Dacă sunteți un iubitor al vinetelor cu siguranță veți găsi această rețeta extrem de interesantă. Iar dacă ați făcut deja un preparat similar de ce să nu încercați și o altă variantă? Această rețetă de vinete alla Parmigiana satisface chiar și cei mai pretențioși invitați.

Este o rețetă foarte simplă și aromată astfel că aveți toate motivele pentru a face rapid această mâncare apetisantă. Veți fi surprinși cât de bine se potrivesc feliile crocante de vinete coapte cu sosul de roșii și brânza Parmigiana.

Toate aceste ingrediente ne indică faptul că este vorba despre o rețetă italiană aromatizată cu multe ierburi. Gustul final este dat de un sos de roșii extrem de gustos ce conține usturoi, ceapă și busuioc sau oregano. Încercați o nouă rețetă de vinete alla Parmigiana și bucurați-vă de un gust desăvârșit.

Sosul de roșii are o nebunie de arome dacă este făcut ca la carte. Această rețeta poate fi făcută și cu dovlecei gratinați în loc de vinete. Încercați ambele variante și bucurați-vă de un plus de savoare. Dar mai bine haideți să vedem despre ce anume este nevoie pentru a prepara acestă rețetă de vinete alla Parmigiana.

Citeste si:  Totul despre delicioasele cirese

Ingrediente:

  • 1,5 kg vinete
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 700 ml sos de roșii
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 căței de usturoi
  • piper și sare după gust
  • 400 g mozzarella maturată rasă
  • 150 g parmezan ras

Mod de preparare:
Tăiați vinetele felii subțiri, sărați-le și lăsați-le puțin să se înmoaie. Sarea va scoate din ele acea zeamă amăruie și le va face extrem de gustoase.

Zvântați foarte bine vinetele înainte de a le prăji. Apoi ungeți-le cu puțin ulei de măsline și prăjiți-le în tigaia tip grătar pentru a le oferi un plus de gust.
Când feliile s-au pătruns și devin moi, sunt gata. Datorită liniilor de la grătar vinetele vor avea un aspect foarte frumos și un gust extraordinar.

Separat faceți sosul de roșii. Puneți ceapa tăiată mărunt și usturoiul la călit pentru câteva minute apoi turnați deasupra sucul de roșii și amestecați bine. Adăugați busuioc proaspăt pentru a aromatiza sosul. Lăsați totul să fiarbă pentru aproximativ o jumătate de ora la foc mic.

Citeste si:  Dieta Keto si celebritatile de la Hollywood

Când observați că sosul se îngroașe și devine cremos dați deoparte. Ținând cont că brânzeturile folosite la această rețeta sunt sărate aveți grijă să nu puneți prea multă sare în sos. Apoi radeți fin brânzeturile: mozzarella și parmezanul. Luați o formă termorezistentă puneți sos de roșii, așezați un strat de vinete și brânză rasă apoi sos de roșii, iar vinete și sos de roșii iar la final brânza rămasă. Aspectul este inedit iar gustul cu adevărat apetisant.

Lăsați totul la cuptor pentru o oră la foc mic până se aromatizează foarte bine preparatul și se pătrund vinetele. Apoi dați la o parte, faceți porții egale și împărtășiți bucuria de a savura acest preparat cu familia sau cu prietenii.

Este o rețetă perfectă pentru o cină ușoară și rapidă care să aducă mari satisfacții chiar și celor mici. Folosiți vinetele în diverse variante pentru că acestea conțin foarte multe vitamine esențiale organismului și au un gust foarte bun. Încercați rețete noi și descoperiți-va talentul în bucătărie pentru că merită din plin.

Articolul precedentCititul în palmă, cea mai populară metodă care dezvăluie destinul
Articolul următorCare sunt alimentele ce nu îngrașă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau