Cele doua semne evidente ale imbatranirii sunt parul alb si pielea imbatranita. Atunci cand corpul inceteaza productia de melanina, incep sa apara firele albe. Insa exista si alti factori care pot contribui la aparitia parului alb, cum ar fi predispozitia genetica, fumatul in exces, fluctuatiile hormonale, nutritia nepotrivita, stresul cronic emotional, poluarea, sinuzita, racelile cronice si dereglarile glandei tiroide.
Multi oameni apeleaza la vopseaua din comert pentru a acoperi firele albe, insa aceste produse ofera solutii de moment si au efecte secundare pe termen lung.
In loc sa apelezi la vopselele pline de chimicale, poti incerca niste remedii facute in casa, complet naturale.
Iata cele mai bune remedii naturale care previn aparitia parului alb.

1. Masca de par cu ceapa si zeama de lamaie
Ceapa este binecunoscuta ca remediu pentru parul subtire si pentru caderea parului. Ceapa este si un remediu natural care impiedica aparitia firelor albe. Depunerea peroxidului de hidrogen si lipsa catalazei (enzima) din radacinile firelor de par, sunt considerate cauzele principale ale albirii premature. Din fericire, sucul de ceapa poate creste nivelul de catalaza, ce reface culoarea naturala a parului. Zeama de lamaie poate preveni ingrasarea in exces a parului si ii da o stralucire sanatoasa. Zeama de lamaie este de asemenea unul dintre cele mai bune remedii naturale contra mancarimilor de scalp.
Iata cum se prepara aceasta masca de par:

Ingrediente:
3 lingurite de suc de ceapa
2 lingurite de zeama de lamaie

Utilizare:
Amesteca sucurile intr-un pahar. Aplica amestecul pe scalp si pe par si lasa-l sa actioneze 30 de minute. Spala-te cu un sampon bland, de preferinta din plante. Aceasta masca poate fi aplicata de 4-5 ori pe saptamana, timp de 2 saptamani.

2. Ceai de rozmarin si salvie
Atat salvia cat si rozmarinul sunt utilizate in mod frecvent contra problemelor cu podoaba capilara si contra celor de piele. Salvia ajuta in prevenirea albirii premature a parului. Rozmarinul este minunat pentru cresterea parului si lupta impotriva pierderii lui. In mod special imbunatateste procesul de pigmentare, astfel ca previne aparitia firelor albe. Tot rozmarinul ajuta si in problema matretii si a mancarimilor scalpului.

Ingrediente:
10 grame de rozmarin
10 grame de salvie
400 ml apa

Utilizare:
Rozmarinul si salvia (uscate) se fierb 30 de minute. Ceaiul se lasa doua ore sa se raceasca. Aplica ceaiul pe scalp si par si lasa parul sa se usuce natural. Spala-te cu un sampon din plante. Pentru a obtine rezultate optime, foloseste acest ceai de 2-3 ori pe saptamana.

3. Ulei de cocos si frunze de curry-remediu par alb

Beneficiile frunzelor de curry sunt nenumarate. Sunt un excelent remediu pentru parul alb. Aceste frunze contin vitamina B, care previne albirea firelor de par. De asemenea tot frunzele de curry dau parului vitamine esentiale si minerale si ajuta la refacerea radacinilor de par. Betacarotenul din frunzele de curry incurajeaza cresterea parului si lupta contra caderii lui.
Uleiul de cocos, pe de alta parte, este un minunat balsam natural pentru parul uscat si aspru. Face parul mai stralucitor, mai usor de coafat si de descalcit.

Citeste si:  Ce masca cosmetica Bio ti se potriveste in functie de tipul tenului

Ingrediente:
20 de grame ulei de cocos
1 mana de frunze de curry

Utilizare:
Frunzele de curry se fierb in uleiul de cocos timp de 6-8 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se strecoara uleiul rezultat si se aplica amestecul pe scalp si par. Utilizeaza aceasta masca din frunze de curry si ulei de cocos de 3-4 ori pe saptamana. Aplica masca din frunze de curry si ulei de cocos inainte de culcare si spala-te dimineata cu un sampon din plante.

4. Ceai negru si sare
Beneficiile ceaiului negru pentru sanatate sunt binecunoscute. Insa tot ceaiul negru este minunat si pentru ingrijirea parului si a pielii. Fiind plin de antioxidanti si cafeina, ceaiul negru incurajeaza cresterea parului, ii imbunatateste elasticitatea si il face mai rezistent, astfel ca previne ruperea lui. Da o nuanta inchisa naturala suvitelor si le face stralucitoare.

Ingrediente:
2 linguri de pudra de ceai negru
1 lingurita de sare

Utilizare:
Prima data trebuie sa fierbi pudra de ceai negru si sarea timp de 2-3 minute. Se lasa amestecul la racit si apoi se strecoara. Foloseste ceaiul obtinut pentru a iti spala parul. Lasa-l sa se usuce natural fara a te mai spala dupa aceea cu sampon. Poti repeta procedeul de 2-3 ori pe saptamana pentru rezultate uimitoare.

5. Masaj cu ulei de migdale si zeama de lamaie
Uleiul de migdale contine vitamina E si antioxidanti, astfel ca previne aparitia firelor albe, despicarea varfurilor si imbunatateste elasticitatea parului. De asemenea da o stralucire sanatoasa si lupta contra matretii. Lamaia hraneste parul, astfel ca incurajeaza cresterea lui. Lamaia contine fosfor si vitaminele B si C, dand volum si stralucire podoabei capilare.

Ingrediente:
3 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de ulei de masline

Utilizare: Se amesteca cele doua ingrediente intr-un pahar. Aplica amestecul pe scalp si par si lasa-l sa actioneze 30 de minute. Utilizeaza un sampon din plante pentru a te spala. Foloseste masca regulat pentru rezultate optime.

6. Henna acopera firele albe
In general henna este un minunat colorant natural pentru par, care acopera firele albe. Este si un popular ingredient continut de multe produse de ingrijire a parului. Da parului o nuanta inchisa, il intareste si ii da stralucire.

Citeste si:  Cum poti reda culoarea parului daca ai albit?

Ingrediente:
1 mana de frunze de henna ( se gasesc online, costa aproximativ 15 lei-110 grame)
1 lingurita de cafea fin macinata
Iaurt

3 lingurite de pudra de agrise
Utilizare: Se macina frunzele de henna pana cand se obtine o pulbere si se adauga pudra de agrise, iaurtul si cafeaua. Se intinde amestecul pe par cu atentie, in mod egal si se lasa parul sa se usuce natural. Parul se spala dupa aceea in mod normal. Procedeul se repeta o data la 2-3 saptamani.

7. Masca de par cu amarant – stir rosu
Aceasta planta este minunata pentru sanatate deoarece contine antioxidanti, minerale, vitamine si carbohidrati. Amarantul este si un bun tratament pentru parul alb. Sucul de amarant contine o enzima ce creste nivelul de melanina, astfel impiedicand albirea prematura a firelor de par si redandu-le acestora nuanta naturala.

Ingrediente:
100 grame de frunze de amarant

Utilizare: Se spala frunzele de stir si se zdrobesc pentru a extrage sucul din ele. Parul se spala cu sampon si se usuca cu prosopul. Se aplica sucul de stir pe scalp si par si se maseaza 5-6 minute. Lasa sucul de amarant sa actioneze 30 de minute si clateste-te cu apa.

8. Remediu cu ghimbir
Cauti remedii naturale pentru par alb? Incearca acest remediu cu ghimbir. Ghimbirul nu este bun doar ca sa previi albirea prematura a firelor de par, insa incurajeaza si cresterea parului. Mai mult de atat, ghimbirul contine acizi grasi care previn uscarea si ruperea firelor de par.

Ingrediente:
Ghimbir ras
Ulei de jojoba

Utilizare: Amesteca uleiul de jojoba cu ghimbirul ras, in cantitati egale. Maseaza-ti scalpul cu acest amestec si lasa-l sa actioneze 60 de minute. Dupa aceea te poti spala cu samponul tau obisnuit. Incearca zilnic acest remediu pentru par alb si pentru a incuraja cresterea parului.

9. Masca de par cu zer si frunze de curry
Amestecul de frunze de curry si zer, este un remediu vechi pentru prevenirea si tratarea firelor albe de par. Zerul este plin de acid lactic si este un minunat balsam natural pentru par. Tot zerul face parul mai matasos, deci mai usor de coafat.

Ingrediente:
1 mana de frunze de curry
150 ml zer

Utilizare: Transforma frunzele de curry in pulbere si adauga zerul pentru a obtine o pasta. Aplica amestecul pe scalp si par si lasa-l sa actioneze 30 de minute, dupa care spala-te cu un sampon din plante.

Pe langa toate aceste remedii naturale, trebuie sa ai o dieta sanatoasa pentru a preveni albirea prematura a parului, deoarece lipsa anumitor minerale si vitamine ca fierul, cuprul, vitamina B si iodul, poate cauza aceasta problema.

Articolul precedentDieta P.I.N.K.
Articolul următorDieta 5:5:5 – slabeste mancand sanatos

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau