Obezitatea este o boala care afecteaza tot mai puternic omul modern. Indiferent de conditia si statutul social, modul de viata agitat, modul nesanatos de hranire si alimentele extrem de procesate, sunt un soc puternic si pe cei mai cumpatati dintre oameni, iar surplusul de kilograme are efecte negative asupra calitatii vietii. Cercetatorii din intrega lume incearca sa descopere prin studii amanuntite remediul pentru aceasta boala necuratatoare. Confrom doctorului Bob Arnot, care a pus bazele celebrei Diete Aztece, acest fenomen se manifesta din pricina indepartarii de la traditii, de la marcajele inscriptionate in codul genetic.

Cum functioneaza dieta Azteca. Alimente recomandate

Medicul american a analizat amanuntit modul de alimentatie al aztecilor, si a constatat ca acest neam de razboinici care consuma doar hrana locala – pana la invazia spaniola – era un exemplu de sanatate si longevitate. Alimentatia aztecilor era constituita din ciuperci, curcubitacee, flori, flori de dovleac, verdeata, salate, condimente, seminte de chia,  quinoa, insecte, larve si peste si carne de animale locale. Aceste alimente sunt extrem de bogate in fitoestrogeni, izoflavone, antociani, substante sulfuroase, fibre, proteine si substante cu proprietati antioxidante. De aceea aceast mod de viata impiedica acumularea grasimilor, faciliteaza transformarile metabolice si mentine sanatos organismul. Dieta azteca este si un mod de a preveni aparitia bolilor cardiace, ale aparatului circulatori si a afectiunilor nervoase.

Citeste si:  Arde grăsimea şi detoxifiază-te cu ajutorul acestei băuturi făcute în casă

Dieta azteca, fundamentata de doctorul Bob Arnot este bogata in fibre, Omega 3, calciu, fier si alte substante cu valoare nutritiva ridicata. Pe parcursul celor trei etape organismul invata sa elimine alimentele cu efecte negative, de asemena sunt echilibrate poftele si sunt construite obiceiuri alimentare sanatoase, care impiedica instalarea efectului de yo-yo, la finalul dietei.

Dieta azteca etapa intai

In prima faza a dietei sunt consumate doar smoothie-uri care au ca ingredient principal semintele de chia. Aceste bauturi au efect detoxifian asupra organismului, de asemena intetesc arderile si faciliteaza pierderea in kilogramelor in plus. Aceasta etapa de curatare ajuta la eliminarea substantelor nesanatoase din corp, fara infometare.

Semintele de chia sunt conform nutritionistilor o sursa exceptionala de fibre,  substante antioxidante, sodiu, fier, acizi grasi esentiali, fosfor, calciu, magneziu si potasiu. Aceste grabesc si prelungesc senzatia de satietate, accelereaza metabolismul si sustin sanatatea creierului. Semintele de chia pot fi combinate cu fructe si legume, supe, smoothie-uri sau salate. Pot fi adaugate in apa si consumate ca atare. In prima etape se vor consuma doar smoothieuri din fructe sau legume cu chia.  Prima faza poate dura intre o saptamana si doua saptamani in functie de numarul de kilogrme care se doreste sa se slabeasca.

Citeste si:  Mananci tot ce iti place si pierzi 20 kg in 90 de zile cu Dieta Rina

Dieta azteca – etapa a doua

In a doua etapa se inlocuiteste smoothi-ul de la masa de pranz cu o masa in sine – supa, salata, gratar, friptura- care sa contina si seminte de chia. A doua etapa poate dura pana la sase saptamani, in aceasta perioada  se slabeste mai putin ca in prima, insa constant.

Dieta azteca – etapa a treia

In a treia etapa organismul invata sa mentina greutatea corporala. Deci aceasta perioada este de stabilizare. In acesta perioada se pot consuma  smoothie-uri, pranz, gustare de dupa-amiaza si cina. Se pot introduce alimente precum naut, fasole, porumb, ulei si grasime, peste si ardei chili. Semintele de chia sunt nelipsite si in aceasta etapa.

Alimente interzise in dieta azteca

Pe durate dietei trebuie evitate alimentele procesate industrial, alimentele dulci, bauturile carbogazoase, mezelurile si mancarurile prajiite. Nu trebuie consumate alimente precum hamburger, cartofi prajiti, prajituri concentrate, shaorma, mici, carnati sau sucuri concentrate.

Hidratarea este foarte important, se pot consuma: apa, ceaiuri, cacao, decoct cu cafea verde sau cafea espresso.  O hidratare corespunzatoare ajuta la eliminarea mai rapida a surplusului de kilograme. De asemena specialistiii recomanda realizarea de exercitii fizice de intensitate moderata pe parcursul acestei cure.

Articolul precedentCe să spui și ce să nu spui unei persoane depresive
Articolul următor11 semne ale deshidratării

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau