ovaz

Ovazul este un aliment minune, un dar pe care natura ni l-a oferit cu placere. Bogat in elemente nutritive de calitate superioara ovazul este cereala care aduce organismului doar beneficii! In compozitia micilor boabe se gasesc cantitati importante de vitamina E, vitamina B2, vitamina B5, zinc, seleniu, cupru, fier, magneziu, mangan, fibre, proteine, antioxidanti si alcaloizi.

Beneficiile ovazului asupra sanatatii

Consumul de ovaz la micul dejun fereste copii de afectiuni respiratorii, alergii alimentare si astm bronsic. Acest super-aliment este usor de digerat si usor de absorbit, deci toate mineralele si vitaminele hranesc cu adevarat organismul.

Reduce apetitul si ofera stare de satietate, deci ajuta la mentinerea in stare optima a greutatii copiilor. Un bol de ovaz cu lapte si fructe uscate este cea mai potrivita masa de dimineata, pentru ca asigura cantitatile necesare de fibre, proteine si elemente nutritive!

Citeste si:  Cum să înveţi câinele să nu facă în casă

Terciul de ovaz intareste sistemul imunitar, imbunatateste digestia si regleaza tranzitul intestinal, iar cand este combinat cu fructe proaspete sau miere de albine, devine un deliciu culinar pentru prichindei.

Fulgii si taratele de ovaz previn dezvoltarea diabetului de tip II. Studiile medicale au demonstrat ca persoanele care consuma din copilarie preparate cu ovaz, prezinta risc scazut de diabet.

Vitaminizeaza si mineralizeaza organismul, atat in sezonul rece cat si in timpul verii. Calciul, seleniul, zincul, manganul si magneziul sunt rapid absorbite de organism, care devine mai puternic si mai rezistent. Antioxidantii ce se regasesc in acest aliment minune, ajuta la reducerea stresului oxidativ si neutralizeaza radicalii liberi care au efecte nocive.

Citeste si:  Intermittent fasting sau cum am slăbit mâncând orice

Ovazul pote fi combinat cu numeroase alimente si transformat in preparate culinare cu gust deosbit si aspect desavarsit. Printre cele mai apreciate mancaruri cu ovaz se numara pizza cu blat din tarate de ovaz, bomboanele vegane cu miere, seminte de chia si fulgi de ovaz, biscuitii cu migdale si ovaz si terciul cu lapte si ovaz bine fiert.

Articolul precedentUlei de cocos pentru păr: bun sau rău
Articolul următorLumină după întuneric

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau