Dacă vreți să pregătiți o friptură suculentă, foarte bine aromatizată pe care să o savurați alături de legume sotate și un pahar de vin roșu încercați cu încredere această rețetă. Fiți un adevărat master chef, dați dovadă de îndemânare și talent și impresionați-vă prietenii.

Este important să aveți toate ustensilele necesare, să pregătiți lemnele și cărbunii și nu uitați de cel mai important ingredient, răbdarea. Acum este momentul să aflați care sunt secretele celei mai reușite fripturi.

Faceți o friptură la grill, presărați deasupra condimentele preferate puneți și un praf de sare și veți obține un adevărat deliciu culinar. Nu este nevoie să fiți un maestru desăvârșit pentru a face o friptură însă trebuie să țineți cont de câteva sfaturi, care vă asigură reușita.

Folosiți carne proaspătă indiferent dacă e de pui, curcan, vită sau porc. Nu folosiți carne congelată. Carnea proaspătă are o culoare roz spre roșu și o textură elastică.Carnea de porc pentru friptură trebuie să aibă și puțină grăsime pentru a avea un gust uimitor. Dacă cumpărați o caserolă de carne optați pentru una din care nu se scurge zeamă și verificați data expirării.

Citeste si:  Ce sunt E-urile si cum influenteaza starea de sanatate

Friptura trebuie să fie suculentă de aceea nu optați pentru o carne macră. Pulpa de pui sau curcan o puteți împăna cu bucățele de slănină.

Carnea se marinează înainte de a fi pusă la cuptor sau la grătar. Puneți condimentele care va plac și lăsați-o la marinat pentru câteva ore pentru a se păstra suculentă. Dacă o faceți la grătar nu o lăsați prea mult pe grill și evitați să o puneți deasupra cărbunilor care ard cu flacără. Fiți atenți să nu ardeți carnea și întoarceți-o mereu de pe o parte pe alta pentru a se pătrunde frumos.

Feliile de carne care se pun la marinat trebuie să fie relativ subțiri pentru că în acest fel condimentele se vor pătrunde și în interior iar carnea se va fragezi foarte bine.
Lăsați carnea la marinat pentru 2 ore cel puțin dacă sunteți pe grabă însă ideal ar fi să o lăsați pentru o noapte întreagă. În acest fel va prinde un gust foarte bun de la toate aromele folosite.

Citeste si:  Yoga si vedetele de la Hollywood

Aveți grijă că metalul deteriorează aromele de aceea este indicat să folosiți vase de plastic sau de porțelan pentru macerarea cărnii. Nu uitați că vinul sau berea folosită pentru marinarea cărnii se trage la tigaie împreună cu condimentele.

Folosiți toate aceste ingrediente pentru o marinată ca la carte: sare, ulei, condimente, zeamă de lămâie, oțet balsamic, suc de ananas(după preferințe), usturoi, ceapă, salvie, rozmarin, chimen, oregano. Sarea are un rol foarte important în frăgezirea cărnii iar restul condimentelor îi conferă o aromă aparte.

Desigur că nu trebuie să exagerați cu condimentele, pentru a simți foarte bine aromele, nu să fie un mix pe care nu îl puteți percepe nicicum. Desfătați-vă papilele gustative cu gustul și savoarea acestei fripturi minunate
Țineți cont de aceste trucuri dacă vreți să vă bucurați de gustul apetisant al cărnii.  Și ce este cel mai important, nu uitați să o împărțiți cu prietenii.

Articolul precedentBeneficiile  miraculoase ale uleiului de cătină
Articolul următorCum puteți învăța rapid o limbă străină fără profesor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau