Solutia oferita si propusa de catre doctorul Amen se bazeaza pe folosirea mintii pentru a reusi pierderea in greutate definitiva. Urmand dieta propusa de acest specialist cerebral, se poate ajunge la pierderea kilogramelor acumulate in plus, la imbunatatirea starii de spirit si a memoriei.

Doctorul propune un program de zece saptamani, venind cu o abordare noua, diferita de metodele traditionale folosite in curele de slabire, care nu sunt eficiente pe termen lung. Amen porneste de la ideea ca problemele cauzate de acumularea in exces a kilogramelor incep de fapt in creier, si nu in stomac. Aceasta viziune a fost testata si verificata clinic, solutia cu care vine medicul incluzand strategii care  permit intelegerea modului de functionare a mintii.

Caracteristicile dietei Amen

Doctorul Amen afirma ca exista cinci modele de creier diferite. Pentru inceput, fiecare persoana care vrea sa urmeze solutia propusa de el trebuie sa identifice tipul creierului pe care il are. În functie de tipul specific de creier sunt abordari diferite in dieta. Prin urmare, e necesara o buna intelegere a felului cum functioneaza creierul nostru, intelegand astfel comportamentele alimentare pe care le avem. Doar asa ne putem atinge obiectivul de a scapa de kilogramele in exces. Prin aceasta autocunoastere  fiecare va sti ce stil alimentar i se potriveste cel mai bine. Odata cu pierderea in greutate, persoana aflata la dieta isi va imbunatati si concentrarea, si starea de spirit, se va simti mult mai motivata. Mancarea emotionala, pe baza de stres poate fi depasita, de asemenea si pofta de diverse alimente poate fi controlata. Importanta este constientizarea felului in care ne hranim, doctorul propunand in dieta  reguli pentru o alimentatie sanatoasa a creierului. Sunt recomandate si suplimente nutritive care sunt benefice memoriei si concentrarii.

Citeste si:  Dieta Amazing Body Now

Alimente recomandate

Alimentele bune pentru creier sunt fructele: banane, avocado, afine, legumele: sparanghel, rosii, fasole, cartofi dulci, iaurt, oua, carne slaba, pui, peste, cereale integrale, quinoa, condimente: scortisoara, cimbru, uleiuri de masline si de nuca de cocos, nuci, migdale, ceai verde, ciocolata neagra.

Pentru dieta pe care o propune, doctorul include o serie de rețete bune pentru creier, care se gasesc in celebra sa carte. Nutrientii care se gasesc in alimentele propuse stimuleaza activitatea creierului, au proprietati  benefice sigure. Alimentele sanatoase sunt variate si contribuie la mentinerea   sanatatii creierului. Solutia Amen nu propune un plan strict structurat ce trebuie urmat pentru mesele din timpul zilei, ci doar alimente bune pentru creier si disciplina, pe masura autocunoasterii.

Pe langa alimentatia sanatoasa si personalizata, la fel de important este si stilul de viata pe care il ducem. E necesar sa se practice sport, mai ales aerobic, dar si exercitii mentale, care ajuta la imbunatatirea coordonarii. Astfel este stimulat metabolismul. Solutia oferita de Amen propune si o serie de exercitii care arata numarul de calorii care au fost arse. Functia creierului poate fi imbunatatita si prin invatarea si practicarea de lucruri noi, stimuland astfel neincetat activitatea acestuia.

Citeste si:  Dieta mediteraneeana scade riscul de dementa cu 23%

Prin stilul de viata sanatos pe care il propune aceasta dieta, se ajunge si la rezolvarea unor probleme de sanatate. Avand un creier sanatos se poate depasi stresul ori depresia, invatam sa fim echilibrati in orice moment al zilei, atat in alimentatie, cat si in comportament. O persoana care reuseste sa-si gestioneze emotiile, va reusi sa pierda in greutate eficient si sa nu mai acumuleze kilograme in plus.

In concluzie, in functie de personalitatea fiecaruia, se poate urma o dieta specifica pentru creier, contribuind astfel la o dezvoltare armonioasa in ansamblu. Dieta se adreseaza celor care sunt pregatiti sa isi schimbe comportamentele alimentare,  modul de gandire si de actiune. Trebuie inteles si constientizat rolul nutritiei sau stilul de viata care ajuta la imbunatatirea si mentinerea  sanatatii creierului.

Articolul precedentDieta Al Roker
Articolul următorDieta pentru un abdomen sexy (Dieta Ayurvedica)

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau