Aproape toată lumea citește bloguri despre frumusețe astazi. Doar în SUA, peste 50% dintre femei urmăresc ocazional bloguri de frumusețe și 34% urmează sfaturi din tutorialele YouTube și blogurile video. Cu această cantitate de informații ușor accesibile, se pare că nu ne-a mai rămas aproape nimic. Dar lista de mai jos vă va prezența câteva trucuri neașteptate și folositoare care remediază cele mai frecvente probleme de frumusețe.

Pastă de căpșuni pentru a trata micile răni provocate de lama de ras

Când eliminați părul nedorit puteți capătă arsuri care pot fi dureroase și iritante. O modalitate surprinzătoare de a reduce durerea și umflătura este să pasați căpșuni împreună cu smântână și să aplicăți direct pe zona inflamată timp de 10-15 minute. Efectele benefice ale căpșunilor sunt legate de proprietățile lor antiinflamatoare și anti-oxidante și compoziția lor remarcabilă de minerale și vitamina C.

Bicarbonat de sodiu și lămâie pentru a îndepărta petele de pe unghii


Unghiile se pot îngălbeni din mai multe motive: ojă aplicată pe unghii, fumat, boli ale ficatului, obiceiuri de viață nesănătoase și chiar infecție fungică. Deși este întotdeauna important să consultați un specialist și să luptați cu problema internă, există câteva remedii casnice surprinzătoare pentru a vă face unghiile să arate mai bine. Unul dintre aceste remedii este un amestec de lămâie și bicarbonat, cu proprietăți de albire și exfoliere.
Faceți o pastă groasă amestecând o lingură de bicarbonat cu jumătate de lingură de ulei de măsline și o lingură de suc de lămâie. Folosind o periuță de dinți moale, aplicăți amestecul pe unghii și îndepărtați-l după 5 minute. Repetați procedura la fiecare 2 săptămâni pentru cele mai bune rezultate. Lămâia este un agent natural de albire și este utilizat în multe produse cosmetice pentru albirea pielii.

Cărbune activ pentru albirea dinților

Este surprinzător să aflați că negrul cărbune activ vă poate ajută efectiv la albirea dinților. Nu trebuie decât să zdrobiți o tabletă de cărbune activ, să adăugați un pic de apă și să o amestecați într-o pastă. Aplicați ușor pasta și clătiți după 3 minute. Nu trebuie să efectuați această procedură prea des, deoarece cărbunele poate fi prea dur pe dinți. Mai sigur este să cumpărați o pastă de dinți specială care are cărbunele activ drept unul dintre ingredientele sale.

Citeste si:  Gene mai lungi cu 3 metode naturale

Linte neagră pentru tratarea varfurilor despicate

În loc să vă grăbiți la întâlnirea cu coaforul, luați în considerare banala linte neagră pentru a vă ajuta să scăpați de vârfurile despicate fără să le tundeți. Pentru a face o mască de păr, macinați jumătate de cană de linte neagră, adăugați o lingură de semințe de schinduf și adăugați niște iaurt în amestec. Aplicați masca pe păr și spălați-o cu apă caldă după o oră.

 

Aspirina îndepărtează calusul picioarelor

Calusul poate duce la durere, inflamație și miros urât. Aspirina este un remediu bun pentru căluș și ciupercă piciorului, deoarece acidul salicilic este principalul său ingredient. Zdrobiți 4 comprimate într-o cană și amestecați-le cu apă și suc de lămâie.
Aplicați pasta pe zona afectată, acoperiți suprafața cu un prosop și clătiți după 20 de minute. După aceea, frecați-vă ușor picioarele și uscați-le. Repetați procedura de două ori pe săptămână.

Avocado pentru a îmblânzi părul rebel

Părul rebel, creț și zbarlit poate deteriora chiar și cel mai frumos aspect.. Surprinzător, fructul de avocado pe care îl cumpărați pentru masă de prânz poate veni în ajutor. Pentru a face o mască, amestecați un avocado cu niște iaurt și aplicați-l pe păr timp de 45 de minute de două ori pe săptămână.
Avocado conține vitamine utile pentru repararea și hrănirea părului, în timp ce iaurtul acționează caun balsam, imbalzind firele rebele. Iaurtul poate fi înlocuit cu maioneză.

Citeste si:  Remedii naturiste "minune" pentru piele uscata

Cartofi pentru tratarea vergeturilor

Vergeturile sunt o problemă comună pentru femei. Vergeturile apar că urmare a întinderii pielii în timpul sarcinii sau adolescenței. Sucul de cartofi conține vitamine și minerale utile care sprijină înnoirea și refacerea celulelor pielii voastre și, că urmare, ajută la diminuarea urmelor inestetice. Tot ce trebuie să faceți este să frecați o felie de cartofi timp de câteva minute, să lăsați să se usuce, apoi să clătiți cu apă. Sucul de cartofi nu vă va vindeca în mod magic vergeturile, dar le va face mai puțin vizibile.

O lingură pentru a îndepărta pungile de sub ochi

Multe femei au auzit că pungile de ceai, castraveții și feliile de cartof le ajută să scape de cearcăne dimineața. Există un mod simplu care nu necesită deloc ingrediente. Pentru a strânge pielea și a elimina umflătura, așezați linguri reci de metal pe ochi timp de zece minute înainte de a aplica machiajul.

Miere pentru a vindeca buzele crăpate

Iarnă, buzele uscate și crăpate sunt comune multor femei. Buzele sunt afectate din cauza vremii calde sau reci, a alergiilor și a respirației frecvente cu gura deschisă. Mierea este o metodă tradițională de combatere a acestei probleme și a fost folosită în civilizațiile antice din Egipt, China și Africa datorită proprietăților sale de hidratare și vindecare. Puteți aplica miere simplă sau cu puțina lămâie înainte de culcare, sub formă de amestec cu zahăr pentru un scrub, sau în combinație cu cremă și petale de trandafir pentru o mască de buze.

Lămâie cu miere pentru tratarea acneei

 

Toți știm că lămâia are proprietăți antibacteriene, dar știați că puteți folosi lămâie pentru a combate acnee? Pentru a crește proprietățile antiseptice, combinați lămâia cu mierea și aplicăți această mască de două ori pe săptămână. Veți observa și alte avantaje, cum ar fi reducerea ridurilor și înfrumusețarea pielii, care pare proaspătă și netedă.

Articolul precedentCum puteți ameliora rapid durerea de spate cu ajutorul remediilor naturale?
Articolul următor5 rețete homemade cu cafea pentru o frumusețe naturală

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau