Uleiul de lavanda – Beneficii, proprietati si modalitati eficiente de folosire

Uleiurile cosmetice au devenit din ce in ce mai populare in randul doamnelor si domnisoarelor care sunt in cautarea unor trucuri eficiente in materie de frumusete. Fie ca vorbim de ingrijirea pielii, de beneficii antiaging, de puterea lor de calmare a pielii sau de faptul ca ajuta la regenerarea cutanata, uleiurile sunt versatile si nu trebuie sa lipseasca din dulapul tau de cosmetice.
Mai mult decat atat, uleiul de lavanda are si proprietati de calmare, putand fi folosit si pentru aromaterapie.

Cum au fost descoperite proprietatile benefice ale uleiului de lavanda

Interesant de stiut este faptul ca proprietatile de calmare, curatare si hidratare ale acestui ulei au fost descoperite din greseala. Un chimist francez pe nume René Gattefossé si-a ars mana intr-un experiment, in anul 1910. Primul lui instict a fost de a isi turna ulei esential pe acea mana, iar coincidenta face ca uleiul din sticla cea mai apropiata era ulei de lavanda.

Beneficiile si proprietatile uleiului de lavanda

Uleiul de lavanda este cunoscut pentru ca te ajuta sa cureti si sa calmezi iritatiile minore ale pielii si reduce aparitia petelor. De asemenea, acest ulei lupta impotriva imbatranirii premature a pielii.
In ceea ce priveste puterea lui de calmare a mintii, uleiul de lavanda are proprietati de echilibrare, proprietati care te ajuta sa iti calmezi trupul si sufletul. Explicatia acestor beneficii este ca uleiul de lavanda este bogat in compusi chimici, precum linalolul si acetatul de linalil, compusi ce au efecte sedative asupra organismului nostru.

Citeste si:  UIMITOR! Ce se intampla cu corpul tau atunci cand saruti pe cineva?
Modalitati eficiente de folosire a uleiului de lavanda

Aplicarea uleiului de lavanda pe perna
O singura picatura de ulei de lavanda aplicata pe perna te poate ajuta sa ai un somn odihnitor. Mai mult decat atat, mirosul sau inconfundabil combate insomniile si calmeaza eventualele dureri de cap.
Benefic pentru persoanele care au rau de masina
O picatura de ulei de lavanda aplicata la baza limbii si in spatele urechilor te poate ajuta sa combati cu succes raul de masina.

Aromaterapia
Aromaterapia te ajuta sa iti intretii starea de sanatatea si starea de bine cu ajutorul uleiurilor volatile obtinute din plante. Uleiul de lavanda este ideal pentru aceasta practica, fiind un produs cu miros proaspat si floral ce iti ofera o stare de bine.

Citeste si:  Cel mai bun mod în care să cureţi un ou fiert

Adauga ulei de lavanda in apa din cada
Atunci cand faci baie, alege sa adaugi in cada o picatura de ulei de lavanda. Previne durerile musculare, te ajuta sa te relaxezi si are efecte placute de calmare.

Ulei de baie Linistitoarea lavanda

Folosirea uleiului pentru masaj
Uleiul poate fi folosit pentru un masaj usor pe tample. Calmeaza instantaneu durerile de cap si ajuta la obtinerea unui somn mai odihnitor peste noapte.

Beneficiile uleiului de lavanda pentru masaj

Uleiul de lavanda este folosit si in cosmetica
Datorita proprietatilor antiaging si de hidratare, uleiul de lavanda poate fi amestecat cu o crema hidratanta si aplicat pe corp si pe ten. Cu toate acestea, persoanele cu tenul problematic trebuie sa aiba grija deoarece uleiul poate fi comedogenic.

Tine tantarii la distanta
Tantarii nu tolereaza aroma intensa a uleiului de lavanda, astfel ca ii tine la distanta. Pulverizeaza in aer un spray facut din ulei de lavanda si putina apa pentru a scapa de molii, tantari si alte insecte nedorite.

Uleiul de lavanda te aparata de tantari
Articolul precedentYoga si vedetele de la Hollywood
Articolul următorDepresie sau anxietate? Nu, mulțumesc! Eu vreau ciocolată

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau