Febra apare ca urmare a unei infecții virale în corp. Virușii sunt de fapt cei care infectează corpul oferindu-i o stare de moliciune. Când o persoană ia virusul din aer sau de la o altă persoană acesta se instalează imediat în corp și apare febra. Virușii nu sunt altceva decât bacterii foarte mici care se răspândesc rapid. Nu avem cum să ne ferim de viruși pentru că este imposibil să ii vedem cu ochiul liber, de aceea suntem mereu expuși.

Când luați o răceală sau gripă sistemul imunitar se chinuie să lupte împotriva infecției. Această infecție duce la creșterea temperaturii din corp.
În general oamenii au temperatura corpului de 37 de grade iar dacă depășesc această limită înseamnă că deja au febră și implicit o infecție în corp. Spre deosebire de infecțiile bacteriene, bolile virale nu se tratează cu antibiotice. Este mult mai bine să lăsați boala să își urmeze cursul, tratați-vă cu remedii naturale și scăpați de febră. În câteva zile o să  vedeți că vă simțiți mult mai bine.

Până când reușiți să îndepărtați infecția din corp este bine să țineți cont de câteva recomandări care vă ajută să treceți cât mai ușor peste această perioadă.
Febra nu este ceva ce ar trebui să vă sperie însă atunci când este mult prea ridicată decât limita normală vă expuneți riscului de a apărea și alte complicații.
Atunci când vine vorba despre copii, febra este mult mai periculoasă decât la adulți. În general când copiii mici sunt afectați de febră este necesar să cereți ajutorul medicului specialist.

Trebuie să știți care este temperatura care vă indică că cei mici se află în pericol: 38 de grade pentru bebelușii sub 3 luni, 39 de grade pentru cei de la 3 luni la 6 luni, 39 de grade pentru cei între 6 luni și 1 an dacă febra este asociată cu stări de diaree și tuse. Copiii mai mari de 2 ani care au febră peste 40 trebuie să ajungă imediat la doctor dacă febra persistă pentru câteva zile și nu poate fi scăzută cu nici un medicament.
În ceea ce privesc adulții, dacă aceștia au o febră mai mare de 39 de grade pentru mai mult de 3 zile și nu răspund la medicamentație trebuie să fie consultați de un medic. De asemenea, dacă au alte simptome cum ar fi : durere de cap acută, vomită, au convulsii sau simt durere în piept trebuie să ceară părerea unui doctor.
Iar dacă nu aveți aceste simptome severe ci doar sunteți răciți și aveți febră încercați cu încredere câteva remedii naturale care vă ajută să scăpați de febră.

Citeste si:  Cum să-ți transformi defectele în calități

Iată ce trebuie să faceți :

1.Beți cât mai multe lichide

Febra vă încălzește corpul ceea ce duce la transpirație. Corpul luptă de fapt să se răcorească iar prin transpirație se pierd fluide din corp și poate apărea și deshidratarea. Este important să beți multe lichide pentru a restabili cantitatea de fluide din corp.
Pentru a vă hidrata organismul puteți să beți apă, sucuri naturale, ceaiuri de plante și supe. Copiii mai mici de 7 ani au nevoie de o băutură specială cu electroliți pe care o puteți cumpăra din farmacie sau o puteți prepara acasă.

2. Odihniți-vă suficient

Febra indică o infecție și face corpul să lupte pentru a se recupera astfel că apar semne de oboseală. Atunci când apare febra corpul pare a fi extenuat, de aceea simțiți nevoia să stați mai mult în pat și să dormiți mult mai mult decât de obicei.
Dacă nu vă permiteți să stați prea mult în pat este necesar să evitați pe cât posibil activitățile care vă solicită din punct de vedere fizic. De asemenea, în această perioadă încercați să ieșiți din rutină iar pentru câteva zile stați liniștiți. În caz contrar temperatura se va ridica din nou și vă veți vindeca mult mai greu.

Luați analgezice pentru a reduce febra și beți ceaiuri. Chiar dacă vedeți că vă simțiți mai bine după ce luați aceste medicamente nu vă aventurați să faceți activități solicitante pentru că este mai bine să lăsați corpul să se recupereze.
Ibuprofenul este cel mai des utilizat medicament  pentru a scăpa de febra cât mai repede, însă țineți cont de câteva reguli de bază.
Nu dați niciodată aspirina la copii, pentru că aceasta poate duce la reale complicații. Nu luați niciodată mai multe analgezice decât este recomandat pentru că pot apărea dureri de stomac și probleme cu ficatul.
Țineți o evidență strictă a medicamentației pentru a fi siguri că nu luați mai multe analgezice decât trebuie la un interval de 24 de ore.

Citeste si:  Exercitii fizice statice... pentru lenesi

3. Răcoriți-vă

Răcoriți-va corpul cât mai des pentru a nu mai resimți atât de tare temperatura ridicată. Copiii mici pot fi înveliți cu comprese reci pentru a se răcori. Adulții pot lua șosete umede în picioare și își pot înveli pieptul cu un prosop umed. Aveți totuși grijă să nu exagerați. S-ar putea să va răciți corpul mult prea tare și să începeți să tremurați iar tremuratul poate ridica din nou febra.

Iată ce puteți face pentru a vă răcori în mod benefic:
Stați în vană în apă călduță. Veți vedea că aceasta va fi resimțită ca fiind răcoroasă dacă corpul are temperatură. Apa rece vă face corpul să se încălzească nu să se răcească. Stați în vană pentru câteva minute și tamponați corpul cu buretele îmbibat în apă. Veți vedea că imediat vă veți simți mult mai bine.
Purtați pijamale sau haine de casă subțiri care lasă pielea să respire ușor.
Nu folosiți prea multe pături când aveți frisoane, pentru că la un moment dat vă veți încălzi corpul mult prea mult.
Beți apă și ceaiuri la temperatura camerei și evitați să consumați lichide reci.

Țineți cont de toate aceste indicații pentru a înlătura febra fără să mergeți la doctor. Dacă observați că febra scade și apoi crește din nou nu vă îngrijorați. Acesta este semnul că organismul luptă. Beți ceaiuri, faceți dușuri cu apă călduță, odihniți-vă și scăpați de febră. În acest fel puteți lupta cel mai bine împotriva infecției.
Febra nu este altceva decât parte din procesul de vindecare în cazul unei răceli sau gripe. Doar dacă aveți și alte simptome, observați că vă pierdeți concentrarea, vomitați sau vedeți că febra nu scade deloc după o zi mergeți la doctor.

Articolul precedentCâteva remedii naturale pentru a înlătura durerile de dinti
Articolul următorRemedii naturale pentru a îndepărta durerile artritei

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau