Cand pielea se invineteste sau este expusa la soare, tinde sa produca melanina si, in cele din urma, pete negre. Acelasi lucru este valabil si in cazul frecarii cand se formeaza calusuri si bataturi. Varsta unei persoane poate fi dezvaluita si prin aspectul mainilor sale.

Obtinerea unor maini moi si cu aspect tanar nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cei dintre noi care petrecem toata ziua muncind. De aceea, Verzuliu iti da cateva sfaturi utile despre cum sa inversezi timpul si varsta pentru mainile tale.

1. Pentru a avea maini tinere, da-le cu protectie solara


Cu siguranta, unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a ne mentine mainile tinere este utilizarea protectiei solare, care ne ajuta sa evitam petele negre si chiar cancerul. Pentru a face acest lucru, cu 30 de minute inainte de a iesi afara, aplica o cantitatea generoasa de protectie solara (50 sau mai mare) pe spatele mainilor. De asemenea, nu uita sa iti mai dai cu protectie solara pe tot parcursul zilei.

2. Foloseste manusi pentru condus si treburile casnice


Folosirea manusilor este modalitate de a-ti mentine mainile in siguranta impotriva ranilor si a posibilelor leziuni care ar putea provoca pete negre. De exemplu, folosirea manusilor cand conduci iti protejeaza mainile de razele UVA si UVB. De asemenea, este important sa impiedici deshidratarea mainilor sau invinetirea mainilor purtand manusi pentru treburile casnice, cum ar fi spalatul vaselor, gradinaritul sau chiar manipularea produselor chimice de curatare.

Citeste si:  Cum preparam corespunzator produsele ECO

3. Inmuierea mainilor pentru catifelare


In timpul iernii, este obisnuit ca sa ai pielea crapata, uscata si aspra. Pentru a preveni acest lucru, inmoaie mainile in apa calduta si saruri Epsom. Daca vrei, poti de asemenea, sa bagi si picioarele in apa calduta cu saruri Epsom pentru a avea aceleasi rezultate si in cazul lor.

4. Imbunatatirea aspectului mainilor prin exfolierea lor


Pentru ca umezeala sa patrunda in piele, este important sa elimini excesul de piele inainte de a-ti hidrata mainile. Uda-ti mainile cu apa calda si foloseste perii sau bureti (cei naturali sunt cei mai siguri pentru mediu) pentru a-ti masa usor pielea cu miscari circulare. Imediat dupa aplica crema hidratanta preferata.

5. Mainile hidratate arata mult mai tinere


Pastreaza intotdeauna o crema hidratanta cu tine si foloseste-o de parca viata ta ar depinde de ea. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a te asigura ca mainile tale raman bine hranite si cu o piele de bebelus. Pentru o hidratare mai intensa, poti incerca si creme care contin uree si acid salicilic. De asemenea, poti merge cu orice iti recomanda dermatologul sau farmacisul. Cremele care contin acid hialuronic sunt, de asemenea, alternative bune si accesibile pentru a scapa de riduri.

Citeste si:  Uimitor! Ce se intampla cu corpul tau daca nu mai mananci lactate

6. Incearca produse cosmetice pentru a indeparta petele negre de pe maini


Pentru a indeparta petele negre de pe maini, incearca produse care contin vitamina C, deoarece are potentialul de a preveni hiperpigmentarea.
Fereste-te de produse care contin mercur si fac ca pielea sa straluceasca deoarece sunt extrem de periculoase pentru sanatatea ta. Inainte de a utiliza oricare dintre aceste produse, asigura-te ca cercetezi cu atentie eventualele riscuri pe care le-ar putea provoca.

7. Acorda o atentie speciala cuticulelor


Cuticulele uscate, din pacate, fac ca mainile tale sa para dezordonate. O modalitate de a schimba drastic aspectul mainilor este prin hidratarea cuticulelor. Poti face acest lucru folosind produse hidratante speciale sau chiar ulei de masline. Maseaza usor cuticulele si esti gata de plecare.

8. Ai grija de unghiile delicate


Pentru mainile cu aspect tanar, unghiile bine intretinute sunt o necesitate. Deoarece bacteriile si ciupercile pot provoca infectii de piele, ia in considerare renuntarea la obiceiul de a-ti roade unghiile cu dintii. Acestea fiind spuse, pastreaza-ti unghiile in forma buna, sanatoase si bine intretinute pentru un aspect mai tanar.

Dar tu? Ai un sfat secret pentru intretinerea mainilor si un aspect mai tanar? Foloseste unul dintre trucurile de mai sus? Pe care vrei sa il incerci?

Articolul precedent9 sfaturi de parenting care te invata cum sa impiedici copilul sa se incapataneze
Articolul următorCum sa iti faci propriul sampon in casa. Reteta sampon handmade!

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau