Astazi tot mai multi oameni isi doresc sa devina vegani. Acest lucru nu numai ca iti va schimba corpul dar poate avea si un impact pozitiv asupra planetei. Persoanele care urmeaza o dieta vegana pot experimenta unele lucruri diferit de consumatorii de carne sau vegetarieni, de la sanatatea articulatiilor si oaselor pana la un somn mai bun noaptea.
Verzuliu vrea sa iti impartaseasca ceea ce se intampla atunci cand devenim vegani iar rezultatele sunt pozitive, cat si negative.

1. Dormi mai bine

Acest lucru se datoreaza faptului ca veganii, in general, mananca alimente pline de fibre si mai putine grasimi saturate. Un studiu a constatat ca aceasta poate fi reteta perfecta pentu un somn bun. Cu o dieta pe baza de plante, consumam carbohidrati complecsi care stimuleaza eliberarea de serotonina, ajutandu-ne sa dormim bine. Inseamna ca chiar consumul de alimente cu amidon, cum ar fi orezul si cartofii inainte de somn, ne poate ajuta sa dormim mai bine.

2. Este posibil sa si slabesti

Mai multe studii au aratat ca daca devi vegana acest lucru va avea un impact pozitiv asupra greutatii tale. Intr-un studiu, atat adultii cat si copii care au urmat o dieta vegana, au consumat mai putine proteine, colesterol si grasimi saturate. Copii care au urmat dieta vegana au slabit, in medie 3.7 kg in perioada studiului.

3. Hormonii se pot schimba

In timp ce soia poate fi un bun inlocuitor al carnii, consumul prea mare poate avea efecte negative asupra corpului. Acesr lucru se poate intampla daca inlocuiesti in mod regulat proteina din carne cu proteine din soia. S-a constatat ca daca vei consuma in cantitati mari soia acest lucru poate pertuba glanda tiroida, care este responsabila pentru controlul si echilibrul hormonilor. Acest lucru poate duce la dezechilibre, ceea ce inseamna ca ar putea fi mai sanatos sa gasim alti inlocuitori.

Citeste si:  Ce patesti daca adormi, noaptea, cu lumina aprinsa?

4. Articulatii mai putin inflamate

Alimentele precum untul, branza si burgerii pot provoca inflamatia articulatiilor, deoarece acestea sunt bogate in grasimi saturate. Noi cercetari arata ca o dieta pe baza de plante, in special veganismul, poate ajuta la simptomele artritei reumatoide. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca nu vei manca la fel de multe grasimi saturate, si, de asemenea, pentru ca vei manca mai multe alimente care te ajuta sa lupti impotriva inflamatiei.

5. Gusti altfel lucrurile

Trecerea de la o dieta cu alimente junk si produse de origine animala bogate in sare, grasimi si zahar iti poate afecta papilele gustative. Sensibilitatea papilelor gustative se schimba atunci cand incepi o dieta pe baza de plante si tai din lista produsele de origine animala si grasimile. Acest lucru poate insemna ca descoperi o noua dragoste pentru alimentele al caror gust nu ti-a placut niciodata.

6. Te baloneaza

Consumul mare de multe legume, cum ar fi varza de Bruzelles, brocoli si varza pote produce mult gaz in stomac. Acest lucru te va balona, deoarece corpul tau nu poate procesa toate fibrele. Prin urmare, este recomandat sa bei multa apa cand esti la o dieta vegana pentru a te asigura ca sistemul digestiv va digera sanatos alimentele.

7. Este posibil ca pielea ta sa fie mai frumoasa

Ceea ce mananci poate avea un impact direct asupra pielii tale. Studiile sugereaza ca dietele pe baza de plante pot elimina acneea si, in general, pot imbunatati sanatatea pielii. Restrictionand consumul de lactate si consumand mai multe alimente oxidanti naturali, poti imbunatati sanatatea pielii. Se pare ca, consumul de lactate poate avea impact negativ asupra pielii, din cauza hormonilor si steroizilor prezenti in mod natural in ele.

Citeste si:  4 lucruri care se vor întâmpla atunci când vei începe să bei 3 litri de apă in fiecare zi

8. Mirosul corpului tau se schimba

Desi consumul de carne te poate face sa eliberezi toxine cu miros puternic, legumele si cerealele iti schimba mirosul. Unele legume, contin sulf natural, cum ar fi varza si ceapa. Cand dieta include mai multe dintre acestea, transpiratia si respiratia pot incepe sa miroase ca mancarea care este descompusa in corpul tau.

9. ai multa energie

Se pare ca o dieta vegana creste nivelul energiei. Dietele pe baza de plante sunt mai usor de digerat pentru corpul tau, ceea ce inseamna ca nu este atat de suprasolicitat. Cand sistemul digestiv functioneaza prea greu, vei simti letargie si energie scazuta. A urma o dieta vegana poate insemna, prin urmare, ca nivelul tau de energie este mai mare si vei putea observa o mai mare productivitate a ta pe timpul zilei.

10. Oasele se pot fractura mai usor

O dieta vegana poate insemna un nivel mai scazut de calciu si vitamina D in comparatie cu non-veganii. Acest lucru iti poate crea un risc mai mare de osteoporoza, unde densitatea osoasa este mai mica si se poate fractura mai usor, potrivit unui nou studiu realiat de Oxford. Ei spun ca acest lucru se datoreaza partial faptului ca veganii au un IMC mai mic, deoarece sunt mai predispusi sa aiba fracturi de sold sau picior.

Tu vei renunta vreodata la lactate sau carne? Mi-ar face placere sa aflu de la cititorii nostri vegani despre cum s-a schimbat corpul lor dupa ce au devenit vegani.

Articolul precedentDe ce dorm japonezii pe podea? 5 motive pentru care trebuie sa incerci si tu.
Articolul următor7 locuri ale corpului tau unde poti da cu deodorant, in afara de axile

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau