Dieta cu supa este propunerea Fionei Kirk, medic nutritionist si autor al multor carti pentru pierderea kilogramelor. Inclusiv acest regim cu supa are dedicate doua volume pe care le-a scris in colaborare cu Jean Barr. Aceasta dieta este eficienta tocmai pentru ca, pe intreaga perioada a ei, se va consuma mancare cu „volum” care va tine departe senzatia de satietate si mancatul compulsiv.

Dieta cu supa este una relativ usor de tinut data fiind diversificarea care exista pe parcursul celor 10 zile in care trebuie respectata. Aceasta diversificare a supelor este recomandata atat pentru a facilita mentinerea ei, dar si pentru a nu se obisnui organismul si a inceta sa mai dea randament. In aceasta perioada, kilogramele pierdute pot ajunge pana la 10, tocmai pentru ca supele sunt sarace in grasimi, dar bogate in nutrienti.

Pentru a functiona si a da rezultate, supele trebuie sa respecte anumite principii precum un aport bogat in proteine, astfel ca, poti adauga inclusiv pudre proteice in ele. Un alt element pe care este indicat sa il contina sunt uleiuri presate la rece, le alegeti pe cele care va plac, tocmai pentru ca acestea dau satietate supelor si vor ajuta la intarzierea senzatiei de foame.

De asemenea, pot fi adaugate legume si condimente dupa plac, cu exceptia sarii, care este recomandat sa existe intr-o cantitate cat mai mica.

Supele recomandate sunt cele de rosii, broccoli, varza, morcovi sau pui. Acestea nu trebuie sa contina sub nicio forma cartof sau smantana. Evident ca, nu vor fi consumate in niciun caz ciorbe de tipul celei de burta sau perisoare, care sunt foarte bogate in calorii.
Atentie! Legumele folosite in supe nu vor fi calite in ulei!
De asemenenea, pe toata perioada dietei, vor fi excluse din meniu alimente precum mezeluri, produse de patiserie, dulciuri, junk-food, porumb, carnuri sau branzeturi grase.

Citeste si:  Dieta doctorului Dukan, sau cum sa slabesti mancand numai carne

In ceea ce priveste lichidele, sunt permise doar ceaiurile neindulcite si apa plata cu lamaie, care trebuie sa insumeze minimum doi litri pe zi.

Pentru a fi mai usor de tinut si de retinut, se poate alcatui un jurnal pentru intregul interval, in care sa se noteze alimentele consumate zilnic, in felul acesta va fi mai usor de respectat si nu se va depasi pragul maxim de 1300 de calorii pe zi.
Consumul de supa va incepe inca de la micul dejun cand trebuie sa se consume pe stomacul gol o cana de supa calda. Masa de pranz va putea contine si altceva decat supa, spre exemplu, o friptura de pui sau peste cu salata de legume.

Gustarile dintre mese pot fi reprezentate de alimente precum fructe proaspete (cu exceptia bananelor sau a perelor) sau fructe uscate. Seara va readuce in meniu o portie de supa care va ajuta la mentinerea unui organism hidratat si, totodata, va reprezenta si reteta pentru un somn linistit. In aceasta perioada, supele se vor consuma fara paine sau alte fainoase. Cel mult, pot fi adaugate cateva crutoane din paine neagra.

Ca in cazul oricarei diete, rezultatele vor aparea si mai repede, daca va fi inclusa in program si partea de miscare, de minim 30 de minute pe zi.
Daca se doreste ca rezultatele sa apara cat mai repede, se pot alege doua zile ale saptamanii in care sa se consume doar supe, cu mentiunea ca, acestea ar trebui sa fie cat mai variate pentru a beneficia de un aport suficient de nutrienti.

Citeste si:  Dieta alternativa - The Alternate Day Diet

Avantaje ale dietei cu supe

Primul beneficiu ar fi faptul ca de fiecare data cand va exista senzatia de foame, este voie sa se consume o portie de supa care sa ajute la umplerea golului din stomac.
Un alt avantaj al acestor zile dedicate exclusiv supelor, este faptul ca, organismul va asimila mai usor beneficiilor ingredientelor pe care le vor contin supele, intrucat acestea sunt fierte.

Aceasta dieta este de ajutor si pentru imbunatatirea digestiei, dar si pentru a hidrata organismul care va se va bucura datorita supelor de o parte din nutrientii, vitaminele si mineralele necesare.

De asemenea, in toata aceasta perioada, organismul va fi hidratat corespunzator, lucru care nu se intampla de cele mai multe ori, cand sunt ignorate recomandarile medicilor in ceea ce priveste consumul de lichide necesare zilnic.

La prima vedere, dieta este una fara riscuri pentru sanatate deoarece perioada este una relativ scurta, iar in tot acest timp, organismul va fi hidratat corespunzator. Totusi, regimul nu trebuie mentinut pe o perioada mai mare de 10 zile deoarece fiind restrictiv caloric, in timp, poate conduce la anemii. Prin urmare, dieta nu este recomandata sub nicio forma femeilor insarcinate sau femeilor care alapteaza.

Aceasta dieta, pe langa ajutorul pe care il ofera in obtinerea unui trup suplu, are si rol detoxifiant. Insa, pentru mentinerea rezultatelor, la finalul celor 10 zile, trebuie evitate in continuare alimentele care contin zahar sau grasimi.

Articolul precedentDieta cu apa
Articolul următor7 rezultate incredibile pe care 30 de minute de mers pe jos, ti le pot aduce

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau