In varsta de 70 de ani, Kit Culkin, tatal actorului american Macaulay Culkin care a devenit celebru datorita filmelor de comedie pentru copii din seria „Home Alone”, duce o existenta trista si tragica in acelasi timp.  Cei sase copii ai sai nu sunt interesati de tatal lor bolnav si foarte slabit din cauza accidentului cerebral sever, care a avut loc in luna ianuarie a acestui an. Fostul actor Kit Culkin este in imposibilitatea de a vorbi sau de a scrie. El isi vede proprii copii doar la televizor in diverse emisiuni sau in filmele vechi.

Desigur, „Home Alone” este filmul sau favorit pe care il vizioneaza la fiecare Craciun. Totul se datoreaza faptului ca in urma cu 20 de ani, Kit Culkin si-a abandonat sotia si copiii si nu s-a mai interesat de ei. Drept urmare acestia au crescut cu resentimente si cu nepasarea fata de tatal lor.

Un mare psiholog si autor de carti, dar si mama in acelasi timp, a spus ca acest comportament al parintilor, serveste drept exemplu pentru alti parinti si pentru copii lor, si ca e timpul sa se schimbe ceva in viata acestora, daca nu vor sa urmeze exemplul lui Kit Culkin. De regula, copiii rareori se nasc cu propriile lor probleme. Cel mai adesea ei preiau din potentialul si provocarile familiei lor, incorporand sentimente care se dezvolta pe parcurs si mai ales cand devin adulti. Daca in familie exista o tensiune oarecare, acest lucru se traduce intr-un acces de furie pentru copil.

Citeste si:  Angelina Jolie isi surprinde fanii la o plimbare, relaxata, cu copiii ei

De multe ori, parintii nu realizeaza cat de multe daune le provoaca copiilor, prin nepotrivirea dintre ei si dezinteresul fata de ceea ce simt proprii lor copii. Nepotrivirea si dezinteresul parintilor au ca rezultat esecul copiilor in viata. Poti scrie o lista cu calitatile pe care doresti sa le vezi la copilul tau si apoi incearca sa fii tu un exemplu pentru el, cultivand acele calitati in tine.

Parintii trebuie sa fie precauti atunci cand se simt exorbitant de obositi, deoarece in aceasta stare isi pierd controlul asupra copiilor. Cand esti obosit iti doresti doar sa fii lasat in pace pentru a dormi, creand un disconfort copilului prin comportamentul tau indiferent. Drept urmare, poti reactiona agresiv fata de copil si astfel ii vei produce o suspiciune exagerata.

Citeste si:  Mod de viata sanatos in carantina de la o nutritionista a celebritatilor

Ca o prima regula, parintii trebuie sa apeleze la toate resursele interne prin toate mijloacele existente, pentru a se asigura ca au fost intelesi corect.

Cea de-a doua regula, este de a mentine o relatie emotionala armonioasa cu copilul, pentru a avea o relatie externa buna. In cazul in care un parinte isi permite sa se joace cel putin o ora cu copilul sau, ii va dezvolta un caracter frumos si armonios. De fiecare data, cand un parinte ajunge intr-o stare de furie, iritare sau frica, toate aceste stari sunt transmise copilului, care la un moment dat va arata acelasi comportament.

Cea de-a treia regula, este de a face tot posibilul pentru a dezvolta creativitatea copilului, si cum altfel decat prin faptul de a fi tu insuti creativ. Si in sfarsit, un mic secret, cu cat mama este mai linistita si mai relaxata, cu atat mai mult va avea dreptul sa fie imperfecta in ochii copilului sau si acesta sa inteleaga ca nu exista oameni perfecti.

Relaxeaza-te, si totul va fi bine.

Articolul precedentAngelina Jolie isi surprinde fanii la o plimbare, relaxata, cu copiii ei
Articolul următorArnold Schwarzenegger: Relatia dintre parintii agresivi si copiii lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau