In toate cazurile fata si mainile primesc adesea cea mai mare atentie atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii, dar si picioarele sunt la fel de demne. O baie de hidratare la sfarsitul zilei nu este doar necesara, ci si relaxanta. Poate ajuta la revigorarea pielii picioarelor, la reducerea crampelor musculare sau durerilor articulare si la promovarea detoxifierii sanatoase, daca folosesti ingredientele potrivite.

Baia de detoxifiere a picioarelor din acest articol ajuta la promovarea picioarelor mai sanatoase. Indiferent daca picioarele sunt caloase, mirositoare, dureroase sau crapate, aceasta baie de detoxifiere poate ajuta. Aseaza-te pe un scaun si lasa sa inceapa relaxarea si detoxifierea. Picioarele tale se vor simti reinoite odata ce vei termina si voi explica si de ce detaliind ingredientele mai jos.

DIY Detoxifierea picioarelor cu argila bentonitica

Ingrediente:

  • 1/2 cana de sare amara;
  • 6 litri de apa fierbinte;
  • 2 linguri de bentonita;
  • 1 lingura de otet de mere.

Instructiuni

Se toarna apa fierbinte intr-un lighean mare sau o cada pentru picioare si se dizolva sarea amara in ea.
Intr-un castron de sticla (nu metalic), amesteca argila bentonitica si otetul de mere intr-o pasta groasa. Asigura-te ca utilizezi o ustensila de amestecat din plastic, lemn sau ceramica. Orice metal care vine in contact cu argila bentonitica poate distruge incarcatura electrica pe care o are.
Freaca acest amestec de lut de bentonita pe picioare si lasa-l sa se usuce complet. Daca iti simti picioarele pulsand, acest lucru este normal.
Aseaza-ti picioarele in apa fierbinte cu sare amara si lasa-le sa se inmoaie acolo timp de 15 minute. Lutul se va dizolva astfel incat sa poti clati picioarele usor.

Citeste si:  Greşeli pe care să le eviţi atunci când îţi faci părul

 

Argila bentonitica

Oamenii folosesc argila bentonitica pentru a indeparta impuritatile de pe piele de mii de ani. Unele dintre aceste impuritati includ poluanti de mediu, uleiuri si bacterii care traiesc pe piele. Unii oameni ingera argila bentonitica pentru a elimina toxinele din sistemul digestiv, in timp de altii prefera sa o utilizeze local. Argila bentonitica contine fier, calciu si magneziu si actioneaza ca absorbant al uleiurilor si murdariei de pe piele. O face „agatandu-se” de moleculele sau ionii de pe piele, deoarece are sarcina electrica atunci cand este amestecata cu fluid. Cand speli lutul de pe corp, acesta ia cu sine toate toxinele si impuritatile.

Otet de mere

Multor persoane nu le place otetul de mere, deoarece are o aroma puternica, iar daca si tu simti la fel incearca sa treci peste pentru a experimenta beneficiile sale pentru sanatate. Este un remediu natural pentru nenumarate probleme de sanatate si are proprietati puternice de echilibrare si detoxifiere a pH-ului.
Nu suporti gustul?
Este in regula, deoarece iti vei inmuia picioarele in el pentru a indeparta germenii, pentru a oxigena si pentru a scapa de infectiile fungice.
Multe studii au descoperit ca otetul de cidru de mere este eficient in hidratarea picioarelor uscate si in uciderea ciupercilor si microbilor care cauzeaza in mod obisnuit mirosul picioarelor.

Citeste si:  Pistol pentru masaj. Cat de eficient este un pistol de masaj pentru recuperare?

Sare amara

Sarea amara este minunata daca ai tensiune sau durere. Contine sulfat de magneziu, care a fost folosit pentru a trata durerea si alte afectiuni de sute de ani. Inmuierea picioarelor intr-o baie de sare amara poate usura durerea, dar poate ajuta si la eliminarea toxinelor si metalelor grele din corp.
Teoria zice ca sarea amara ajuta la extragerea toxinelor enumerate mai sus, din picioare.
Un alt beneficiu este ca sarea amara are proprietati anti-fungice, care pot ajuta la distrugerea infectiilor fungice de la nivelul picioarelor sau pot face pielea mai putin ospitaliera pentru infectiile fungice (previne infectiile fungice).

Articolul precedentDIY. Tratament pentru cresterea parului. Rozmarin
Articolul următorBebelusii plang in burtica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau