Lumina naturală ne invadează casa în prag de dimineață și ne anunță că a început o nouă zi. Lumina naturală ne mângâie fața atunci când pătrunde prin geam și ne oferă o stare intensă de bine. Lumina naturală ne oferă posibilitatea să citim și să scriem fără să avem nevoie de bec, protejându-ne astfel ochii.

Tot ce este natural s-a dovedit a fi de o mie de ori mai bun decât ce este artificial, începând de la mâncăruri, haine și până la mobila de interior. Tocmai de aceea trebuie să te bucuri din plin de fiecare moment în care apare lumina pe cer și viața pare să continue cu încă o zi.

Lumina naturală îți oferă un motiv în plus să zâmbești în fiecare dimineață. Te-ai gândit vreodată că lumina este atât de importantă? Poate că de cele mai multe ori o tratezi cu superficialitate, tocmai pentru că ști, că de îndată ce se face lumină trebuie să o iei de la capăt cu activitățile zilnice. Trebuie să te trezești devreme, să pregătești micul dejun, să te îmbraci pe grabă și să ajungi la serviciu. Dacă mai ai și copii, programul devine și mai încărcat și abia aștepți să se facă seară să te odihnești.

Citeste si:  Croșetează și puneți amprenta prin originalitate

Într-o rutină de acest fel lumina delimitează de fapt o zi plină de muncă, dar ce spui despre zilele de week-end? Cu siguranță îți place să stai în pat mai mult și să lenevești în timp ce soarele te strigă vesel la geam. În aceste zile îți dorești că lumina să strălucească cât mai mult, să ai suficient timp liber pentru tine și pentru cei dragi.
Când este vorba de vacanță, lumina te încânta din nou pentru că vestește o nouă zi de relaxare și răsfăț. Depinde din ce punct de vedere privești însă oricum ar fi, omule, tu trebuie să fi recunoscător pentru că ai ajuns să vezi iarăși și iarăși lumina zilei. Acea strălucire care invadează cerul de la o zi la altă și se plimbă mereu de pe un continent pe altul, este o creație divină.
De câte ori ai timp să privești spre cer și să te minunezi de tot ceea ce a creat Dumnezeu pentru tine? De câte ori îți faci timp să te gândești cât de norocos ești că trăiești și că lumina a apărut din nou în viața ta?
Poate de prea puține ori, pentru că ești prins în valurile tulburi care te grăbesc mereu să alergi, să lucrezi, să gătești și nu mai ai timp să visezi. Dacă stai o clipă pe loc și meditezi asupra acestui aspect, sufletul tău va simți o bucurie imensă de fiecare dată când lumina apare pe cer.

Citeste si:  Adevărul din spatele emisiunilor TV
Articolul precedentRelaxează-te prin pictură
Articolul următorFă-ți mereu timp pentru familie

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau