Menținerea unui stil de viață sănătos necesită mai mult efort decât ne putem imagina pentru că spre deosebire de stilul de viață viață nesănătos, cel sănătos necesită multă ambiție și foarte multă muncă. Însă asta nu ar trebui să reprezinte un motiv care să ne facă să renunțăm înainte de a începe! În continuare îți voi prezenta câteva sfaturi care te vor însoți și care promit să-ți ușureze puțin călătoria.

1. Conștientizează de ce vrei să ai un stil de viață sănătos și ce beneficii îți poate aduce

Dacă nu ai un motiv bine întemeiat, nu o să se întâmple. După cum spuneam, este nevoie de foarte multă ambiție pentru ca dorința ta să se materializeze. Așa că trebuie să te gândești foarte bine de ce vrei să faci această schimbare și mai important ce vei realiza lăsând acest stil de viață sănătos să facă parte din viața ta.

2. Fă-o pentru doar 21 de zile

Gândul că această schimbare va fi pentru o viață sună destul de copleșitor, nu-i așa? Dar ce ar fi dacă am ajusta puțin durata la 21 de zile? Asta schimbă cumva lucrurile, nu-i așa? Ei bine, sunt necesare 21 de zile pentru a te lepăda de vechile obiceiuri și astfel să treci la cele noi. Dacă cele 21 de zile au fost urmate cu sfințenie, nici măcar o zi pauză, la sfârșitul acestor zile îți va fi mult mai ușor să menții noul stil de viață sănătos!

Citeste si:  Trucuri care vă ajută să arătați cât mai bine în fața camerei

3. Fă-ți timp pentru noul stil de viață 

Dacă noul tău stil de viață nu face parte din programult tău de zi cu zi, cel mai probabil îl vei eticheta drept ‘ultimul lucru de făcut’. Dar dacă totuși este în programul tău, îți vei aminti de fiecare dată când te vei uita în agendă sau calendar și vei ști că nu trebuie să programezi alte ocupații atunci când este vremea să desfășori activități în acest sens. Noul stil de viață sănătos trebuie să reprezinte o prioritate!

4. Identifică alte obiceiuri care să se suprapună

Cele mai multe obiceiuri au legătură între ele. Nu este de ajuns să te raportezi doar la o alimentație sănătoasă și exerciții fizice. De exemplu, să te pui la somn devreme și să te trezești devreme au legătură cu adoptarea unui obicei de viață benefic ție. Deci dacă vrei să te raportezi la un nou stil de viață care să-ți aducă numai de câștigat, găsește alte obiceiuri care îți fac bine și înlocuiește-le cu cele rele.

Citeste si:  3 retete de dulciuri fara lactoza

5. Urmărește progresul

Asta te va ajuta în călătoria ta spre o viață mai bună. Îmbunătățirile nu vor ezita să apară iar asta nu va face decât să te ambiționeze și mai mult! Caută să obții cât mai multe obiceiuri benefice ție de-a lungul celor 21 de zile. Marchează în calendar data când cele 21 de zile de schimbare ar trebui să se finalizeze. Înainte să-ți dai seama că timpul a trecut, vei asimilat cu succes baza spre o viață ce-ți va aduce numai bucurii.

 

Articolul precedentFă-ți propria mască neagră contra punctelor negre!
Articolul următor7 alimente pentru o inima sănătoasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau