Se recomanda ca o persoana sa aiba intre 6 si 10 perne pentru pat si pentru confort, dar o persoana obisnuita doarme doar cu 2 perne.
Evident, este obisnuit sa avem nevoie de perne doar pentru a ne sprijini capul, dar, in realitate, exista mai multe utilizari. Dormitul cu perna intre picioare ajuta corpul in mai multe moduri astfel tu vei dormi mai bine.

Verzuliu a descoperit 4 motive pentru care dormitul cu mai multe perne est chiar o buna idee. Asadar vom dezbate in acest articol de ce este important sa folosim o perna pentru picioare sau o perna pentru genunchi si de ce nu o perna pentru spate. Asadar in functie de problemele pe care le ai cauta pe internet o perna.

1. Imbunatateste circulatia sangelui

Tinutul pernei intre picioare si ridicarea acestoa ajuta la usurarea fluxului sangvin in corpul tau. Iti ia presiunea de pe vene si usureaza circulatia sangelui, ajutandu-ti organele sa functioneze in parametri normali, ba mai mult de atat iti stimuleaza sistemul imunitar. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor varicoase.

Citeste si:  Noile cercetări - este descoperită o posibilă legătură între ADHD și demență.

2. Previne sforaitul

Potrivit expertilor, dormitul pe partea stanga este cea mai buna pozitie pentru somn daca sforai. Dar, deoarece dormitul pe o parte poate pune presiune pe spate si solduri, este recomandat sa pui o perna intre picioare pentru a te ajuta sa te relaxezi.

3. Ajuta la reducerea stresului de la nivelul genunchilor


Daca durerile genunchilor te deranjeaza adesea in timpul noptii, poate este timpul sa incepi sa dormi cu perna intre picioare. Amortizarea te ajuta sa te relaxezi si iti poate usura durerea. Daca dormi pe spate, aseaza perna sub genunchi sau, daca dormi pe lateral, incearca sa o asezi intre genunchi.

Citeste si:  Trucul stiintific care te ajuta sa dormi bine si sa te simti odihnit

4. Te ajuta sa menti pozitia corecta de somn


Somnul intr-o pozitie incorecta dauneaza mai mult corpului decat ne putem da seama si poate provoca dureri de spate, sold si articulatii. Dormitul cu o perna intre picioare reduce tensiunea asupra spatelui si a coloanei vertebrale. Daca dormi pe spate, pastrarea unei perne mici sub coloana vertebrala, te poate ajuta, de asemenea, sa menti corpul intr-o pozitie perfecta. Daca o perna normala nu este suficienta, cauta online si vei gasi perne special create pentru a te ajuta sa dormi mai bine.

Tu cu cate perne dormi de obicei? Lasa-ne raspunsul tau in comentarii pentur a putea discuta cu tine.

Articolul precedentIntermittent fasting nu te ajuta sa slabesti, arata studiile
Articolul următor7 exercitii simple pentru fese, coapse si picioare perfecte

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau