De când am început să citesc mai multe reţete cu cartofi dulci, am reuşit să obţin nişte preparate interesante. Consum de ceva vreme aceşti cartofi, însă începusem să mă plictisesc de aceleaşi şi aceleaşi feluri de mancare. Am încercat şi reţeta care combină cartofii dulci cu pastele şi de atunci o utilizez ca bază pentru alte derivate ale acestui preparat. Cea prezentată mai jos este una dintre preferatele mele, deoarece combinaţia de cartofi dulci, creveţi şi bacon este genială. Chiar dacă nu aţi reuşit să renunţaţi complet la preparatele făinoase, folosirea fâşiilor de cartofi dulci în loc de paste, este o modalitate plăcută de a adăuga nutrienţi şi culoare mâncării.

Carbonara cu creveţi şi „tăieţei” de cartofi dulci
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire:15 minute
Timp total: 30 minute

Preparat de dificultate uşoară cu bază de „tăieţei” din cartofi dulci
Bucătărie: Italienească
Porţii: 4-6

Ingrediente

• 3-4 cartofi dulci de mărime medie
• 500g creveţi
• 4 linguri de unt sau ulei de cocos
• 6 felii de şuncă
• 1 cană de mazăre sau de asparagus tocat
• ½ cană de parmezan ras (opţional)
• ½ cană de smântână grasă sau lapte de cocos
• 1 ceapă
• Condimente după preferinţe: Eu am folosit o linguriţă de usturoi granulat, mix de condimente Italia, sare si piper

Citeste si:  Ciorba de urzici

Instrucţiuni

1. Curăţaţi cartofii dulci şi cu ajutorul curăţătorului economic sau a unui robot de bucătărie care poate tăia julienne, tăiaţi-i în fâşii subţiri care să semene cu tăieţeii. Această operaţiune o să dureze destul de mult dacă o veţi face cu acel curăţător, însă dacă aveţi un copil mai mărişor, poate el să se ocupe de treaba asta. După ce toţi cartofii sunt tăiaţi, se topesc 3 linguri de unt sau ulei de cocos într-o tigaie încăpătoare şi se adaugă tăieţeii de cartofi. Puteţi presăra puţină sare de mare sau sare Himalaya.
2. Cartofii ar trebui gătiţi în jur de 7 sau 8 minute, în timp ce sunt amestecaţi constant până când „tăieţeii” se înmoaie. În acel moment pot fi scoşi din tigaie pe o farfurie. Se pune bacon-ul la prăjit până devine crocant. Se scoate baconul din tigaie şi se adaugă ceapa tocată, mazărea sau asparagusul şi încă puţin unt sau ulei de cocos, dacă este nevoie. Legumele se ţin pe foc aproximativ trei sau patru minute, sau până când ceapa devine translucidă si mazărea se înmoaie. Se pot adăuga creveţii (după ce au fost curăţaţi) şi se sotează împreuna cu legumele cam 5 sau 6 minute, iar în cazul creveţilor semipreparaţi cam 3 sau 4 minute. Se adaugă parmezanul şi smântâna sau laptele de cocos şi condimente în funcţie de preferinţe. Se amestecă pe foc până se leagă sosul. Parmezanul şi smântâna sau laptele de cocos nu sunt obligatorii în cazul în care se doreşte un gust tip stir-fry.

Citeste si:  Chifteluţe cu mazăre

Se serveşte adaugând sosul de creveţi peste tăieţeii de cartofi, iar la final se presară pe deasupra baconul sfărâmiţat. Poftă bună!

Articolul precedentCum să adormi în fiecare noapte în mai puţin de două minute
Articolul următor9 trucuri ciudate care te vor ajuta să slăbeşti

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau