Cred că e visul oricărei femei să mănânce orice fără a se gândi la kilogramele acumulate. Fără  a calcula caloriile și fără a tânji la rochia din dulap în care încă nu încape. Pentru voi a fost inventată dieta Intermitent fasting. Deși inițial pare destul de greu și îți este dificil să te abții de la mâncare o zi sau mai multe ore, rezultatul cu siguranță te va face să uiți.

Înainte de a arata bine, este necesar să te simți bine în pielea ta. Acest lucru contribuie la starea ta psihică și te face să strălucești.

 

Iată metodele prin care poți scapă de inamicii de zi cu zi:

  • Metoda 16/8. Această tehnică îți restricționează accesul la mâncare pe o perioadă de 14-16 ore și îți permite să mănânci trei sau mai multe mese timp de 8-10 ore. Această procedură a fost făcută cunoscută de către expertul de fitness Martin Berkhan. De regulă, femeilor li se recomandă această procedură întrucât se pare că organismul lor reacționează mult mai bine la această tehnică. Puteți manca orice, inclusiv ciocolată, însă doar în intervalul orar stabilit. Ajută-ți organismul să te ajute. Dă-i timpul necesar să digere alimentele și caută totuși ca în perioada în care îți este permis accesul la mâncare să nu faci ravagii în frigider, ci să mănânci sănătos și echilibrat.
  • Metoda 5:2 implică consumul normal de alimente 5 zile pe săptămână, iar în cele două rămase este necesar să reduci aportul caloric la 500-600. Metoda se mai numește și Fast Food și a fost făcută cunoscută de către jurnalistul Michael Mosly. Se recomandă ca în zilele cu aport caloric mai mic femeile să consume 500 de calorii în timp ce bărbații pot cosuma 600. Este o metodă puțin mai greoaie, însă rezultatele sunt spectaculoase. Atenție însă să nu duceți totul la extrem și să echilibrați mesele luate.
  • Mănâncă- Stop-Mănâncă sau Eat-Stop-Eat cum mai este ea cunoscută în rândul nutriționiștilor. Implică o zi de post odată sau chiar de două ori pe săptămână. Metoda a devenit de ceva timp destul de popularizată și a fost făcută cunoscută de către expertul de fitness Brad Pilon. În timpul acestei diete sunt premise alimentele lichide precum: cafeaua, apa sau băuturile cu calorii zero. Nu sunt premise alimentele solide.
Citeste si:  Zâmbet marca Angelina Jolie. Iată cum îl obții!

 

Să nu omiteți însă că o dietă nu e întotdeauna suficientă. Combinați sfaturile de mai sus cu puțină mișcare zilnică și veți simți pe propria voastră piele gustul victoriei. Vara e la doi pași distanță, iar costumul de baie mult visat e încă pe raft. Gândește-te la rezultatul final și lucrurile vor deveni și mai ușoare. Consultați însă și un medic înainte pentru a fi sigure că acest lucru nu are repercursiuni asupra stării voastre de sănătate. Și tineri minte! Un stil de viață sănătos nu înseamnă abținere ci cumpătare. Dă-i organismului ce-ți cere și învață-l să fie ponderat.

Articolul precedentCe-am învățat din greseli
Articolul următorLegături amoroase în vremuri pandemice

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau