Foarte multă lume se confruntă cu această problemă a depresiei. Depresia vă afectează psihicul și vă face să vă simțiți neajutorați, de parcă sunteți prinși într-o capcană de unde nu mai puteți scăpa.
Dacă faceți terapie sau dacă luați medicamente puteți să vă câștigați din nou puterea de a lupta și de a merge mai departe încrezători. Înainte de a urma un plan medicamentos este mai bine să faceți câteva schimbări eficiente în viața dumneavoastră.
Gândiți-va că totul depinde de psihic, iar modul de trăi și felul în care gândiți au un rol foarte important. Iată care este modalitatea cea mai benefică pentru tratarea depresiei fără să ajungeți la medic. Încercați cu încredere aceste remedii și veți începe să va simțiți mult mai bine încă de pe acum.

1.Stabiliți-vă rutina zilnică
Dacă ați intrat în depresie aveți mare nevoie de un plan pe care să îl urmați cu strictețe. Depresia vă distruge modul de a acționa și vă împiedică să vă duceți la bună îndeplinire obiectivele proprii. Stabiliți-vă un program simplu dar riguros pentru a reveni curând pe drumul cel bun.

2.Stabiliți-vă obiective
Dacă sunteți în depresie s-ar putea să vă  simțiți ca și cum nu mai puteți realiza nimic niciodată. Acest lucru nu este deloc adevărat ci este doar un stimul negativ care vă cuprinde în această perioadă. Având în vedere că negativismul este cel care deține controlul vă face să vă simțiți neputincioși Dacă vă stabiliți câteva obiective ușor de realizat vă veți simți cu siguranță mult mai bine și veți începe să aveți din nou încredere în forțele proprii. Începeți cu chestii simple cum ar fi spălatul vaselor și adăugați noi obiective, mici provocări cu fiecare zi care trece.

3. Faceți exerciții fizice
Dacă decideți să va mișcați cât mai mult, să faceți plimbări relaxante sau să practicați un sport care vă place corpul va secreta endorfină care vă oferă o stare intensă de bine. Aceasta poate avea reale beneficii pe termen lung în tratarea depresiei. Este demonstrat faptul că exercițiile realizate în mod regulat încurajează creierul să gândească din nou pozitiv. Nu trebuie să alergați  zeci de kilometri și nici să faceți sală ca un profesionist pentru a beneficia de toate aceste avantaje. Este suficient să faceți plimbări liniștite seara de 2 sau 3 ori pe săptămâna și veți simți o reală îmbunătățire.

Citeste si:  Detoxifiere într-un mod sănătos

4. Mâncați sănătos
Nu există o dietă anume care să vă ajute să înlăturați starea de depresie însă trebuie să fiți atenți ce mâncați. Uneori depresia vă face să mâncați mai mult decât suficient ceea ce înseamnă mai multe kilograme în plus și implicit o stare de disconfort. Dacă începeți să mâncați sănătos înseamnă că țineți o evidență a mâncării. Prin urmare dețineți controlul asupra acestui aspect ceea ce va oferă încredere de sine.
Pentru tratarea depresiei consumați alimente care conțin omega-3 cum ar fi somonul și axați-vă pe alimente ce au in componență acid folic cum ar fi spanacul și avocado. În acest fel veți vedea că se îmbunătățește în mod considerabil starea de spirit.

5. Dormiți suficient
Depresia vă împiedică să dormiți și să aveți un somn lin și odihnitor pentru că mintea este în permanență conectată în altă parte. Dacă sunteți mereu obosiți aveți și mai mare tendința de a cădea în extrema cealaltă și a vedea doar lucrurile rele care vi se întâmplă.
Schimbați-va stilul de viață. Stabiliți să mergeți la culcare și să va treziți la o ora rezonabilă în fiecare zi. Încercați să nu ațipiți peste zi pentru a fi mai obosiți spre seară. Îndepărtați din dormitor toate elementele care v-ar putea distrage de la somn, cum ar fi laptop, telefon sau televizor. Trebuie să vă găsiți timp de relaxare și veți vedea că se va îmbunătăți treptat calitatea somnului.

6. Începeți să vă asumați responsabilități
Întotdeauna persoanele care sunt în depresie au tendința de a da înapoi și de a renunța la responsabilități. Nu faceți acest lucru. Fiți implicați în fiecare zi și încercați să rezolvați anumite probleme singuri. Dacă vă asumați responsabilitățile veți avea un trai de viață sănătos ceea ce vă ajută să luptați eficient împotriva depresiei. Acestea vă oferă senzația că puteți realiza ceea ce v-ați propus fără ajutor.

7. Gândurile negative- provocare acceptată
Lupta împotriva depresiei este îndărătnică dacă nu acceptați și lucrurile negative din viața dumneavoastră. Schimbați-vă modul de a gândi pentru a îndepărta cele mai negre gânduri care vă acaparează mintea. Gândiți-vă că viața nu poate fi numai roz. Este absolut normal să se mai întâmple și lucruri rele câteodată. Important este să găsiți dorința și voința de a merge mai departe.
Dacă aveți senzația că sunteți cel mai rău om de pe planetă încercați să găsiți elemente care evidențiază concret aceste lucruri. O să fiți surprinși să vedeți și părțile bune care vă pot scoate din această umbră nefavorabilă. Faceți un joc de rol zilnic pentru a descoperi
lucrurile bune care vă reprezintă și veți scăpa curând de gândurile negative. Perseverați și fiți încrezători iar cu timpul veți putea deține din nou controlul asupra propriei vieți.

Citeste si:  Cum să ai grijă de pielea corpului?

8. Încercați lucruri noi
Cu siguranță sunt lucruri care vă atrag și pe care nu ați reușit să le faceți până acum. Atunci când sunteți cuprinși de depresie vă simțiți aruncați într-un șanț de unde vă zbateți să ieșiți dar nu puteți. Noile activități va oferă imboldul necesar pentru a scapă din aceasta gaură neagră. Mergeți la muzeu sau faceți o excursie într-un loc exotic. Citiți o carte sau ascultați muzică. Toate acestea sunt activități care vă țin concentrați la lucruri benefice pentru psihic. Dacă mintea este liniștită puteți gândi corect pentru că totul vine de la creier. Atunci când vreți să vă implicați în noi activități se realizează anumite schimbări la nivelul creierului.
Prin urmare dacă încercați ceva nou va crește nivelul de dopamină din creier. Aceasta este responsabilă cu plăcerea și dorința, atenția și motivația. Deja aveți mai multe motive în plus să vă simțiți mult mai bine.

9. Încercați să vă distrați
Chiar dacă sunteți în depresie găsiți lucruri care vă oferă un plus de divertisment. Trebuie să ieșiți din sfera gândurilor negative într-un fel sau altul. Faceți-vă timp pentru lucrurile care vă plac. Dacă aveți momente în care nu găsiți un asemenea lucru, nu vă îngrijorați, este un semn vizibil al depresiei. Totuși perseverați și gândiți-vă în fiecare zi ce anume v-ar face plăcere. Cu siguranță la un moment dat veți găsi un refugiu.

Chiar dacă pare ciudat trebuie să va zbateți pentru a descoperi ceva distractiv. Gândiți-vă la lucrurile care vă făceau o reală plăcere în trecut. Chiar și lucrurile simple cum ar fi să vedeți un film cu prietenii sau să luați cina împreună reprezintă un pas important.
Atunci când sunteți în depresie vă pierdeți deprinderile și ambiția care vă reprezenta odată. Urmați aceste sfaturi și începeți să vă bucurați din nou de viață. Trebuie doar să reînvățați cum să faceți acest lucru iar restul va veni de la sine.

Articolul precedent5 Trucuri care te vor ajuta sa ai o rutina eficienta de ingrijire a tenului
Articolul următorTratați insomnia în mod natural fără medicamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau