Vestea ca va deveni mama reprezinta pentru o femeie una din momentele in care se va gandi la ce intorsatura va lua viata ei, cum se vor schimba lucrurile, ce reguli noi vor aparea si la cum se va descurca de acum inainte in noua postura. Inainte insa de a-si putea tine copilul in brate, o femeie trebuie sa treaca prin perioada de gravidie cu optimism, incercand sa-si pastreze frumusetea interioara si exterioara. Cand vine vorba de haine, toate femeile devin sensibile, dat fiind faptul ca o sarcina implica anumite transformari fizice care nu intotdeauna sunt si placute.

Cu totii suntem de acord ca o persoana imbracata cu ingrijire place mai mult ochiului decat una imbracata neglijent. Cand vine vorba de femeile insarcinate, opinia medicilor este unanima: gravida va purta haine largi si pantofi fara toc. Noi am devia putin de la discutie si vom veni cu completari de bun simt, cu care suntem incredintati ca vor fi de acord si medicii. O femeie slabuta, care in pofida sarcinii nu a ajuns la o greutate prea mare, care are sanii mici si este de inaltime sub medie, nu va fi deloc avantajata de haine largi si pantofi fara toc. Dimpotriva, O rochita de vara usoara si scurta, in culori pastelate, cu talie inalta si fara prea multe volane va cadea foarte bine peste o burtica in formare si o va face pe femeia care o poarta sa arate cochet si ingrijit. Balerinii nu sunt chiar obligatorii. Daca pantoful respectiv are un calapod usor (puteti cauta in acest sens incaltamintea italieneasca din piele, vestita pentru calapodul extrem de confortabil), veti opta pentru un toc lejer, de pana la 10cm, evitandu-l pe cel tip cui. De asemenea este recomandata si talpa ortopedica sau chiar pantofii medicinali special creati pentru gravide.

Citeste si:  Sarcina - trimestrul al treilea

In cazul in care sunteti o gravida care a luat considerabil in greutate, va trebui sa va menajati, mai ales daca inainte de a ramane insarcinata ati fost o persoana slabuta. Spatele si picioarele dumneavoastra nu vor tolera intotdeauna greutatea la fel de bine, asa ca va trebui sa fiti atenta. Incaltamintea, desi cu toc, va trebui sa fie un pic mai joasa, obligatoriu din piele si foarte usor de incaltat/descaltat. Rochitele sau salopetele vor fi din material usor, evitandu-se sinteticul sau materiale la care sunteti alergice. Medicii recomanda sutienul din bumbac care se va inchide preferabil in fata. Fustele vor fi pe elastic, evitandu-se curelele si in general orice material care va strange silueta.

Daca insa ati fost o persoana grasuta iar sarcina v-a „suplimentat” in mod neplacut greutatea, va trebui sa optati pentru incaltaminte cu toc jos, balerini sau papuci din piele. Picioarele dumneavoastra vor fi atent ingrijite iar daca nu puteti face asta singura, solicitati ajutorul sotului. Dupa ce vor fi spalate cu sapun de galbenele, picioarele vor fi date cu pudra de talc sau orice alta pudra pe baza de menta, astfel incat sa nu transpirati in sandale. In cazul in care simtiti ca alunecati pe talpa incaltamintei, schimbati imediat cu ceva uscat, comod sau pudrati talpa interioara a papucului. La haine se schimba situatia. Desi va trebui sa aveti grija sa fie comode, nu va temeti sa fiti moderna si cocheta. O sarcina avansata si o burtica „cu greutate” vor fi si mai frumoase daca veti purta bluzite mulate, in culori calde, fuste special create pentru gravidute sau rochite usoare, cu talie inalta si maneci scurte, bufante. Nu va sfiiti sa purtati un decolteu frumos, bijuterii usoare, moderate (evitandu-se totusi materialele la care puteti fi alergica: metal ieftin sau chiar argint).

Citeste si:  Modalităţi de a fi în permanentă conexiune cu copilul tău

In toate cazurile, incercati sa stati departe de incaltamintea cu sireturi stranse, preferand in locul ei pantofii sport reglabili. Materialul va fi din piele sau panza iar sosetele din bumbac fin si subtire.

Foarte important! Orice ati imbraca, nu uitati sa va priviti in oglinda inainte de a iesi din casa. Imaginea reflectata trebuie sa fie una placuta, tinuta dreapta, rochita usoara si lejera si pantofii sau sandalele bine alese, frumoase, comode si moderne. In plus, o femeie gravida tebuie sa emane frumusete si sanatate prin toti porii. Ingrijirea corporala, hainele si incaltamintea cochete sunt ingredientele ideale pentru obtinerea unui look proaspat si diafan care vor face din aceasta perioada un imens prilej de bucurie.

Articolul precedentPrima plimbare a unui bebelus
Articolul următorConfortul picioarelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau