Uimitor: usturoiul iti poate prelungi viata, dar acesta nu este singuru sau beneficiu. Are superputeri incredibile, precum combaterea celulelor canceroase, detoxifierea corpului si chiar reducerea grasimii corporale. Odata ce vei afla cat de benefic este usturoiul pentru corpul tau, vei invata probabil sa ingnori aroma lui putin intepatoare. Si, pentru ca introducerea este cam gata, ce spui sa pui usturoi sub perna inainte de culcare si sa descoperi toate secretele minunate pe care le ascunde?
Verzuliu vrea sa te ajute sa te simti mai bine. Uite cateva motive care s-ar putea sa te faca sa pui aceasta planta magica sub perna noaptea. Asigura-te ca usturoiul este si proaspat.

Usturoiul iti desfunda nasul


Nasul tau infundat va gasi usurare in aroma usturoiului. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca usturoiul contine un antibiotic puternic numit alicina, care evaporandu-se incet din usturoi combate germenii si infectiile. Alicina usturoiului te ajuta sa isi cureti nasul prin dizolvarea mucusului. Procesul este treptat, dar merita. Dupa un timp, vei scapa de congestia nazala si vei putea respira din nou fara probleme.

Citeste si:  7 căi de a-ţi începe ziua

Usturoiul iti stimuleaza sistemul imunitar


Usturoiul are capacitatea de a distruge tot felul de acterii rele, deoarece are proprietati antibacteriene incredibil de puternice. Alicina blocheaza 2 grupuri de fermenti care permit bacteriilor infectioase sa prospere in corpul uman. Daca pusul usturoiului sub perna noaptea devine o practica obisnuita, probabil vei observa ca dimineata te vei trezi ai fresh si te vei imbolnavi mai rar.

Usturoiul indeparteaza insectele


Daca ti-a fost frica vreodata de un paianjen care coboara din tavan in gura ta deschisa in timp ce dormi sau te-ai trezit cu multe muscaturi de tantari, cu siguranta asta este ceea ce ai nevoie. Usturoiul este toxic pentur insecte, in special pentur tantari. De aceea, aceste mici creaturi stau departe de mirosul de usturoi.

Citeste si:  Cum este viața când suferi de tulburare bipolară

Usturoiul te ajuta sa dormi mai bine


Usturoiul este bogat in vitmina B1, despre care stim ca ajuta la combaterea unui somn tulburat. In plus, exista, de asemenea, o cantitate considerabila de vitamina B6 in usturoi, care creste semnificativ secretia de melatonina. Aceasta minunata planta are un impact pozitiv asupra sistemului nervos si, in cele din urma iti poate calma si relaxa mintea.

Unii oameni cred ca remediile naturale ne ajuta niciodata la afectiunile fizice. Tu le gasesti utile? Care sunt remediile tale naturale? Ce sfaturi despre usturoi poti sa ne dai?

Articolul precedentCum sa calculezi ora perfecta pentru somn si trezit
Articolul următor4 tehnici cu care poti adormi copilul in 4 secunde

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau