Celulita este cosmarul oricarei femei, aspectul de coaja de portocala apare in cazul atrofiei musculare si nu din cauza grasimii cum ati crede. Chiar si dupa pierderea in greutate, fara sport, celulita nu va disparea. Nici persoanele slabe nu sunt scutite de acest cosmar, fara practicarea sportului.

Carmen Bruma, pe langa realizator TV si iubita lui Mircea Badea este si un antrenor de fitness premiat. Ea ne prezinta un mic ghid de reducere a celulitei.

Vedeta ne linisteste si spune ca toate femeile au celulita intr-o forma mai usoara sau mai grava. Nu irosi banii pe crème, deoarece problema celulitei nu este la suprafata ci in interior. Masajul poate ameliora aspectul, insa nu te scapa de celulita. Multe femei cheltuie sume fabuloase pe tratamente anticelulitice, fara a intelege ca sursa problemei este stilul lor de viata nesanatos. Daca nu rezolvi problema de la radacina, nu poti scapa de ea. Celulita poate disparea numai prin sport si o alimentatie sanatoasa.

Mituri cum ca celulita este genetica sau ca nu poti scapa de ea dupa o anumita varsta, sunt false. Cu determinare, ambitie si fitness, poti avea si tu picioare de vedeta.

Citeste si:  Dana Rogoz a vizitat India

Carmen spune ca celulita nu tine de greutate ci de aportul masa musculara/grasime. Exista si femei grase fara celulita si femei slabe cu celulita. Nu este bine sa apelam la cure de slabire drastice, acestea pot agrava celulita, daca nu sunt insotite de sport.

Primii pasi in lupta impotriva „coji de portocala” sunt eliminarea completa a zaharurilor si dulciurilor. De asemenea alcoolul si fumatul favorizeaza aparitia celulitei si trebuie reduse.

Trebuie sa va schimbati compozitia corporala in favoarea masei musculare prin exercitii. Incepeti un program de exercitii zilnice, cel putin 20 minute si cresteti durata acestora sau dificultatea lor in fiecare zi. Repetati exercitiile care lucreaza picioarele si zonele afectate de celulita, unde musculatura trebuie intarita in special.

Carmen Bruma ne avertizeaza ca fara un regim alimentar nu vom putea tine pasul cu exercitiile fizice si rezultatele vor intarzia sa apara. Este important sa servesti 3 mese principale pe zi, sa nu mancati intre mese, sa evitati mancarea nesanatoasa si cea de tip fast-food. De asemenea trebuie crescut aportul de lecitina si omega-3, care se gasesc in peste, nunci sau galbenus de ou. Trebuie sa mancati proteine slabe la fiecare masa si sa evitati sa consumati calorii dupa ora 18:00.

Citeste si:  Andreea Banica te invata cum sa ai gene lungi si voluminoase

Hidratarea este foarte importanta, nu uitati sa beti 45 ml de apa pentru fiecare kg de greutate. Carmen, va sfatuieste sa beti zilnic, un suc obtinut din fructe presate la rece, bogat in vitaminele A, C, E, magneziu si zinc. Reteta pe care vedeta o recomanda este una usoara. Pune-ti in presa sau blender ananas, telina, rucola, patrunjel si nuci si veti obtine o bautura extrem de hranitoare bogata in substante nutritive esentiale organismului. Daca gustul nu va este pe plac, puteti alege alte fructe si legume, insa evitati sa folositi mai multe tipuri de fructe foarte dulci la o bautura. Alternati-le cu verdeata, bogata in magneziu.

In fiecare zi in care faci sport si mananci sanatos vei vedea cum celulita incepe sa se reduca!

Articolul precedentCum sa iti mentii sanatatea apeland la produsele BIO
Articolul următorSfaturi pentru detoxifiere de la Andreea Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau