Sa fii mamica nu e usor. Printre plansete de copil si somn putin, este greu sa fii eficienta si cat mai practica, insa fara aceste doua calitati, intreaga experienta a maternitatii poate deveni un calvar. Din fericire, exista o multitudine de metode prin care o mama poate sa salveze timp si efort si, in acelasi timp, sa se bucure de copilul sau cat mai mult. De aceea, in acest articol iti vom prezenta cateva sfaturi care sa te ajute sa gestionezi totul mult mai bine.

Servetelele pentru copii, un accesoriu de nelipsit

Copiii sunt neastamparati. Chiar daca au iesit de mult din scutece, este obligatoriu ca mama sa aiba in geanta tot timpul un pachet de servetele umede cu care sa il stearga pe cel mic atunci cand acesta se murdareste sau mananca. De asemeni, acestea sunt bune pentru a sterge suprafetele pe care copilul le foloseste, pentru a ii sufla nasul sau pentru a curata zonele pe care acesta le-a murdarit.
Servetelele umede sunt cea mai buna alegere, in acest sens. Concepute special pentru copii, acestea ii vor proteja pielea celui mic, ajutandu-te sa il cureti cu delicatete si lasand un miros placut in urma. Un pachet de servetele in geanta te poate scoate din multe situatii, acestea fiind ideale nu doar pentru uzul copiilor, ci si al adultilor.

Tricourile si rochiile care permit alaptarea

In ultimii ani s-a discutat mult despre alaptarea in public. In timp ce unele persoane sunt de acord cu acest lucru, altele spun ca este un gest indiscret, care ii jeneaza pe cei din jur. Totusi, copilul trebuie sa manance, indiferent de inconvenientele celorlalti. Din fericire, industria modei s-a gandit si la mamicile care alapteaza, astfel incat s-au inventat tot felul de haine care permit alaptarea fara a dezvalui, insa, sanul.
Daca nu gasesti astfel de haine ca sa iti cumperi, poti improviza folosind o esarfa. Desi este un gest perfect normal, alaptatul in public naste controverse in tara noastra, astfel incat cel mai bine este sa incerci sa eviti sa le starnesti, pentru a nu aparea incidente neplacute. Foloseste un maieu care permite scoaterea sanului usor, si o esarfa pentru a acoperi capul copilului.

Citeste si:  10 trucuri pentru a fi părinţi mai buni

Foloseste sampon uscat pentru a salva timp

Intr-o lume ideala, mamicile ar putea sa se trezeasca dimineata, inaintea celui mic, pentru a isi face propriile tabieturi. Realitatea, insa, este ca rareori mai ai timp sa ai grija si de tine, pe langa copil. De aceea, sampoanele uscate pot fi o adevarata mana cereasca pentru mamicile care stau prost cu timpul.
Daca timpul nu e de partea ta, insa vrei sa arati bine, totusi, inainte de a iesi in oras, este suficient sa aplici samponul pe par pentru ca acesta sa arate fabulos. O alta idee este sa presari niste pudra in palma, apoi sa iti treci mainile prin par. Astfel, pudra va strange grasimea de pe par, iar periatul o va indeparta. Desigur, aceasta este doar o solutie de urgenta, atunci cand nu mai ai timp sa iti speli parul, insa nu poate fi folosita prea mult.

Prepara cremele si cosmeticele in casa

Pentru a economisi bani, dar si pentru a te asigura ca folosesti produse de calitate pentru tine si copilul tau, alege sa prepari cremele si cosmeticele de care ai nevoie pentru tine si cel mic. Internetul abunda in tutoriale DIY care explica detaliat cum se poate face acest lucru, astfel incat iti va fi usor sa le faci. Poti face sapunul, samponul, creme, uleiuri si multe altele care pot fi folosite si de catre adulti si de catre copii. Vei observa o economie serioasa a banilor, iar pielea voastra va deveni stralucitoare, deoarece poti folosi ingredientele care sa iti ofere beneficiile specifice pe care le vrei.

Citeste si:  Bebelusul si programul de masa

Mergi cu copilul la dentist inca de la apritia primilor dintisori

Putini parinti stiu ca vizitele la stomatolog trebuie sa inceapa inca din frageda pruncie, de la aparitia primilor dintisori. Exista multe cabinete specializate in stomatologie pentru copii care sunt echipate cu jucarii si care promoveaza o profilaxie a sanatatii dentale.
Copiii pot face carii de biberon, care apar in urma contactului prelungit cu lichide. De aceea, este recomandat sa nu lasi copilul sa doarma cu biberonul in gura, daca acesta contine altceva decat apa. Mai mult, se recomanda ca atunci cand ii dai celui mic sa bea suc, sa il diluati cu apa sau sa folositi un pai.

Se recomanda ca cei mici sa consume cat mai putine dulciuri, tocmai pentru a preveni aparitia acestor carii. Daca cel mic a dezvoltat, totusi, una, dintele poate fi sigilat, iar medicul il va invata cum sa-si pastreze o igiena bucala buna, prezentandu-i metodele intr-un fel adecvat pentru varsta sa.

Speram ca sfaturile noastre pentru mamici ti-au fost de ajutor si ca am reusit sa te ajutam sa fii mai eficienta si mai practica in experienta ta cu maternitatea.

Articolul precedentCum trebuie ingrijita pielea in timpul sarcinii. Trucuri pentru gravidute!
Articolul următorCum sa slabesti usor dupa nastere

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau