Pielea gatului este o parte sensibila a corpului si este posibil sa o neglijam si sa nu o ingrijim suficient. Ca urmare, pot aparea riduri si lini. A avea linii pe gat este normal, dar poate adauga niste ani in plus aspectului tau. In acest caz expertii sugereaza cateva remedii naturale impotriva liniilor pe gat pe care le poti face chiar acasa.

Credem ca fiecare parte a corpului merita sa fie tratata corect. Am gasit, pentru tine, sfaturi profesionale despre cum sa faci ca gatul tau sa para tanar si sa scapi de acele linii inestetice.

1. Foloseste telefonul intr-un mod corect


S-ar putea sa petreci ore intregi uitandu-te la ecranul telefonului si ca rezultat experimentezi dureri de spate si riduri la nivelul gatului datorita acestor miscari repetitive.

Penntru a preveni liniile gatului, regleaza monitorul din fata ta si priveste-l drept. Exista cateva dispozitive speciale pentru a aranja monitorul in mod corect daca masa ta nu este intocmai intr-o pozitie care sa iti confere confort. Unul ar putea fi un suport pentru laptop de exemplu.

2. Nu uita sa iti cureti gatul in fiecare zi


In fiecare seara este recomandat sa urmezi o rutina. Ia orice machiaj de pe fata si de pe gat. Foloseste produse de curatare potrivite tipului tau de piele.

Aplica o crema hidratanta pe fata, inclusiv pe gat.

O astfel de procedura iti va curata pielea eliminandu-ti toate toxinele de pe gat.

Citeste si:  8 super mâncăruri pentru gripă

3. Exfoliaza-ti pieptul


Ne exfoliem pielea corpului si a fetei dar uitam adesea de decolteu. Da, aceasta piele este foarte sensibila si are nevoie de atentie, astfel incat sa scape de celulele moarte. Nu face aceasta procedura in mod agresiv, ci foarte usor, pentru a nu deteriora pielea. De doua ori pe saptamana ar fi perfect.

4. Aplica o crema retinoida


Cremele retinoide sunt o modalitate buna de a combate imbatranirea si riduile. Expertii recomanda aplicarea acestei creme intr-o cantitate foarte mica la 2 zile. Nu utilizati crema retinoida foarte mult deoarece poate provoca uscaciune.

5. Exercitii de yoga pentru gat


Specialistii recomanda practicarea de yoga pentru gat timp de 30 de minute in fiecare zi timp de cel putin 5 luni pentru a obtine cele mai bune rezultate.
iata cateva exercitii bune care iti vor tonifica gatul

Cu barbia

Aseaza-te intr-o pozitie confortabila. Continua prin a duce barbia in fata. Acum zambeste si mentine aceasta pozitie timp de 5 secunde. Simte tensiunea din muschii gatului. Repeta de 3 ori. Este recomandat sa faci acest exercitiu de 1-2 ori pe zi.

„Sarutul cerului” este un exercitiu foarte eficient pentru a remedia problemele gatului. Iata cum sa faci acest lucru:

– tine umerii in jos si relaxati;
– ridica barbia. Ar trebui sa simti o intindere la nivelul gatului si barbiei superioare;
– tine aceasta pozitie timp de 5 secunde. Repeta de 3 ori;
– fa acest exercitu de 1-2 ori pe zi.

Citeste si:  Va rezulta CBD intr-un test de depistarea a substantelor halucinogene?

Un alt exercitiu pentru a avea o pielea a gatului perfecta fara riduri sau linii este exercitiul „gatul lebedei”:

– aseaza-te intr-o pozitie confortabila si relaxeaza-ti umerii;
– aseaza mana dreapta sub clavicula stanga. Aplica putina presiune;
– intinde-ti capul si gatul spre dreapta. Pozitia ta ar trebui sa semene cu gatul lung al unei lebede;
– adauga si pozitia buzelor „buze de ratusca”;
– ramai in aceasta pozitie timp de 5 secunde si schimba partile;
– repeta acest exercitiu de 1-2 ori pe zi.

Bonus: iti pot aparea linii pe gat, chiar si la o varsta frageda


Genetica si mediul roaca un rol important in formarea liniilor pe gat. Se pare ca persoanele in varsta sunt singurele care au aceste riduri, dar nu este chiar adevarat. Mediul are multi factori de stres care pot accelera aspectul gatului in ceea ce priveste aparitia liniilor pe gat..

Daca simti ca pielea gatului este problematica, nu iti pierde speranta. Poti lua masuri pentru a incetini procesul. Antreneaza-ti muschii fetei si gatului si evita fumatul. Acest lucru poate reduce masiv liniile gatului.

Tu ce exercitii faci pentru a scapa de liniile de pe gat si ridurile de pe decolteu?

Articolul precedentCele 10 secrete, ale unui trup zvelt, cunoscute doar de femeile franceze
Articolul următorStomatologii au ajuns la un consens – cand este mai bine sa te speli pe dinti: inainte sau dupa micul dejun

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau