Dieta cu oxigen este un plan alimentar bazat pe legume, fructe si plante bogate in antioxidanti; este un regim echilibrat, pe cat de simplu, pe atat de gustos, ce nu produce senzatia de foame (infometare), astfel ca nu afecteaza organismul si psihicul. Fata de alte diete, in aceasta nu se calculeaza numarul de calorii (ale alimentelor consumate), ci numarul de puncte ORAC (capacitatea unui aliment de a absorbi radicalii liberi).

   Cum functioneaza dieta cu oxigen – tipuri, exemple, avantaje

In functie de obiectivul stabilit, poate fi selectata si pusa in practica una dintre cele cinci tipuri de diete cu oxigen: dieta de baza cu oxigen ( este recomandata persoanelor ce vor sa slabeasca mai mult de 7 kg), dieta cu oxigen pentru pierderea rapida a stratului de grasime ( pentru cei care vor sa slabeasca repede cateva kilograme pentru un eveniment important, o vacanta etc.), dieta cu oxigen pentru cresterea imunitatii corpului (in vederea imbunatatii starii de sanatate si a intaririi sistemului imunitar), dieta pentru revitalizare (ofera un plus de energie si o mai buna rezistenta la efort), dieta pentru tonifiere musculara (recomandata persoanelor ce doresc sa isi tonifieze musculatura). In general, dieta trebuie urmata timp de 28 de zile, pentru a avea rezultatele asteptate. Important este ca zilnic sa nu se depaseasca 30000 de puncte ORAC (de 10 ori mai multe decat la o dieta clasica); impreuna cu un efort fizic minim/mediu, rezultatele nu se vor lasa asteptate: se pot inregistra pierderi de 900 g – 1400g pe saptamana.

Citeste si:  Daca sufar de sindromul colonului iritabil pot tine dieta cu carne?

In dieta cu oxigen sunt permise alimentele: anghinare, fasole, rosii, stevie, castraveti, conopida, ardei, gogosari, salata verde, morcovi, spanac, telina, fructe de padure, telina, capsuni, citrice, nuci, mango, mere, pepene rosu, lamai, afine, grapefruit rosu, prune, pere, smochine, migdale, avocado, produse lactate (branza de vaci, iaurt), paine integrala, oua, cafea, ceai, carne de vita, carne de miel, piept de pui, somon, curcan, scoici, creveti, ciocolata amaruie etc. Un meniu adaptat dietei cu oxigen ar arata asa:

La micul dejun se pot consuma: ceai sau cafea, salata (2-3 foi de salata verde, o lingura de morcov taiat cuburi, o lingura de telina maruntita, putin uei de masline), un ou fiert tare, jumatate de grapefruit, 2 cesti cu apa.

Citeste si:  Remedii făcute în casă care te vor ajuta să slăbeşti

Pranzul poate fi format din: piept de pui la gratar, o salata (rosie, o foaie de salata verde, 2-3 felii de avocado, jumatate de lingurita de mustar), 1-2 felii de paine integrala, un mar, ceai, 2 cesti cu apa.

La cina se poate servi friptura cu salata: 2-3 felii de muschi la gratar (condimentat cu usturoi, imbogatit cu ciuperci, ceapa, ulei de masline), salata (o rosie, 5 ridichi, o cana cu verdeturi mixte, dressing simplu – vinaigrette), o cana, 2 cesti cu apa.

Alimentele ce pot fi consumate in timpul dietei cu oxigen au efecte benefice asupra intregului corp, astfel: prunele sunt bogate in vitamina K si au un efect benefic asupra oaselor, anghinarea faciliteaza scaderea colesterolului, grapefruitul rosu ajuta la scaderea in greutate si protejeaza de cancer (datorita licopenului), pepenele rosu ofera protectie in fata ultravioletelor, fasolea este bogata in fitochimicale (previne aparitia cancerului), ciresele ajuta la reducerea tesutului adipos, afinele au efecte benefice asupra creierului (il mentin tanar, ofera echilibru, o memorie excelenta), iar ciocolata amaruie mentine sanatatea inimii (datorita continutului bogat de flavonoide).

Articolul precedentDieta New York sau „Dieta Vedetelor”
Articolul următor14 alimente care te ajută să slăbești

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau