Sughiţurile sunt spasme cauzate de muşchii diafragmei şi deşi acestea sunt complet inofensive, te pot enerva la culme. În special dacă ai o şedinţă importantă sau o prezentare. De aceea este bine să ai la îndemână remedii pentru sughiţ, simple şi uşoare, pentru a nu te face de râs în faţa altora scoţând sunete caraghioase la momentul nepotrivit.

Iată 9 remedii simple pentru sughiţ, care le vor face să dispară imediat:

1O lingură de miere

Mierea va acţiona asupra nervului vag, având un efect calmant şi oprind sughiţul. Mierea este de asemenea minunată pentru calmarea tusei şi pentru că luptă contra infecţiilor. Pune o lingură de miere într-un pahar cu apă călduţă şi bea-l. Vei scapă de sughiţ cât ai zice hâc.

2Remediu gustos cu ciocolată

O linguriţă de pudră de ciocolată este un minunat remediu pentru sughiţ. Dacă totuşi nu te încântă ideea de a o lua pur şi simplu, poţi să amesteci pudra în lapte. Poţi să foloseşti şi cacao simplă, amestecul cald cu ciocolată va goni sughiţul instant.

3Mănâncă unt de arahide

Untul de arahide este de departe cel mai gustos şi cel mai plăcut remediu pentru sughiţuri, deoarece mestecând untul de arahide şi înghiţindu-l după ce te-ai chinuit să îl dai jos de pe dinţi şi limbă, se va crea o întrerupere a felului în care respiri în mod normal. Şi asta va face sughiţul să înceteze.
Aşa că data viitoare când începi să sughiţi, nu trebuie decât să iei o lingură mare de unt de arahide.

Citeste si:  Cum sa faci corect stretching inainte de antrenament

4Bagă-le în pungă

Suflatul într-o pungă de hârtie îţi va îmbunătăţi mişcarea diafragmei. Tot ce trebuie să faci este să iei o pungă de hârtie şi să respiri în ea foarte lent. Acest simplu truc va creşte cantitatea de dioxid de carbon din sânge şi diafragma ta va începe să se contracte mai des pentru a te ajuta să respiri mai adânc şi să absorbi mai mult oxigen. Acest exerciţiu va face sughiţul să se oprească imediat. Însă dacă începi să ameţeşti în timpul acestui procedeu, trebuie să te opreşti imediat.

5Încearcă nişte seminţe de mărar

La fel ca şi mierea, seminţele de mărar acţionează asupra nervului vag şi îl face să înceteze spasmele care cauzează sughiţurile. Această şmecherie este extrem de simplă şi mestecarea seminţelor de mărar este o experienţă delicioasă. Aşa că trebuie doar să iei o gură de seminţe de mărar şi te vor scăpa complet de sughiţ.

7Remediul prosopului de hârtie

Ia o bucată de prosop de hârtie şi pune-o peste un pahar. Acum bea apa prin acesta. Asigură-te că pui presiune pe diafragmă pentru a trage mai tare apa şi concentrează-te la gurile de apă înghiţite. Asta te va ajuta să scapi de mişcările spasmodice care cauzează sughiţurile.

8Un remediu dulce

O linguriţă de zahăr a fost întotdeauna un remediu tradiţional pentru vindecarea sughiţului, deoarece granulele de zahăr gâdilă esofagul, ceea ce face nervii frenici să revină la poziţia lor naturală. Deşi studiile medicale nu susţin această metodă, este un remediu foarte cunoscut şi foarte eficient în tratarea sughiţurilor.

9Ce zici de nişte sos picant

Într-adevăr, sosul picant este cel mai bun remediu pentru sughiţuri, deoarece înghiţirea sosului picant cauzează o senzaţie de căldură şi arsură până în stomac şi asta distrage atenţia corpului şi creierului de la sughiţ şi le face să se concentreze pe senzaţia de arsură.

Remediile acestea sunt extrem de simple şi uşoare. Aşa că asigură-te că ai toate aceste ingrediente în preajmă, deoarece ele pot fi folosite şi pentru alte afecţiuni uşoare.

Articolul precedentÎngrașă-te sănătos
Articolul următorCele mai bune 12 alimente energizante pe care ar trebui să le mănânci

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau