Detoxifierea înseamnă eliminarea toxinelor din corp cu ajutorul unei selecţii sănătoase de alimente şi băuturi care să se consume de-a lungul zilei. Oamenii care au urmat o dietă detoxifiantă au declarat că se simt mai energizaţi, mai fresh şi mai plini de viaţă. Asta deoarece detoxifierea ajută la înlăturarea tuturor fluidelor şi materiilor dăunătoare din corp şi ajută la o sănătate mai bună alături de alte beneficii pentru sănătate. De obicei consumăm o grămadă de zahăr, grăsimi saturate şi trans, cafeină şi calorii în exces, care duc la luarea în greutate şi la o sănătate proastă. Înlocuirea acelor elemente cu unele naturale, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele şi alte lucruri sănătoase, te vor ajuta să îţi păstrezi sănătatea şi să fii fresh. Alimentele detoxifiante specifice iernii necesită un plan de detoxifiere specific iernii.
Detoxifierea corpului este cel mai bun lucru pe care îl poţi face în fiecare nou sezon şi va aduce următoarele beneficii:
Scapă corpul toxinele în exces.
Ajută la slăbire.
Întăreşte sistemul imunitar.
O piele mai sănătoasă.
O respiraţie mai bună.
Încurajează schimbările sănătoase.
Un păr mai sănătos.
O gândire mai clară.
O senzaţie de uşurare.
Beneficii anti-îmbătrânire.
Şi ce nu face?
Detoxifierea fierbinte
Când vorbim de o dietă detoxifiantă pentru iarnă, de obicei ne gândim la smoothie-uri reci, salate, sucuri pentru curăţare şi diete sănătoase, însă conform nutriţioniştilor holistici, acele diete sănătoase, acele smoothie-uri şi salate, nu sunt suficiente pentru a îţi detoxifia corpul în timpul iernilor aspre. Aceştia au creat o listă specială cu alimente detoxifiante cu numele de Detoxifierea fierbinte. Tot nutriţioniştii spun că pe timpul zilelor friguroase, trebuie să te încălzeşti cu hrană caldă. Asta înseamnă că nu este de ajuns să mănânci preparate calde, însă trebuie să ai grijă şi la ingredientele din ele. Există alimente care sunt calde energetic şi sănătoase, cum ar fi cele specifice popoarelor indiene, sau celor asiatice. Printre aceste alimente se numără sfecla, piersicile şi varza kale. Aceste alimente încălzitoare sunt mai uşor de digerat pe vreme rece şi te vor ajuta să absorbi nutrienţii esenţiali şi îţi vor ajuta corpul să fie sănătos şi bine încălzit. Iată cele 9 alimente care te ajută să te încălzeşti iarna, conform listei nutriţioniştilor.

Cele mai bune 9 alimente detoxifiante pentru iarnă

1Sfecla

Sfecla cea mov şi gustoasă este unul dintre alimentele delicioase care încălzesc existentă pe lista nutriţioniştilor. Sfecla este binecunoscută pentru faptul că detoxifică ficatul şi îl scapă de toxine. După ani întregi în care ea a fost folosită doar în cantităţi mici în salate, fiind pe acelaşi loc cu crutoanele şi firicelele de varză, sfecla ocupă acum un loc important între cele mai sănătoase opţiuni ale dietelor. Sfecla nu doar că este gustoasă, însă conţine şi o mulţime de fier, cupru, magneziu, potasiu şi vitamina B. Ea vine la pachet cu o grămadă de vitamine ce îmbunătăţesc sănătatea şi care îţi vor da o energie minunată, mai multă decât vei reuşi să obţii din orice alt aliment. Adaugă sfeclă în salate, sau bea suc de sfeclă. Ambele variante sunt la fel de bune pentru sănătate şi pot da un imbold energiei.

Citeste si:  Uleiul CBD, tratament pentru autism
înapoi
Articolul precedentChitosan
Articolul următorPerierea uscată desfundă porii şi exfoliază pielea

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau