Ne concentram in fiecare zi pe ideea de a consuma cat mai putina sare si in unele cazuri chiar am ignorat-o complet deoarece sarea se considera daunatoare pentru sanatatea noastra. Ei bine, acest lucru nu este intocmai adevarat deoarece sarea la urma urmei este un electrolit important care ajuta corpul sa functioneze normal. Daca chiar ai decis sa nu mai consumi deloc sare macar asigura-te ca nu ai eliminat-o complet si incearca sa intelegi cum va reactiona corpul tau la aceasta noua schimbare.

Exista multe diete care recomanda evitarea sarii si de aceea ne-am hotarat, noi cei de la Verzuliu, sa va impartasim efectele consumului scazut de sare si sa va aratam ca pentru unele diete ar trebui sa consultati un medic mai intai.

  1. S-ar putea sa incepi sa te ingrasi

Sarea iodata este importanta pentru hormonii tai si daca intrerupi complet aportul de sare, sursele de iod vor deveni limitate. Ca urmare, s-ar putea sa incepi sa te ingrasi, sa ai fata umflata, pielea uscata si sa ai slabiciuine musculara si oboseala.

Citeste si:  Daca poti face aceste 5 exercitii inseamna ca esti mai flexibila decat o persoana obisnuita

2. Consumul scazut de sare iti poate afecta inima

S-a dovedit ca o dieta saraca in sodiu, adica mancare mai putin sarata, ofera multe beneficii, in special pentru persoanele cu probleme cardiace. Dar acest lucru s-ar putea sa nu fie valabil in cazul tuturor, mai ales daca inima ta este perfect sanatoasa. Exista un studiu care a aratat ca atunci cand mancam prea putina sara sau atunci cand mancam prea multa sare, afectiunile inimii se pot agrava.

3. Consumul scazut de sare poate creste rezistenta la insulina

Studiile au aratat ca atunci cand nu primim suficient sodiu in dieta noastra, acest lucru poate afecta rezistenta la insulina. Inseamna ca organismul nostru nu va raspunde bine la insulina si ar putea duce la cresterea nivelului de zahar din sange – glicemiei.

Citeste si:  8 ganduri pe care nu trebuie sa le ai niciodata dupa 40 de ani

4. Este posibil sa ai simptome de deshidratare.Consumul scazut de sare poate provoca dehidratare.

Cand nivelul de sodiu scade drastic in sange, este posibil sa ai simptome foarte asemanatoare cu cele ale deshidratarii. Asadar este posibil sa ai gura uscata, sa te simti ametita, sa iti fie sete si sa mergi mai rar la baie.

5. S-ar putea sa ai greturi. Consumul scazut de sare poate provoca greturi.

Sa nu mananci sarat poate avea un impact major asupra nivelului de colesterol. Desi acesta nu are simptome timpurii, poate ataca alte parti ale corpului inclusiv inima. Unul dintre simptomele pe care le-ai putea simti este greata.

Urmezi o dieta saraca in sodiu?
Iti place sau nu mancarea sarata? Te-ai gandit vreodata sa elimini complet sarea din dieta sau poate ai mai facut asta?

Lasa-ne raspunsul tau mai jos in comentarii!

Articolul precedent9 exercitii pentru a avea un fund perfect bombat
Articolul următorCelulele care produc insulina pot supravietui mai mult la persoanele cu diabet de tip 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau