Hrăneşte-ţi pielea obosită cu această mască de banană făcută în casă.
Pentru că se apropie primăvara şi este momentul să dăm pielii noastre care a capătat un aspect tern, îngrijirea de care are nevoie pentru a face faţă zilelor pline de soare care urmează să vină. Cu ajutorul acestei măşti cu banană făcută în casă chiar de tine şi care este foarte bună şi de mâncat, pielea ta va fi curăţată şi calmată şi pregătită de trecerea la alt anotimp.

Înainte de “cum” hai să începem cu “de ce”. Mersul până în bucătărie şi aplicarea unui fruct proaspăt pe faţă, nu este ceva atât de ciudat pe cum sună. Medicii spun că bananele conţin multe vitamine benefice, printre care şi magneziu, vitamina C, potasiu, biotină şi cupru. Unele dintre aceste vitamine sunt binecunoscute pentru efectele lor benefice asupra pielii.

Însă asta probabil că te face să te întrebi “ De ce să pun fructul pe faţă în loc să îl mănânc?”. Doctorii spun că majoritatea nutrienţilor ajung în piele prin sânge, însă unii pot fi asimilați şi prin piele. Cu toate astea, primul strat al pielii- stratum corneum- este alcătuit din celule moarte (cam 15-20 de straturi) şi are rolul de a apăra straturile inferioare de infecţii şi chimicale. Tot acest strat face dificilă absorbţia vitaminelor aplicate extern. Aşadar exfolierea ar trebui să fie primul pas înainte de utilizarea unei măşti cu banane. Studiile efectuate pe animale arată că vitamina C poate fi absorbită de piele într-un mediu acid. Ar putea fi de folos să adaugi şi ceva acid în această mască, cum ar fi lămâia sau alte citrice, pentru a ajuta la absorbţia vitaminei C.

Citeste si:  Eşti prea în vârstă pentru costumul de baie în două piese?

Dacă ceea ce spun medicii nu sună convingător, ar trebui să ştii că mulţi specialişti din domeniul frumuseţii încurajează utilizarea acestei măşti. Şi ei spun că bananele sunt bogate în potasiu, care face minuni pentru sistemul limfatic. Sistemul limfatic este cel care îţi ajută pielea să se cureţe singură şi duce nutrienţii în fiecare celulă a corpului tău.

Indiferent că le mănânci sau ţi le pui pe piele, pregăteşte-te să vezi o schimbare majoră a aspectului când bananele vor deveni cele mai bune prietene ale tale. Atunci când le foloseşti pentru o mască de faţă făcută în casă, bananele îţi vor hrăni pielea și, alături de miere, care ajută la absorbţia şi retenţia umezelii, te vor face să ai o piele hidratată în profunzime şi o strălucire naturală. Şi după cum şi medicii recomandă, puţin suc de lămâie poate ajuta la exfoliere şi la absorbţia vitaminei C.
Ai nevoie de:
1. Un vas mic
2. O lingură pentru măsurat
3. O lingură pentru zdrobit şi amestecat
Ingrediente pentru mască:
1. 1 banană bine coaptă
2. 1 lingură de miere
3. 10 picături de zeamă de lămâie
Instrucţiuni:
1. Taie sau rupe banana în bucăţele şi pune-o în vas. Pisează banana cu lingura.
2. Adaugă mierea şi zeama de lămâie peste banana zdrobită şi amestecă-le bine.
3. Aplică masca pe toată faţa şi las-o să acţioneze pentru 15 minute. Clăteşte bine folosind un prosop umezit cu apă caldă.
Pentru cele care nu au timp de această mască de banane făcută în casă, pot folosi o banană simplă pentru pielea inflamată. Doctorii spun că bananele au proprietăţi antiinflamatorii şi sunt foarte potrivite pentru astfel de probleme când vine vorba de piele, inclusiv acnee. Bananele au fost utilizate în tratarea arsurilor sau rănilor datorită proprietăţilor calmante. Aşadar chiar şi coaja de banană aplicată pe piele poate să scadă inflamația.

Citeste si:  5 motive pentru care să nu te mai epilezi
Articolul precedentVerzuliu.ro premiaza comunitatea
Articolul următorObecon Diab 60Cps Sun Wave Pharma

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau