Primele perne pe care le cunoastem dateaza din Mesopotamia Antica. Erau din piatra si numai oamenii bogati si le puteau permite. Spre deosebire de pernele antice din piatra, cele pe care le folosim astazi sunt moi si pufoase, iar multi oameni nu pot dormi fara a imbratisa o perna mare si confortabila. Dar, de fapt, dormitul cu o perna poate sa nu fie cel mai bun mod de odihna, deoarece iti poate afecta corpul si starea de spirit.

Inteleg ca este dificil sa te desparti de perna ta preferata, dar sa dormi fara ea are mai multe beneficii pentru sanatatate iar multumita cercetarilor facute iti voi prezenta cateva dintre ele.

1. Previne durerile de spate


Multe perne pot crea o pozitie de somn incorecta, nenaturala, iar sprijinul pe care il ofera nu dureaza mult. Desi perna in sine nu iti face rau la spate aceasta poate agrava multe dintre simptomele de baza. Cand dormi fara perna, coloana vertebrala se poate relaxa deoarece corpul tau se afla i pozitia sa naturala.

Citeste si:  Cum diferentiezi simptomele gripei de cele ale Covid-19?

2. Te ajuta sa scapi de durerile de gat


Majoritatea pernelor nu te vor ajuta sa dormi in pozitia corecta si chiar pot inrautati posturile de somn. Indoirea gatului pentru o lunga perioada de timp te va face sa te simti inconfortabila. Pernele prea ferme sau prea moi pot duce la dureri de gat.

3. Te ajuta sa scapi de durerile de cap


Daca te trezesti dimineata cu o durere de cap perna ar putea fi de vina. Pernele care sunt prea mari provoaca mai multa tensiune muschilor gatului. Acest lucru poate da dureri de cap dimineata odata ce te-ai ridicat din pat.

4. Poate atenua stresul.


Daca perna te face sa te simti inconfortabila nopatea, s-ar putea sa ajungi sa te zvarcolesti si sa te intorci de pe o parte pe alta toata noaptea. Cu cat ai mai multe tulburari de somn, cu atat corpul tau are mai putin timp pentru multe functii importante care apar in timpul somnului. Privarea de somn constatata iti poate afecta starea de spirit si abilitatile de gandie. Corpul tau va fi determinat sa elibereze mai multi hormoni de stres in timpul zilei.

Citeste si:  Cinci motive pentru care nu te poţi concentra

5. Previne acneea faciala


Pielea ta iti va multumi ca ai scapat de perna. Fata ta este in mod normal in contact direct cu perna de cele mai multe ori in timpul noptii. Probabil nu iti speli perna in fiecare zi si colecteaza murdarie, uleiuri si praf. Toate acestea pot duce la eruptii, inflamatii si riduri premature.

6. Renuntarea la perna este benefica pentru parul tau


Daca te trezesti dimineata cu parul uscat si incurcat, este posibil sa vrei sa renunti la perna. Cand te intorci de pe o parte pe alta noaptea, parul tau se freaca de perna, provocand ruperea acestuia. Pernele pot absorbi, de asemenea, uleiurile din par, lasandu-l uscat si fragil.

Dormi sau nu fara perna? Ai observat cum te afecteaza?

Articolul precedentDE SPERIAT! Ce se intampla cu corpul tau atunci cand mananci taitei instant
Articolul următorFertilitatea poate fi intarziata datorita utilizarii contraceptivelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau