflamațiile de la nivelul pielii.
Proprietățile anti-oxidante, anti-inflamatorii și antibacteriene ale acestui amestec se fac remarcate încă de la început.
Amestecați 2 linguri de miere cu o lingură de scorțișoară pentru a forma o pastă. După ce va curățați față aplicați masca și lăsați să acționeze pentru 15 minute. Pentru îndepărtarea măștii folosiți multă apă și tamponați fața cu un prosop uscat. Aceste amestec are beneficii importante pentru pielea predispusă la acnee.

4. Faceți un tratament cu ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este obținut prin extractul de frunze a unui copan originar din Australia. Acesta lupta eficient împotriva acneei și reduce inflamațiile. Aplicați pe piele o cantitate mică de ulei de arbore de ceai și veți observa că se reduc considerabil simptomele.
Dacă folosiți acest ulei pentru câteva luni veți vedea o reală îmbunătățire. Uleiul de arbore de ceai este foarte concentrat de aceea trebuie diluat cu apă înainte de a fi aplicat pe piele. Amestecați o parte de ulei cu 9 părți de apă pentru a obține mixul perfect. Folosiți dischete demachiante din bumbac fin pentru a aplica amestecul pe zonele afectate și îndepărtați acneea în mod eficient. Repetați operațiunea de 2 ori pe zi pentru o reală îmbunătățire.

Citeste si:  Filme pentru îmbunătățirea relațiilor de cuplu

5. Aplicați ceai verde pe piele

Ceaiul verde este cunoscut pentru faptul că este foarte bogat în antioxidanți și este consumat în întreagă lume pentru beneficiile sale asupra sănătății.
Atunci când estre vorba despre acnee, acesta funcționează la fel de eficient dar de această dată aplicat direct pe piele.
Substanțele din ceaiul verde ajută la atenuarea inflamațiilor, reducând semnificativ producția de sebum și stopând apariția coșurilor inestetice.
Puteți folosi creme sau loțiuni pe baza de ceai verde însă este mult mai eficient să folosiți o mixtură cu ceai verde făcută în casă. Puneți o lingură de ceai verde într-o cană cu apă fiartă și lăsați acoperit pentru 5 minute. După ce se răcește puneți ceaiul într-un pulverizator și aplicați încet pe piele. Lăsați să acționeze până ce se usucă pielea apoi clătiți cu apă. Puteți de asemenea să puneți frunze de ceai verde în miere și să faceți o masca la fel de eficientă.

6. Folosiți o mixtură cu aloe vera

Aloe vera este o plantă tropicală foarte cunoscută pentru faptul că frunzele sale produc un gel benefic pentru mai multe afecțiuni. Din acest gel se fac diferite creme și loțiuni chiar și săpun pentru tratarea erupțiilor cutanate, arsurilor și a altor afecțiuni ale pielii.
Gelul de aloe vera ajută la vindecarea rănilor și reduce inflamația de la nivelul pielii. Acesta conține acid salicilic și sulf, substanțe care sunt folosite în mod constant pentru tratarea acneei. Tot ceea ce trebuie să faceți, este să luați gelul din frunzele de aloe cu o lingură și să îl aplicați direct pe fața curată și uscată. Acest gel se dovedește a fi foarte eficient dacă repetați operațiunea de 2 ori pe zi timp de câteva săptămâni.

Folosiți cu încredere toate aceste remedii naturale și bucurați-vă din plin de beneficiile lor în tratarea acneei.

Articolul precedentCum să faci bebelușul să iubească legumele?
Articolul următorRetete de paine – Drojdie uscata sau drojdie proaspata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau