Asa cum spune si denumirea, aceasta dieta are la baza consumul supei de varza, care are un continut bogat in fibre alimentare si scazut in grasimi, si asigura o pierdere rapida in greutate.

Aceasta dieta se poate tine doar 7 zile si este considerata destul de drastica, pentru ca se produce o slabire rapida, fara a garanta si mentinerea greutatii pe termen lung. De obicei, acest tip de dieta se poate urma pentru situatiile in care nu se urmareste decat slabirea pentru o anumita perioada, eveniment sau in incercarea de a elimina un stil alimentar nesanatos.

Pe langa beneficiile asupra siluetei adusa de consumul supei de varza, aceasta este benefica sanatatii pentru detoxifierea organismului, combaterea radicalilor liberi, imbunatatirea tranzitului intestinal si chiar prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare. Pentru ca dieta sa aiba efecte si pe termen lung, trebuie mentinuta o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ, care sa reduca sansele acumularii kilogramelor pierdute.

Meniurile dietei cu supa de varza

In primul rand, pentru a tine aceasta dieta, trebuie preparata corect supa de varza, din care se poate consuma oricat si in orice perioada a zilei.

Citeste si:  Dieta Anabolica

Astfel, se pun impreuna la fiert 1 varza, doua cepe mari, doi ardei grasi, doi morcovi, doua radacini de telina, o conserva de rosii in bulion, un cub de vegeta, piper negru si marar sau patrunjel. Dupa 30 de minute de fiert la foc mic, supa este gata si se poate condimenta dupa gust cu condimentele preferate, pentru a putea fi consumata cu placere. Anumite persoane pot considera neplacut gustul acestei supe si de aceea dieta poate fi considerata mai drastica decat pare la prima vedere.

Alaturi de supa preparata, pe parcursul unei saptamani trebuie sa se consume urmatoarele: in ziua 1 fructe, in ziua 2 legume, in ziua 3 legume si fructe, in ziua 4 banane si lapte degresat, in ziua 5 carne de vita si rosii, in ziua 6 carne de vita si legume iar in ziua 7 orez brun si sucuri neindulcite de fructe si legume.

Citeste si:  Dieta cu apa

Carnea de vita poate fi inlocuita intr-una din zile cu pui sau peste preparate prin fierbere sau pe gratar, apa trebuie consumata din abundenta, bananele nu se consuma decat in ziua 4 iar dintre legume se recomanda eliminarea fasolei uscate si a porumbului. Dupa terminarea acestei diete se recomanda o pauza de cel putin doua saptamani inainte de a incepe o noua saptamana cu regim alimentar.

De asemenea, datorita continutului sarac in vitamine si minerale, acest regim trebuie completat cu suplimente alimentare.  Este de retinut ca supa de varza are foarte putine calorii si poate fi consumata in orice cantitate, insa consumul ei poate produce si gaze intestinale, impotriva carora se poate bea ceai natural din plante neindulcit.

Consumul prelungit al supei de varza poate duce la malnutritie, dar in perioada regimului alimentar de 7 zile se pot elimina cate 1 kg pe zi. Aceasta dieta trebuie tinuta doar de persoane adulte, ce cauta un rezultat rapid pentru un termen scurt.

Articolul precedentApa solarizata in vase albastre, benefica pentru sanatate
Articolul următorDieta James Zeta

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau