Orice femeie aspira la un ten fara imperfectiuni, cu piele imaculata si luminoasa. Cu toate acestea, imperfectiunile pielii exista si ne confruntam cu ele in fiecare zi, indiferent de varsta pe care o avem. Una dintre problemele pielii este melasma sau petele pigmentare. Melasma este reprezentata de acele pete maronii, dificil de indepartat si greu de acoperit.
Exista o serie de solutii naturale pe care le poti aplica si tu pentru a avea un ten curat, fara pete pigmentare.
Inainte de a va prezenta solutiile si retetele din ingredientele naturale, haideti sa aflam cum apar aceste pete maronii.

Ce duce la aparitia petelor pigmentare si cum prevenim acest lucru

Cum prevenim petele pigmentare?
Cum prevenim petele pigmentare?

Pielea noastra are o substanta naturala numita melanina, substanta care da aceasta culoare pielii in contact cu soarele. De aceea, cea mai eficienta metoda de a preveni aparitia petelor pigmentare este folosirea protectiei solare.
Este important de stiut ca protectia solara se aplica zilnic, indiferent de anotimp si indiferent daca iesim sau nu din casa. Soarele are puterea de a patrunde prin ferestre, asa ca este necesara aplicarea factorului de protectie.
De asemenea, crema cu protectie solara trebuie reaplicata la cateva ore sau atunci cand intervine transpiratia.

Citeste si:  5 Trucuri de infrumusetare dezvaluite de Meghan Markle

Retete naturale care sterg petele maronii de pe ten

Aloe Vera, o planta ce corecteaza nuanta tenului
Alege sa aplici gelul de aloe vera direct pe zonele afectate si lasa asa timp de cel putin 20 de minute. Tratamentul se efectueaza de doua ori pe zi, timp de trei saptamani.
Aloe Vera ajuta la diminuarea vizibila a petelor pigmentare si poate fi folosita de catre oricine, indiferent de tipul de ten pe care il ai.

Aloe vera sterge petele maronii de pe ten

Cartoful crud, o leguma benefica pentru ten

Cartoful crud, taiat felii si aplicat pe petele pigmentare reda stralucirea tenului si il ajuta sa isi recapete luminozitatea. Este excelent pentru a fi folosit atat impotriva petelor, dar ajuta si la ameliorarea semnelor sau a cicatricilor de pe ten.
Poti opta si pentru o masca preparata dintr-un cartof crud ras peste care se adauga cateva picaturi de lamaie. Aplica masca pe fata si maseaza tenul timp de cateva minute. Apoi, clateste cu apa calduta si aplica o crema hidratanta fara parfum.

Citeste si:  Cum poti reda culoarea parului daca ai albit?

Laptele de cocos, aliatul ce lupta impotriva petelor maronii

Laptele de cocos este benefic in aceasta lupta impotriva petelor pigmentare. Aplica in fiecare seara produsul pe ten si lasa-l sa actioneze pana a doua zi.

Sucul de lamaie, un remediu popular pentru ten

Desi este un remediu popular si eficient pentru ten, sucul de lamaie trebuie aplicat in cantitate mica si doar pe timp de noapte. Evita sa aplici suc de lamaie pe ten si sa iesi in soare deoarece tenul se poate pata si irita destul de usor.
In concluzie, pentru a scapa de petele pigmentare este necesar sa folosim una dintre mastile de mai sus. De asemenea, ai grija sa aplici zilnic o crema cu factor de protectie solara, dar si sa hidratezi pielea folosind creme fara parfum sau alti iritanti.

Articolul precedentIată de ce nu îți crește părul
Articolul următorPune punct conflictului cu soacra

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau